Izjemni branilec Seville Daniel Alves si je želel zapustiti klub, a ga niso pustili. Zdaj zagotavlja, da bo sezono odigral še bolje ter tako prepričal bogate snubce, da bodo segli globoko v žep. Foto: EPA
Izjemni branilec Seville Daniel Alves si je želel zapustiti klub, a ga niso pustili. Zdaj zagotavlja, da bo sezono odigral še bolje ter tako prepričal bogate snubce, da bodo segli globoko v žep. Foto: EPA
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas je trenutno najbolj vroči nogometaš na Otoku. Foto: Reuters
Karima Benzema
Prihaja nova velika francoska desetica? Podobno kot Zinedine Zidane je tudi Karim Benzema berberskega rodu. Foto: Reuters
Eric Abidal (na tleh) in soigralci niso bili razpoloženi. Lyon ima po točki v Valčenciennesu že 17 točk naskoka pred Lensom. Na Gerlandu že hladijo šampanjec.
Eric Abidal je še pred meseci prodiral ob bokih Lyonovega napada, zdaj pa se dokazuje v dresu Barcelone. Foto: EPA
Okrvavljeni sodnik Frisk
Navijači Rome so s trdim predmetom zadeli Andersa Friska, ker niso bili zadovoljni s sojenjem. Za kazen so sinovi volkulje tri srečanja odigrali pred praznimi tribunami. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Kako bo ognjevito lizbonsko občinstvo sprejelo izgubljenega sina? Foto: EPA

Sevilla, dvakratni zmagovalec Pokala Uefa, bo proti Arsenalu sploh prvič nastopila v elitnem klubskem tekmovanju, kamor po navdušujočih in uspešnih predstavah v zadnjih dveh letih (5 lovorik) nedvomno tudi sodi. Obe moštvi sta še neporaženi v domačih prvenstvih, kjer Angleži vodijo, Španci pa so s tekmo manj drugi, in gojita privlačen napadalni nogomet (na njunih skupnih sedmih tekmah je padlo 24 zadetkov).

Španec proti Špancem
Pri topničarjih se po odhodu Thierryja Henryja vse vrti okoli vezista Cesca Fabregasa. 20-letni Španec je pretekli konec tedna na severnolondonskem derbiju s Tottenhamom dosegel izjemen zadetek, že njegov peti to sezono. Pri Sevilli izstopa naveza Daniel Alves-Frederic Kanoute, ki je spretno razorožila Recreativo (4:1).

Prisoten bo duh Antonia Puerte
"Upam, da smo pripravljeni. V teoriji ne bi smeli dvakrat slaviti v Pokalu Uefa, tako da pustimo se presenetiti. Po srečanjih skupinskega dela bomo lahko rekli, kako dobri smo letos," je pred gostovanjem optimističen andaluzijski trener Juande Ramos, ki ima izredno uigrano moštvo, ki ga je tragična smrt Antonia Puerte še bolj povezala in motivirala.

Lyon prebrodil uvodno krizo
Matični Fabregasov klub Barcelona na Camp Nou gosti letos močno spremenjeni Lyon, ki je na uvodu LP-ja v zadnjih dveh letih zapored presenetil Real Madrid. Iz vrst šestkratnih prvakov so odšli trije udarni aduti: Florent Malouda, Thiago in Eric Abidal, ki je okrepil vrste tokratnih nasprotnikov. Lyon z Alainom Perrinom stavi na mladostno radoživost, katere simbol je Karim Benzema. 19-letnik je z osmimi zadetki prvi strelec francoskega prvenstva in je odločilno pomagal k petim zaporednim zmagam OL-ja, ki je sezono začel z dvema porazoma.

Se bo katalonskim napadalcem odprlo?
"To ni prava Barcelona. Igra in naša prava podoba še prihaja," navijačem evropskega prvaka izpred dveh let zagotavlja trener Frank Rijkaard. Barca je nazadnje le remizirala pri Osasuni (0:0), prej pa z delno pomočjo sodnika ugnala Athletic Bilbao (3:1), saj so izkoristili dve najstrožji kazni, ob zadetku Yaya Toureja pa je posnetek dokazal, da žoga ni prečkala črte. Vzrok pomanjkanju golov je vnovična hujša poškodba Samuela Eto'oja, ne povsem zdrav in pripravljen Lionel Messi ter še neuigran prišlek iz Londona Thierry Henry.

Bodo rimski huligani spet razsajali?
V isti skupini kot Barcelona in Lyon nastopata še škotski Rangers in Stuttgart, ki se bosta pomerila v Glasgowu. V Rimu se bosta tako kot lani srečala Roma in Dinamo Kijev, katerih lanskoletno srečanje je bilo prekinjeno zaradi izgredov italijanskih huliganov, ki so poškodovali glavnega sodnika Andersa Friska. Italija je vmes doživela še tragedijo v Catanii, zato pristojni zagotavljajo, da bo tokrat za varnost odlično poskrbljeno.

Ronaldo se vrača domov
Manchester United potuje v Lizbono k Sportingu. Tekma bo posebno doživetje za Cristiana Ronalda, ki je zrasel v vrstah zeleno-belih. Pred 43 leti so rdeči vragi na Portugalskem slavili s kar 5:0, kar je še vedno najvišji poraz Sportinga v evropskih klubskih tekmovanjih.

Lastnik Staue izbira enajsterico
V skupini G se bosta v Eindhovnu pomerila PSV in CSKA iz Moskve, moštvi z veliko talenta in zmogljivosti. Inter se bo prvič pomeril s Fenerbahcejem, kjer glavno vlogo igrajo Brazilci, medtem ko pri črno-modrih Argentinci. V Pragi se bosta srečala češka Slavija in romunska Steaua, kjer lastnik Gigi Becali grozi trenerju in legendaranemu igralcu Gheorgheju Hagiju z odpustnico, če ne bo sestavil moštva po njegovih željah.

Liga prvakov, 1. krog, sreda ob 20.45:
Skupina E:
BARCELONA - LYON
GLASGOW RANGERS - STUTTGART

Skupina F:
ROMA - DINAMO KIJEV
SPORTING LIZBONA - MANCHESTER UNITED

Skupina G:
PSV EINDHOVEN - CSKA MOSKVA
FENERBAHČE - INTER

Skupina H:
ARSENAL - SEVILLA
SLAVIJA PRAGA - STEAUA

Odigrano v torek, skupina A:
PORTO - LIVERPOOL 1:1 (1:1)
Gonzalez 8./11-m; Kuyt 17.
RK: Pennant 57./Liverpool

MARSEILLE - BEŠIKTAŠ 2:0 (0:0)
Rodriguez 76., Cisse 90.

Skupina B:
CHELSEA - ROSENBORG 1:1 (0:1)
Ševčenko 53.; Koppinen 24.

SCHALKE - VALENCIA 0:1 (0:0)
Villa 63.

Skupina C:
REAL MADRID
- WERDER 2:1 (1:1)
Raul 16., van Nistelrooy 74.; Sanogo 17.

OLYMPIACOS - LAZIO 1:1 (0:0)
Galletti 55.; Zauri 77.

Skupina D:
MILAN
- BENFICA 2:1 (2:0)
Pirlo 9., Inzaghi 24.; Nuno Gomes 90.

ŠAHTJOR - CELTIC GLASGOW 2:0 (2:0)
Brandao 6., Lucarelli 8.