Kingsley Coman je v četrtfinalu proti Barceloni igral le 23 minut, proti Lyonu v polfinalu pa 27 minut. Obakrat je prednost dobil Ivan Perišić. Francoz je v finalu začel tekmo in jo v 59. minuti tudi odločil z glavo. Foto: Reuters
Kingsley Coman je v četrtfinalu proti Barceloni igral le 23 minut, proti Lyonu v polfinalu pa 27 minut. Obakrat je prednost dobil Ivan Perišić. Francoz je v finalu začel tekmo in jo v 59. minuti tudi odločil z glavo. Foto: Reuters

Že v skupinskem delu so Bavarci postavili rekord z maksimalnimi 18 točkami in razliko v zadetkih 24:5. Tottenham, ki je lani igral v finalu Lige prvakov, je doma izgubil kar z 2:7. V izločilnih bojih se je pokazalo, da sta Chelsea (3:0 in 4:1) in Barcelona (8:2) daleč od stare slave. Lyon se je v polfinalu pokazal za žilavega tekmeca, končni izid 3:0 res ne izraža vsega dogajanja na zelenici.

Neuer: Še nikoli ni ekipa tako dobro delovala
Paris SG je imel kar nekaj lepih priložnosti v finalu na stadionu Luz. Manuel Neuer se je znova izkazal. V 18. minuti je sijajno odbil strel Neymarja, v 70. minuti pa ga ni uspelo ukaniti Marquinhosu.

"Komaj sem dočakal zadnji žvižg sodnika. Zadnje minute so se vlekle. PSG ima odlične napadalce. Res mi je šlo sijajno v finalu. Že dolgo sem v Münchnu, a še nikoli ekipa ni tako dobro delovala," je razlagal 34-letni čuvaj mreže, ki je prišel v München pred devetimi leti iz Schalkeja.

Coman devet let igral za mladinske selekcije PSG-ja
Edini zadetek v finalu je z glavo dosegel Kingsley Coman po uri igre. Parižanom jo je zagodel nogometaš, ki je rojen v Parizu in je kar devet let igral za mladinske selekcije kluba. Za člansko moštvo je zbral le tri nastope v Ligue 1 leta 2013. V sezoni 2014/15 je igral za Juventus, zadnjih pet let pa je pri Bayernu. Po odhodu Francka Riberyja je dobil še več priložnosti na levem krilnem položaju.

"To je bil neverjeten večer. Seveda sem bil dolgo v Parizu, vendar sem član Bayerna in na vsak način sem želel osvojiti ta pokal. Rojen sem v Parizu, kjer imam veliko prijateljev, vendar med tekmo ne smeš misliti na to," je povedal najboljši igralec finala.

Thomas Müller pri 30 letih doživlja drugo pomlad. Letošnja sezona je bila ena izmed njegovih najboljših. Foto: Reuters
Thomas Müller pri 30 letih doživlja drugo pomlad. Letošnja sezona je bila ena izmed njegovih najboljših. Foto: Reuters

Müller: Jeseni smo bili na dnu
Bayern v letu 2020 ne pozna poraza. Po odhodu Nika Kovača je zacvetel Thomas Müller. Brez njega si je težko zamisliti udarno postavo in nemški selektor Joachim Löw bo moral resno razmisliti. Pred dvema letoma ga je prečrtal z reprezentančnega seznama ...

"Jeseni smo bili na dnu. Naša pot navzgor je bila res neverjetna. V finalu moraš imeti malce sreče in vrhunskega vratarja. Oboje smo tokrat imeli. To ni bila naša najboljša predstava v sezoni, vseeno pa smo se borili do zadnjega atoma moči," je bil nasmejan Müller.

Največji dan v karieri Kimmicha
Joshua Kimmich je pred sedmimi leti hodil v gimnazijo v Stuttgartu in igral za mladinsko ekipo VFB-ja. Ko je gledal finale na Wembleyju, si ni mislil, da bo naslednjič tudi sam sodeloval pri dvigovanju pokala z "velikimi ušesi".

"To je največji dan v karieri. To je maksimum, več se ne more osvojiti v eni sezoni. Od prihoda Flicka je nastala prava kemija v ekipi. V finalu smo naredili nekaj napak, vendar so bili nato soigralci na pravem mestu. Imel sem občutek, da preprosto ne moremo izgubiti," je razmišljal Kimmich.

Najstnik Davies svetla prihodnost Bayerna
19-letnik Alphonso Davies je bil najstniško razigran na podelitvi pokala in medalj. "Če bi mi nekdo pred tremi leti dejal, da bom podpisal za Bayern in osvojil Ligo prvakov, bi mu odvrnil, da si preprosto izmišljuje. Sanje se očitno res lahko uresničijo," je dejal Kanadčan, ki ima pogodbo do 30. junija 2025. Zelo dobra naložba za prihodnost.

Manuel Neuer je v polfinalu in finalu obdržal mrežo nedotaknjeno. Po koncu tekme na stadionu Luz je odrezal mrežo in jo bo shranil za spomin. Foto: Reuters
Manuel Neuer je v polfinalu in finalu obdržal mrežo nedotaknjeno. Po koncu tekme na stadionu Luz je odrezal mrežo in jo bo shranil za spomin. Foto: Reuters

Kahn pohvalil Neuerja
Oliver Kahn je 23. maja 2001 ubranil tri enajstmetrovke na San Siru, ko je Bayern ugnal Valencio. V tretji seriji strelov z bele točke je odbil tudi poskus Zlatka Zahovića. Zdaj je desna roka Rummeniggeja in ga bo nasledil 1. januarja 2022.

"Novembra mi je športni direktor Salihamidžić dejal, da bi bilo lepo znova nekoč osvojiti Ligo prvakov. Zelo hitro nam je uspelo. Fantje so res lačni uspehov, po nobeni zmagi niso bili zadovoljni. Vse je bilo podrejeno temu naslovu. Neuer se je izkazal s ključnima obrambama. Vratar Bayerna velikokrat nima dela, morda mora posredovati le enkrat ali dvakrat na tekmo. To sta ključna trenutka tekme in Neuer je bil na pravem mestu," je bil zadovoljen nekdanji odlični vratar.

Thiago Silva odigral zadnjo tekmo za PSG
Parižani so bili seveda zelo potrti. Neymar je bil neutolažljiv. Kapetan PSG-ja Thiago Silva bo zapustil klub po osmih letih.

"To je bila moja zadnja tekma v dresu PSG-ja. Zelo sem žalosten. Zahvaljujem se navijačem za podporo. Vrnil sem bom v Pariz v drugačni vlogi. Najprej želim igrati še vsaj tri leta in nastopiti na svetovnem prvenstvu leta 2022 v Katarju," je povedal 35-letni Brazilec.

Thomas Tuchel se je izkazal že v Mainzu in Dortmundu, vrhunec trenerske kariere pa je doživel v Parizu. Foto: Reuters
Thomas Tuchel se je izkazal že v Mainzu in Dortmundu, vrhunec trenerske kariere pa je doživel v Parizu. Foto: Reuters

Tuchel: Neuer v napačnem trenutku za nas v izjemni formi
Thomas Tuchel ima na voljo močno zasedbo, ki se je prvič prebila v finale Lige prvakov. PSG je osvojil trojno domačo krono (prvenstvo, pokal in ligaški pokal), počitka pa ne bo, saj se je francosko prvenstvo že začelo. V soboto je na vrsti gostovanje v Lensu.

"V zadnjih tednih smo dokazali, da imamo vse, kar je potrebno za naslov evropskega prvaka. Na finalnih tekmah tudi sreča igra veliko vlogo. To moraš kot trener sprejeti. Neymar je bil pravi borec, Mbappe pa se je čudežno vrnil po težki poškodbi. Že pred tekmo sem čutil, da bo odločil prvi zadetek. Intenzivnost na zelenici je bila velika. Imeli smo kar nekaj priložnosti. Neuer je v napačnem trenutku za nas znova v izjemni formi, že nekaj časa se mi zdi težko premagljiv. Mislim, da je dvignil igro vratarja še za raven višje," je poudaril Tuchel, ki si je pred prihodom v Lizbono na treningu zlomil kost v stopalu. Bil je precej manj razočaran od igralcev PSG-ja. Nekajkrat se je celo nasmejal in se zapletel v pogovor z igralci Bayerna.

Coman z glavo osrečil Bavarce in poskrbel za solze rojakov