Robert Lewandowski je bil neustavljiv za obrambo Reala. Foto: EPA
Robert Lewandowski je bil neustavljiv za obrambo Reala. Foto: EPA
Robert Lewandowski
Poljak ni podaljšal pogodbe z rumeno-črnimi in je pred vrati Bayerna. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je kaznoval veliko napako Matsa Hummelsa. Foto: EPA
Robert Lewandowski
Najboljši strelec Bundeslige Lewandowski je že v 8. minuti načel mrežo Reala. Foto: EPA
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp je ob odmoru našel prave bedede, Borussia je v drugem polčasu igrala sijajno. Foto: EPA

Rumeno-črni ostajajo neporaženi v letošnji Ligi prvakov. Pred srečanjem se je veliko govorilo o prestopu Maria Götzeja. Eden največjih draguljev nemškega nogometa po sezoni odhaja v Bayern. Ob predstavitvi igralcev pred tekmo so gledalci glasno pozdravili Götzeja.
Götze zrežiral vodilni zadetek
Gostitelji so v sijajnem vzdušju začeli napadalno. V 7. minuti je Marco Reus prodrl v kazenski prostor in streljal z desne strani, Diego Lopez je žogo odbil, Robert Lewandowski pa je bil nato prepozen. Poljski napadalec je v naslednji minuti poskrbel za vodstvo Borussie. Götze je z leve strani sijajno podal pred vrata, Raphael Varane ni sledil Lewandowskemu, ki je z drsečim štartom z desnico zatresel mrežo.
Gostje so bili šokirani, na sredini igrišča so izgubili preveč žog. Pobrali so se šele sredi prvega dela. V 24. minuti je Ronaldo s prostega strela s 25 metrov v svojem slogu sprožil proti vratom, vendar je Roman Weidenfeller žogo uspel odbiti. Rumeno-črni so naredili preveč prekrškov, Xabi Alonso je dvakrat podal s prostega strela, a brez večjega učinka.
Velika napaka Hummelsa
V 42. minuti je Reus prodrl ob Varanu in padel v kazenskem prostoru, sodnik Björn Kuipers ni pokazal na belo točko. Odločil se je pravilno. Dve minuti pred odmorom je Mats Hummels nespretno izgubil žogo pred svojim kazenskim prostorom, potem ko jo je Luka Modrić podal proti vratom Borussie, Gonzalo Higuain je sam stekel proti Weidenfellerju in podal v sredino, kjer je Ronaldo z desnico brez težav izenačil.
Lewandowski do vrha napolnil mrežo Reala
Jürgen Klopp
je očitno našel prave besede v garderobi. Borussia je takoj prevzela pobudo. V 50. minuti je Reus z roba kazenskega prostora podal pred vrata, kjer si je Lewandowski mojstrsko zaustavil žogo in jo z desnico poslal mimo nemočnega Lopeza v mrežo.
Pet minut zatem je Piszczek podal pred vrata, žoga se je odbila do Marcela Schmelzerja, ki je streljal, Lewandowski si je uspel zaustaviti žogo, preigral je Pepeja in jo z desnico velemojstrsko zabil pod prečko.
Xabi Alonso nespretno podrl Reusa
Kraljevi klub je bil na kolenih, Španci so hitro izgubljali žoge na sredini igrišča. V 67. minuti je Xabi Alonso v kazenskem prostoru od zadaj podrl Reusa, Kuipers je pokazal na belo točko. Lewandowski je vzel žogo in jo z desnico po sredini vrat poslal pod prečko za popolno evforijo na Westfalnu.
Tudi rezervisti niso prinesli preobrata
Jose Mourinho
je v igro poslal Angela di Mario, Karima Benzemaja in Ricarda Kakaja, vendar Madridčani niso našli prave igre. Borussia je dobesedno letela po zelenici. V zadnji minuti je Ronaldo skušal priti do žoge pred Weidenfellerjem, a je trčil v vratarja rumeno-črnih. V 93. minuti je v gneći pred vrati Varane streljal mimo vrat.
Vse torej kaže na nemški finale v Londonu 25. maja. Že naslednjo soboto se bosta Borussia in Bayern pomerila v nemškem prvenstvu, kjer pa bo šlo le za prestiž, saj imajo Bavarci kar 20 točk naskoka.

Polfinale, prva tekma:
BORUSSIA DORTMUND - REAL MADRID 4:1 (1:1)
65.829; Lewandowski 8., 50., 55., 67./11-m; Ronaldo 43.

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek ( 83./Grosskreutz), Subotić, Hummels, Schmelzer, Bender, Gündogan ( 92./Schieber), Blaszczykowski ( 82./Kehl), Götze, Reus, Lewandowski.

Real Madrid: Diego Lopez, Sergio Ramos , Varane, Pepe, Fabio Coentrao, Khedira , Xabi Alonso ( 80./Kaka), Ronaldo, Modrić ( 68./di Maria), Özil , Higuain ( 68./Benzema).

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


Odigrano v torek:
BAYERN
- BARCELONA 4:0 (1:0)
68.000; Müller 25., 82., Gomez 49., Robben 73.

Povratna tekma bo 1. maja.

Finale bo 25. maja v Londonu (Wembley).