Ole Gunnar Solskjär je na klopi Manchester Uniteda od decembra 2018. Foto: EPA
Ole Gunnar Solskjär je na klopi Manchester Uniteda od decembra 2018. Foto: EPA

"O tem ne bi želel govoriti. Zgodaj je še. Mnenja krožijo ves čas, moramo ostati močni," je Norvežan odgovoril na vprašanje, ali se boji za svojo službo, in dodal: "Klub me je zaposlil in moja naloga je, da s štabom delo opravim najboljše, kar je možno."

Medtem navijači rdečih vragov na družbenih omrežjih besnijo. Ključniki, kot so #OleOut (Ole ven) in #Poch, kar se nanaša na nekdanjega trenerja Mauricia Pochettina, ki je po mnenju številnih glavni kandidat za prevzem trenerske funkcije na Old Traffordu, so vse pogostejši.

Manchester United je bil prejšnji mesec ponižan na svojem stadionu, ko je z 1:6 izgubil proti Tottenhamu pod vodstvom nekdanjega trenerja Joseja Mourinha. Popravni izpit je uspel s tremi zmagami na naslednjih štirih tekmah in z remijem proti Chelseaju. Toda slaba predstava v nedeljo proti Arsenalu (1:0) in poraz v Ligi prvakov v Carigradu (2:1) so Manchester United spet pahnile v "rdeče območje".

Ba in Višća šokirala rdeče vrage

Na tapeti je predvsem prvi gol Turkov, ki ga številni opisujejo "kot še nikoli videnega". Angleži so bili v napadu in v kazenski prostor poslali predložek, ki so ga nogometaši Istanbula odbili. Žoga je prišla do Edina Višće, ki je poslal dolgo žogo naprej proti sredini igrišča, tam pa je bil sam kot duh 35-letni napadalec Demba Ba. Branilcev Uniteda ni bilo nikjer, saj so bili vsi v napadalni tretjini igrišča. Ba je sam pretekel polovico igrišča in v dvoboju ena na ena z vratarjem Deanom Hendersonom zatresel mrežo. "Pozabili smo na igralca na vrhu. Za to ni opravičila," je bil jezen Solskjär.

Nekdanji zvezdniki Manchester Uniteda so bili v svojih kritikah neusmiljeni. "To je vse povezano z organizacijo. Kot bi gledal nogometaše, stare deset let. Sramota. Ne vem, kaj je počela obramba. Gol je bil komičen, smešen. Gre za napako nogometaša, to ne gre na rovaš trenerja," je povedal Paul Scholes.

Rio Ferdinad je bil podobnega mnenja. "Tega ne vidiš na nedeljski rekreativni ligi. Kje je obramba? Organizacija je na ničli. Kdo je odgovoren za to?" Robin van Persie je dejal, da tako poceni prejetega gola še ni videl.

V takem vzdušju bo Manchester United v soboto ob 13.30 gostoval pri 4. Evertonu, ki je v prejšnji sezoni rdeče vrage nadigral s 4:0. United je na prvenstveni lestvici s samo sedmimi točkami na 15. mestu.

Verbič: Lahko nam je žal, da nismo osvojili točke na Camp Nouu