Alex Costa in Fabao sta bila tvorca igre Sao Paula. Foto: EPA
Alex Costa in Fabao sta bila tvorca igre Sao Paula. Foto: EPA

Brazilci so pred tednom dni na domačem igrišču premagali River Plate z 2:0, zmage pa so se veselili tudi v Buenos Airesu, kjer so pred 60.000 navijači slavili s 3:2.

Ko je Fabao v 80. minuti izid povišal na 3:1, se domači navijači niso mogli sprijazniti z bližnjim izpadom in so na gostujoče navijače začeli metati predmete. Približno tisoč brazilskih navijačev je moralo zapustiti stadion. Ti so se v policijskem spremstvu vkrcali na avtobuse, kar pa ni ustavilo nemirnih Argentincev, ki so začeli v vozila metati kamne. Kljub številnim izgredom poškodovanih ni bilo. Pred tedni se je še večji incident zgodil na četrtfinalni tekmi med Boco Juniorsi in mehiško Guadalajaro.

Tokratno tekmo je zaznamoval tudi sodnik Ruben Selman. Čilenec je že zelo zgodaj pokazal rumeni karton Argentincu Javierju Mascherani. Slednji je nato naredil še tri prekrške za drugi rumeni karton, a mu je sodnik vselej pogledal skozi prste.

V četrtek se bosta v drugem polfinalu pomerila Guadalajara in Atletico Paranaense. Slednji so dobili prvo tekmo s 3:0, tako vse kaže na brazilski finale.

Pokal Libertadores, polfinale:
River Plate - SAO PAULO 2:3 0:2
Farias 36., Salas 84.; Danilo 12., Amoroso 59., Fabao 80.

Četrtek:
GUADALAJARA - ATLETICO PARANAENSE 0:3

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.

Povezava:
Pokal Libertadores