Bayern je 21. oktobra na Allianz Areni povozil Atletico kar s 4:0. Madridčani bodo v torek zelo motivirani proti precej premešani zasedbi Bavarcev. Serijski nemški prvaki so dobili zadnjih 15 tekem v Ligi prvakov. Foto: Reuters
Bayern je 21. oktobra na Allianz Areni povozil Atletico kar s 4:0. Madridčani bodo v torek zelo motivirani proti precej premešani zasedbi Bavarcev. Serijski nemški prvaki so dobili zadnjih 15 tekem v Ligi prvakov. Foto: Reuters

Za Atletico bo torkova tekma izjemno pomembna. Jan Oblak in soigralci imajo pet točk, dve manj ima Lokomotiv iz Moskve, le eno pa ima Salzburg. Zaradi poškodbe ne bo pripravljen niti Corentin Tolisso. Že dalj časa sta odsotna Alphonso Davies in Joshua Kimmich, ki se bosta vrnila šele v spomladanskem delu.

Sorodna novica Škofjeloški zid legenda Atletica in najvratar zadnje petletke v Evropi

Trener Bavarcev Hansi Flick seveda že razmišlja o sobotnem derbiju Bundeslige na Allianz Areni, ko se bodo serijski nemški prvaki srečali z drugouvrščenim Leipzigom. Nosilcem igre bo namenil počitek v zgoščenem urniku tekem. Nemci imajo po navadi pet tednov odmora, letos pa bo božično-novoletni premor dolg le deset dni. Januarja bo na sporedu kar šest prvenstvenih krogov.

Atletico bi se lahko ob ugodnem razpletu dvoboja med Rusi in Avstrijci z zmago zavihtel med 16 najboljših v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Diego Simeone želi popraviti vtis po polomu v Münchnu (0:4). Manjkala bosta poškodovana Diego Costa in Šime Vrsaljko.

"Atletico je na drugem mestu v prvenstvu, kjer je neporažen in ima dve tekmi manj. Lahko se povzpne na vrh. Imajo najboljšo obrambo in drugi najboljši napad. Mi želimo nadaljevati serijo zmag. V vratih bo Alexander Nübel, ki si je s trudom na treningih zaslužil priložnost," je poudaril Flick.

Trener Borussie iz Mönchengladbacha Marco Rose se zaveda, da je v torek zgodovinska priložnost za preboj v izločilne boje Lige prvakov. Foto: Reuters
Trener Borussie iz Mönchengladbacha Marco Rose se zaveda, da je v torek zgodovinska priložnost za preboj v izločilne boje Lige prvakov. Foto: Reuters

Conte: Usoda ni več v naših rokah
Inter se je znašel v zelo neugodnem položaju v skupini B. Samir Handanović in soigralci bodo gostovali v Mönchengladbachu. Milančani morajo nujno ugnati Borussio, če želijo še upati na preboj v izločilne boje.

Za Milančane sta bila usodna dva zaporedna poraza proti madridskemu Realu (2:3 in 0:2).

"Prejšnji teden je bilo zelo težko proti Realu, saj smo že po pol ure ostali le z deseterico. Zadovoljen sem bil z odnosom igralcev, ki se niso kar predali. Usoda ni več v naših rokah. Edina možnost, da pred zadnjim krogom še ostanemo v igri, so tri točke v torek. Borussia ima zelo močno ekipo. To bo velik test za nas, saj se na tekmah proti močnim ekipam v tej sezoni še nismo izkazali," je poudaril trener Interja Antonio Conte.

Lahko tudi Ajax preseneti na Anfieldu?
Zelo napeto je tudi v skupini D. Liverpool, ki je prejšnji teden izgubil proti Atalanti z 0:2, je v vodstvu z devetimi točkami. Na Anfield v sredo prihaja Ajax.

Kultni Anfield tokrat ne bo sameval. Na tribunah bo lahko 2000 gledalcev. "Srečen sem, da bo nekaj srečnežev lahko na tribuni. To je prvi korak v pravo smer," je poudaril Jürgen Klopp.

Andy Robertson se zaveda, da ima Ajax močno ekipo: "Ajax je vedno sodil med evropske velikane. Vsi se zavedamo, da je to ključna tekma v naši skupini. Če se želimo prebiti v izločilne boje, ne smemo izgubiti."

Josip Iličić bo z Atalanto pomembne točke v boju za prvi dve mesti v skupini D skušal vknjižiti proti danskemu Midtjyllandu.

V zadnjem krogu bo Ajax gostil Atalanto in tekma na Areni Johanna Cruyffa bo zelo verjetno odločala o drugem mestu.

Hazard bo manjkal do konca leta
Eden Hazard bo zaradi poškodbe desne stegenske mišice počival vsaj naslednje tri tedne. Gre za novo v seriji poškodb, ki 29-letnika pestijo, odkar je prestopil v vrste kraljevega kluba.

Hazard je moral predčasno zapustiti zelenico ob prvenstvenem porazu proti Alavesu (1:2).
Izpustil bo preostali tekmi Lige prvakov proti Šahtarju iz Donjecka v torek in Borussii Mönchengladbach prihodnjo sredo. V prvenstvu pa bo izpustil še obračune proti Sevilli v soboto, Atleticu (12. 12.), Athleticu (15. 12.), Eibarju (20. 12.) ter verjetno tudi proti Granadi (23. 12.) in Elcheju (30. 12.).

Hazard je k Realu za 115 milijonoev evrov prestopil na začetku lanske sezone iz Chelseaja in zbral vsega 28 nastopov. Letos je odigral šest od 14 tekem v prvenstvu in Ligi prvakov, zbral pa je 315 igralnih minut.

Stephanie Frappart je že postavila nekaj mejnikov. V sredo bo prva glavna sodnica na tekmi Lige prvakov. Foto: Reuters
Stephanie Frappart je že postavila nekaj mejnikov. V sredo bo prva glavna sodnica na tekmi Lige prvakov. Foto: Reuters

Frappartova prva sodnica v Ligi prvakov
Uefa je sporočila, da bo Stephanie Frappart prva glavna sodnica na tekmi Lige prvakov. Francozinji so zaupali obračun v sredo v skupine G v Torinu med Juventusom in Dinamom iz Kijeva.

Frappartova je kot prva ženska že sodila tudi tekmo evropskega superpokala, leta 2019 je vodila obračun med Liverpoolom in Chelseajem, sodila pa je že tudi tekme v Evropski ligi.

36-letna sodnica je tudi v Franciji že dvakrat kot prva ženska sodila na moških tekmah. Leta 2014 v drugi ligi, lani pa je na tekmi Lyon – Marseille doživela sodniški prvenec v najmočnejši ligi v državi.

5. krog, skupina A, torek ob 18.55:
LOKOMOTIV MOSKVA – SALZBURG

Ob 21.00:
ATLETICO MADRID – BAYERN

Verjetni postavi:

Atletico Madrid: Oblak, Trippier, Savić, Gimenez, Hermoso, Carrasco, Koke, Llorente, Niguez, Correa, Felix.

Bayern: Nübel, Pavard, Nianzou, Süle, Hernandez, Martinez, Musiala, Douglas Costa, Müller, Sane, Choupo-Moting.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)

Lestvica:                           
BAYERN *           4  4 0 0 15:4 12 
ATLETICO MADRID    4  1 2 1  4:7  5 
LOKOMOTIV MOSKVA   4  0 3 1  4:5  3 
SALZBURG           4  0 1 3  7:14 1 
          * - v osmini finala   
Atletico proti Bayernu po zmago za napredovanje

Skupina B, ob 18.55:
ŠAHTAR – REAL MADRID

Ob 21.00:
BORUSSIA (M) – INTER

Verjetni postavi:

Borussia (M): Sommer, Lazaro, Ginter, Jantschke, Wendt, Embolo, Kramer, Stindl, Neuhaus, Thuram, Plea.

Inter: Handanović, Škriniar, de Vrij, Bastoni, Hakimi, Barella, Gagliardini, Sensi, Perišić, Lukaku, Martinez.

Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)

Lestvica:                           
BORUSSIA (M)       4  2 2 0 14:4  8 
REAL MADRID        4  2 1 1  9:7  7 
ŠAHTAR DONECK      4  1 1 2  3:12 4 
INTER              4  0 2 2  4:7  2 

Skupina C, ob 21.00:
PORTO – MANCHESTER CITY

MARSEILLE – OLYMPIACOS

Lestvica:                          
MANCHESTER CITY *  4  4 0 0 10:1 12
PORTO              4  3 0 1  7:3  9
OLYMPIACOS         4  1 0 3  1:6  3
MARSEILLE          4  0 0 4  0:9  0
          * - v osmini finala     

Skupina D, ob 21.00:
ATALANTA – MIDTJYLLAND

LIVERPOOL – AJAX

Verjetni postavi:

Liverpool: Alisson, Williams, Fabinho, Matip, Cimikas, Wijnaldum, Henderson, Jones, Salah, Firmino, Mane.

Ajax: Onana, Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico, Gravenberch, Labyad, Klaassen, Neres, Tadić, Antony.

Sodnik: Tobias Stieler (Nemčija)

Lestvica:                          
LIVERPOOL          4  3 0 1  8:2  9
AJAX               4  2 1 1  7:5  7
ATALANTA           4  2 1 1  8:7  7
MIDTJYLLAND        4  0 0 4  2:11 0