V Leverkusnu so od maja 1993 čakali na lovoriko, zdaj pa so v zadnjih treh mesecih osvojili že tri. Četrto jim je v finalu Evropske lige izmaknila Atalanta. Foto: EPA
V Leverkusnu so od maja 1993 čakali na lovoriko, zdaj pa so v zadnjih treh mesecih osvojili že tri. Četrto jim je v finalu Evropske lige izmaknila Atalanta. Foto: EPA

Tekmovanje je prvič po letu 2011 potekalo brez do zadnje sezone serijskega prvaka Bayerna. Stuttgart je v zadnjem krogu prehitel Bavarce, ki so izgubili v Hoffenheimu z 2:4, potem ko so že vodili z 2:0.

Boniface poskrbel za hitro vodstvo farmacevtov
Bayer Leverkusen je na domači zelenici dobro začel srečanje. Victor Boniface je poskrbel za vodstvo v 11. minuti, potem ko je žogo potisnil v mrežo iz bližine. Edmond Tapsoba ga je zaposlil z glavo.

Millot ekspresno izenačil
Izbranci Sebastiana Hoenessa, ki so bili glavno presenečenje lanske sezone v Bundesligi, so poleti ostali brez treh nosilcev igre. Izjemni napadalec Serhou Guirassy in Waldemar Anton sta odšla v Dortmund, Japonec Hiroki Ito pa k Bayernu. Stuttgart je hitro izenačil, po četrt ure je Enzo Millot z močnim strelom z levo nogo s 13 metrov zatresel mrežo.

Deniz Undav je takoj po vstopu v igro poskrbel za vodstvo Stuttgarta. Foto: EPA
Deniz Undav je takoj po vstopu v igro poskrbel za vodstvo Stuttgarta. Foto: EPA

Velika neumnost Francoza Terrierja
V 37. minuti so farmacevti ostali brez Martina Terrierja, ki je dobil rdeči karton. Z drsečim startom je na sredini igrišča pokosil Ermedina Demirovića in sodnik Tobias Stieler ni imel milosti.

Undav takoj po vstopu v igro poskrbel za vodstvo
Igralca več je Stuttgart (v prejšnji sezoni je v pokalu izpadel v četrtfinalu prav proti Leverkusnu) izkoristil in Deniz Undav je v 63. minuti zadel za vodstvo. Napadalec, ki je igral za Nemčijo tudi na domačem Euru, je s petih metrov potisnil žogo v mrežo z desno nogo po podaji Fransa Krätziga. Undav je bil na igrišču le nekaj sekund, saj je v 62. minuti Angela Stillerja.

Joker Schick izsilil enajstmetrovke
Ko je že kazalo, da bo Leverkusen izgubil, pa je udaril v slogu prejšnje sezone, ko se je velikokrat rešil v zadnjih minutah. Rezervist Patrik Schick je v 88. minuti z levo nogo izenačil na 2:2 po sijajni podaji Alejandra Grimalda.

Hradecky ubranil strel Krätziga, Silas pa je streljal čez vrata
V nemškem superpokalu ni podaljška, zato so bile po koncu rednega dela na vrsti enajstmetrovke.

Vratar Lukaš Hradecky je v tretji seriji z lepo parado odbil strel Fransa Krätziga, v zadnji seriji je za domače zadel Tapsoba, Silas Katompa Mvumpa pa je žogo poslal čez gol in Bayerju omogočil slavje.

Nova sezona v Bundesligi se bo začela prihodnji petek, ko bo branilec naslova Leverkusen gostoval pri Borussii iz Mönchengladbacha.

Zadetki s tekme nemškega superpokala Leverkusen – Stuttgart

Nemški superpokal, Leverkusen:
BAYER LEVERKUSEN - Stuttgart * 6:5 (2:2, 1:1)
30.210; Boniface 11., Schick 88.; Millot 15., Undav 63.
RK: Terrier 37./Leverkusen

11-m (4:3):
Millot (0:1)
Schick (1:1)
Demirović (1:2)
Grimaldo (2:2)
Krätzig (Hradecky brani)
Aleix Garcia (3:2)
Undav (3:3)
Tapsoba (4:3)
Silas (čez gol)
* - po streljanju 11-m

Sodnik: Tobias Stieler (Hamburg)