Josip Iličić je nepogrešljivi člen ekipe Atalante. Foto: EPA
Josip Iličić je nepogrešljivi člen ekipe Atalante. Foto: EPA

Kakšna tekma na San Siru! Atalanta je popolnoma nadigrala Valencio in ima zelo velike možnosti, da prvič v klubski zgodovini napreduje v četrtfinale velikega tekmovanja. Nogometaši iz Bergama so mrežo Valencie zatresli kar štirikrat, med strelce pa se je vpisal tudi letos fantastični Josip Iličić, ki je v sredo zvečer dosegel že 16. letošnji zadetek v vseh tekmovanjih.

Na to tekmo smo se pripravili tako kot vedno. Uspel nam je odličen prvi polčas, v katerem nasprotniku nismo dovolili praktično nič. Škoda, da smo prejeli zadetek. Valencia ima zelo močno ekipo in z našo igro smo poskrbeli, da je igrala slabo.

Josip Iličić

V tretje gre (z desnico) rado
32-letni napadalec je ob koncu prvega polčasa, natančneje v 42. minuti, žogo poslal pod prečko in Atalanto povedel v vodstvo z 2:0. "Dvakrat so me 'zaprli', ko sem želel streljati z levico, zato sem se tokrat odločil za strel z desnico. Izšlo se je odlično. V drugem polčasu sem skušal zadeti iz neposredne bližine, a očitno mi lahki goli ne ležijo," je povedal slovenski reprezentant.

Večkrat so dokazali, da se ne predajajo
'Boginja' je po dobri uri igre vodila že s 4:0. Ob Iličiću sta gostujočega vratarja Jaumeja premagala še Hans Hateboer (dvakrat) in Remo Freuler. "Na to tekmo smo se pripravili tako kot vedno. Uspel nam je odličen prvi polčas, v katerem nasprotniku nismo dovolili praktično nič. Škoda, da smo prejeli zadetek. Valencia ima zelo močno ekipo in z našo igro smo poskrbeli, da je igrala slabo. Vedeli smo, da njihovi branilci ne pokrivajo tako tesno, zato je trener naju s Papujem Gomezom uvrstil v napad. Bila sva zelo nevarna, še posebej v prvem polčasu. Vseeno sva lahko še boljša," je povedal Iličić. Dodal je: "Atalanta ne more biti več presenečenje. Večkrat smo že dokazali, da se ne predamo. Uspevajo nam res pomembne reči."

Na Mestalli pričakovan nalet gostiteljev
Zdaj Atalanto čaka povratni obračun na Mestalli, ki bo na sporedu 10. marca. "Ta tekma bo nekoliko drugačna. Tam sem odigral že dve prijateljski srečanji in vem, kakšno vzdušje lahko pripravijo navijači. Moramo biti povsem osredotočeni na uvodu tekme, saj je mogoče pričakovati nalet domače ekipe, ki skuša izničiti zaostanek s 4:1. Če bomo igrali tako, kot smo igrali danes, ji vsekakor ne bo lahko. Rad bi se zahvalil še vratarju Pierluigiju Golliniju, ki nas je v kritičnih trenutkih reševal s pomembnimi obrambami," je sklenil Iličić. Njegove domneve je potrdil tudi strelec edinega zadetka za španski kolektiv Denis Čerišev, ki je mrežo v 66. minuti zatresel takoj po vstopu v igro. "Na povratnem obračunu bomo hrabri kot levi. Moramo verjeti v dober rezultat in napredovanje, predvsem pa moramo verjeti vase," je dejal.

Mourinho: Bojujemo se brez nabojev
Na drugi tekmi večera je Tottenham v Londonu gostil Leipzig. Angleški klub je obračun na svojem stadionu odigral brez poškodovanih nosilcev igre Harryja Kana in Heung-Mina Sona, kar se je v igri precej poznalo. Kot je po tekmi povedal trener Mourinho, so v boju z Leipzigom streljali brez nabojev. Na drugi strani je bil en zadetek dovolj za zmago nemškega prvoligaša, mož odločitve je bil Timo Werner, ki je bil natančen z bele točke, potem ko si je veliko napako v lastnem kazenskem prostoru privoščil domači branilec Ben Davies. "Ostanimo zvesti fantom in recimo, da so naredili vse, kar so lahko. Veste, koliko treningov ima za seboj rekonvalescent Erik Lamela? Nič. Vrnil se je neposredno po poškodbi in odigral 20 minut tekme v Ligi prvakov. To je naše moštvo," je uvodoma za Sky Sports dejal Mourinho. Nadaljeval je: "Seveda lahko na vse skupaj pogledamo tudi iz drugega zornega kota. Imamo neverjetno skupino posameznikov, ki poskušajo vse. Na drugi strani imajo pri Leipzigu sladke skrbi. Christopher Nkuku se utrudi, ga zamenja Emil Forsberg. Patrick Schick ne more več teči, v igro vstopi Yussuf Poulsen. Tu je še Timo Werner. To je ta razlika. V takšnem stanju smo. Bojujemo se brez nabojev, zato smo naredili vse, kar smo lahko. Če bi dosegli zadetek pred njimi, bi se tekma razpletla povsem drugače."

Jose Mourinho je pohvalil željo in hrabrost svojih varovancev. Hkrati meni, da je urnik tekem za njegovo ekipo prenaporen. Foto: EPA
Jose Mourinho je pohvalil željo in hrabrost svojih varovancev. Hkrati meni, da je urnik tekem za njegovo ekipo prenaporen. Foto: EPA

V soboto mestni derbi proti Chelseaju
Mourinho je izrazil zaskrbljenost nad kratko klopjo, ki jo imajo pri lanskem finalistu najelitnejšega klubskega nogometnega tekmovanja v Evropi. "Ne skrbi me rezultat. Samo 1:0 je bilo. Vse je še odprto, lahko pridemo v Leipzig in dobimo obračun. Precej bolj me skrbi, da imam iste igralce na voljo za naslednjih – ne vem, koliko – tekem. Že čez dva dneva bomo spet v akciji. Danes smo lahko videli, da je bil Lucas Moura popolnoma izžet, Steven Bergwijn in Giovani Lo Celso prav tako. Res smo v težavah. Če bi se to zgodilo samo na tej tekmi, bi rekel, da je vse v redu. 1:0, odprt rezultat, vse je še mogoče. Skrbi me predvsem to, da moramo do povratnega obračuna igrati še v Premier ligi in Pokalu FA," je še povedal 57-letni Portugalec. Sklenil je: "Nogometaši Chelseaja so lahko našo tekmo spremljali po televiziji, vmes pa pili mineralno vodo z limono. V soboto igramo proti njim. V soboto zjutraj. Res, hvala za vse!"

Werner: V Londonu je težko zmagati
Mož odločitve Timo Werner, z 20 zadetki drugi najboljši strelec letošnje Bundeslige (tri več je dosegel napadalec Bayerna Robert Lewandowski), je priznal, da je bila zmaga nad Tottenhamom v Londonu težko prigarana. "Po doseženem zadetku smo imeli še eno lepo priložnost za dvojno vodstvo, a na tem stadionu, v takšnem vzdušju, je težko igrati in zmagati. Zelo smo ponosni na svojo predstavo in izid. Smo zelo mlada ekipa, moramo se še veliko naučiti o naši miselnosti in o tem, kako prebroditi težke trenutke. Tokrat nam je uspelo. Pred povratnim obračunom v Leipzigu smo zelo optimistični. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," je dejal odlični 23-letni napadalec, ki utegne poleti postati član Liverpoola, saj je na vrhu seznama želja Jürgena Kloppa.

Iličić najzaslužnejši za izjemne predstave Atalante