V 14. minuti je Chelsea v vodstvo povedel Christian Pulišić. Foto: Reuters
V 14. minuti je Chelsea v vodstvo povedel Christian Pulišić. Foto: Reuters

Real Madrid, rekorder po številu naslovov v Ligi prvakov, lovi pa svoj prvi finale tega tekmovanja v zadnjih treh letih, je kot favorit na svojem rezervnem igrišču pričakal Chelsea, ki je leta 2012 osvojil evropsko krono. A te vloge ni upravičil, tako da je Chelsea prišel do ugodnega razpleta pred povratno tekmo, a v tem dvoboju je vseeno še vse odprto.

Po Pulišiću zadel še Benzema
Chelsea je bolje začel tekmo, v 10. minuti so krenili v hiter protinapad, po podaji z leve strani v kazenski prostor je Christian Pulišić z glavo žogo podaljšal do Tima Wernerja, ki ni najbolje meril s 5 metrov, tako da Courtois ni imel veliko dela. Tudi minuto pozneje so zapretili gostje. V tretjem nevarnem napadu pa jim je uspelo zadeti. V 14. minuti je Christian Pulišić odlično preigral obrambo Reala in vratarja, prišel je do strela z 11 metrov in zadel (0:1).

Real je po golu prevzel pobudo, v 23. minuti pa so pripravili prvi nevaren napad, strel Karima Benzemaja pa je ustavila vratnica. Karim Benzema je izenačil v 29. minuti, po dolgi podaji v kazenski prostor je bil tam najvišji Eder Militao, ki je z glavo podal Benzemaju v sredino, ta je močno in natančno meril ter matiral obrambo Chelseaja.

33-letni Karim Benzema je postal najstarejši igralec Reala, ki je zadel v polfinalu Lige prvakov. Rekord je prevzel od Cristiana Ronalda, ki se je pri 32 letih vpisal med strelce v polfinalnem obračunu kraljevega kluba v omenjenem tekmovanju. Foto: Reuters
33-letni Karim Benzema je postal najstarejši igralec Reala, ki je zadel v polfinalu Lige prvakov. Rekord je prevzel od Cristiana Ronalda, ki se je pri 32 letih vpisal med strelce v polfinalnem obračunu kraljevega kluba v omenjenem tekmovanju. Foto: Reuters

"Uspavani" drugi polčas
Po vrnitvi na zelenico je Werner streljal z okoli 10 m, a so njegov poskus blokirali nogometaši Reala. Benzema si je priigral prav tako priložnost, meril je z roba kazenskega prostora, njegov poskus pa je končal visoko nad vrati.

Sledilo je mirno nadaljevanje na obeh straneh, ki so ga v 66. minuti prekinili s trojno menjavo na strani Chelseaja in eno na strani Reala. A menjave niso prinesle bolj dinamičnega nadaljevanja.

Ob koncu tekme je nevarno streljal Toni Kroos, njegov poskus so blokirali. Po tem je Kroos izvedel še kot, podal je v kazenski prostor, kjer je bil Raphael Varane, njegov poskus z glavo pa je končal mimo vrat.

V sredo drugi polfinale PSG ‒ Manchester City
V sredo se bosta prvič pomerila še Paris Saint Germain in Manchester City.

Med četverico klubov v polfinalu so trije, ki so bili še prejšnji ponedeljek člani Superlige. Chelsea in City sta si medtem že premislila, pri Realu uradno še niso končali sodelovanja v njej, le PSG je bil že od začetka proti oziroma ni bil med ustanovnimi člani.

Chelsea z odlično igro v prvem polčasu do ugodnega izida v Madridu

POLFINALE, prvi tekmi:
REAL MADRID ‒ CHELSEA 1:1 (1:1)
Benzema 29.; Pulišić 14.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Varane, Nacho Fernandez (77./Odriozola), Marcelo (77./Asensio), Casemiro, Kroos, Modrić, Vinicius Junior (66./Hazard), Benzema (90./Rodrygo).

Chelsea: Mendy, Rüdiger, Silva, Christensen, Chilwell, Azpilicueta (66./James), Jorginho, Kante, Pulišić (66./Ziyech), Mount, Werner (66./Havertz).

Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)


Sreda ob 21.00:
PARIS SG ‒ MANCHESTER CITY


Povratni tekmi, torek, 4. maja, 21.00:
MANCHESTER CITY ‒ PARIS SG

Sreda, 5. maja, ob 21.00:
CHELSEA ‒ REAL MADRID

Finale bo v soboto, 29. maja, v Carigradu.

Uefa finančno okrepila Ligo prvakinj

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo v novi Ligi prvakinj v sezoni 2021/22 klubom razdelila 24 milijonov evrov, kar je več kot štirikrat višji znesek od zdajšnjega. "To predstavlja korak naprej za nogomet. Nov model finančne razdelitve tekmovanja bo okrepil celoten ženski nogomet po Evropi," Uefina spletna stran navaja predsednika Aleksandra Čeferina."To je tudi popoln primer, kako odločilen je evropski športni model za dolgoročni razvoj nogometa," je dodal Čeferin.

V novi Ligi prvakinj je znatno povečanje sredstev rezultat preoblikovanja tekmovanja, ki vključuje centralizacijo sponzorstev in medijskih pravic od skupinskega dela naprej.Od prihodnje sezone bo v Ligi prvakinj prvič po skupinah igralo 16 klubov. Uefa je ob tem poudarila, da bo vsak klub v skupinski fazi zaslužil najmanj 400.000 evrov. Sodniški pripomoček VAR, ki so ga doslej uporabljali le v finalu lige prvakinj, bo po novem na voljo že od četrtfinala naprej.