Nogometaši Manchester Cityja so dobili prvo tekmo osmine finala Lige prvakov na Santiagu Bernabeuu v Madridu. Foto: EPA
Nogometaši Manchester Cityja so dobili prvo tekmo osmine finala Lige prvakov na Santiagu Bernabeuu v Madridu. Foto: EPA

Sinjemodri so se pred časom pritožili na Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani, potem ko jih je februarja letos doletela huda kazen zaradi kršenja pravil o finančnem ferpleju.

Sorodna novica Man City – ko iskanje evropskega prestola privede do slabega ugleda

Spomnimo, Evropska nogometna zveza (UEFA) je pri proučitvi dokazov o finančnem poslovanju kluba z Etihada našla resne kršitve pravil licenciranja in finančnega ferpleja, pokroviteljstva in finančnega poslovanja.

Nepravilnosti so se dogajale med letoma 2012 in 2016, Uefa pa je še dodala, da v klubu niso dovolj sodelovali pri preiskavi. Ob prepovedi je klub doletela še denarna kazen 30 milijonov evrov.

Guardiola verjame, da jim bo uspelo
Pritožbo so obravnavali prejšnji mesec, trije odvetniki CAS-a so opravili zaslišanje v zasebnih videokonferencah. Če pritožba ne bo uspešna, City v naslednjih dveh sezonah ne bo smel nastopati v evropskih tekmovanjih oziroma v Ligi prvakov. Prav tako se ne bo smel udeležiti evropskega superpokala, če mu letos uspe osvojiti evropski naslov. Manchester City bo avgusta proti madridskemu Realu odigral povratno srečanje osmine finala najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja in bo na Etihadu branil vodstvo z 2:1, ki si ga je ustvaril v španski prestolnici po zadetkih Gabriela Jesusa in Kevina De Bruyneja (za Real, ki je tekmo končal brez izključenega Sergia Ramosa, je bil natančen Isco). "Smo pripravljeni. Zaupam ljudem in verjamem, da nam bodo dovolili igrati v Ligi prvakov, saj želimo biti v naslednjih letih del tega tekmovanja," je v petek na novinarski konferenci dejal trener Pep Guardiola.