Luka Bobičanec (tretji z leve) je dosegel edini zadetek za Celje. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Bobičanec (tretji z leve) je dosegel edini zadetek za Celje. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Damirja Krznarja so sanjsko začeli dvoboj. Že prvo pravo priložnost so spremenili v zadetek, po prekršku vratarja Dominika Takača, ki je posredoval zunaj kazenskega prostora in zadel Armandasa Kučysa, so dobili prosti strel s približno 18 metrov. S strelom po tleh je natančno tik ob vratnici zadel Luka Bobičanec.

Toda že štiri minute pozneje je bil izid poravnan. Akcija Slovakov je stekla po desni strani, iz bližine je po podaji Vladimirja Weissa izenačil reprezentant David Strelec in razveselil večjo skupino gostujočih navijačev.

Vmes so imeli Celjani sijajno priložnost za 2:0, vendar Aljoša Matko po prodoru ni uspel povišati na 2:0.

Hitro izenačenje je ohladilo gostitelje, ki so v naslednjih minutah prepustili pobudo Slovakom, a ti niso bili posebej nevarni.

Slovan Bratislava je hitro izenačil. Foto: www.alesfevzer.com
Slovan Bratislava je hitro izenačil. Foto: www.alesfevzer.com

Izključitev Savidisa in poškodba Svetlina

V 31. minuti je moral zaradi rdečega kartona predčasno v slačilnico vezist Slovana Kiriakos Savidis. Grk je za prekršek nad Svetlinom sprva prejel rumeni karton, po posredovanju VAR-a pa je angleški sodnik Darren England odločitev spremenil in mu pokazal pot pod prho.

Smolo pa so imeli Celjani v 38. minuti, ko se je poškodoval Tamar Svetlin. Zamenjal ga je Mario Kvesić. Pri domačih je zaradi poškodbe manjkal tudi Mark Zabukovnik.

Z igralcem več so Celjani hitro stopnjevali pritisk in imeli premoč. V 40. minuti so tudi zadeli, po strelu Jošta Piška z roba kazenskega prostora je odbitek iz bližine pod prečko pospravil David Zec, a gol zaradi prepovedanega položaja ni obveljal.

V sodnikovem dodatku je Kvesić nevarno vtekel v kazenski prostor, vratar Takač pa je bil spretnejši.

Celjani niso izkoristili številčne premoči na zelenici. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani niso izkoristili številčne premoči na zelenici. Foto: www.alesfevzer.com

Zapravljene priložnosti

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel domačim, a so poskusi Kvesića, Aljaža Krefla in Matka ostali brez nevarnega strela. Bolj nevaren je bil Luka Menalo v 60. minuti, vendar je bil ob hitrem prodoru korak prepočasen za Takača.

V 72. minuti so sodniki po akciji, v kateri je Pišek z roba kazenskega prostora zadel ob vratnici, dosodili prepovedan položaj Krefla.

Zelo blizu gola je bil nato Armandas Kučys v 84. minuti, ko je udaril s treh metrov, a je vratar Slovana žogo z nogo še odbil. Zelo podobno akcijo s strelom s sedmih metrov je nato v 87. uprizoril še rezervist Edmilson, spet pa je bil zmagovalec dvoboja Takač.

Če bi Celjani izločili Slovake, bi si že zagotovili šest tekem v jesenskem skupinskem delu enega izmed evropskih pokalov. Kvalifikacije v Ligi prvakov bi nadaljevali proti zmagovalcu para APOEL - Petrocub Hincesti (Moldavija), na Cipru so z 1:0 zmagali gostitelji. Ob neuspehu pa se bi grofje preselili v Evropsko ligo in igrali proti poražencu dvoboja Shamrock Rovers (Irska) - Sparta Praga. V Dublinu je bilo 0:2 za Čehe.


Liga prvakov, kvalifikacije, 2. krog, prva tekma

CELJE – SLOVAN BRATISLAVA 1:1 (1:1)
4382; Bobičanec 7.; Strelec 11.
RK: Savidis 31./Slovan Bratislava

Sodnik: Darren England (Anglija)

Povratna tekma bo v torek, 30. julija, ob 20.30.