Rafa Benitez si prizadeva z Liverpoolom podpisati novo štiriletno pogodbo, vendar ameriški lastniki kluba menijo, da so njegove zahteve previsoke. Foto: Reuters
Rafa Benitez si prizadeva z Liverpoolom podpisati novo štiriletno pogodbo, vendar ameriški lastniki kluba menijo, da so njegove zahteve previsoke. Foto: Reuters
Yossi Benayoun in Steven Gerrard
Yossi Benayoun je Liverpoolu prinesel veliko prednost pred povratno tekmo. Foto: Reuters
Guus Hiddink
Guus Hiddink: Čaka nas še veliko dela. Foto: EPA

Kljub slavnim nasprotinkom so Angleži na vseh štirih tekmah svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Najboljše izhodišče ima seveda Liverpool, ki je z 1:0 zmagal že na gostovanju pri Real Madridu. Z enako prednostjo se k Romi oziroma Juventusu odpravljata Arsenal in Chelsea, medtem ko bo moral branilec naslova Manchester United po remiju v Milanu (0:0) na Old Traffordu doseči gol več kot Inter.

Rafa zavrača govorice o odhodu
Liverpoolove priprave za spopad na Santiago Bernabeuu so potekale v senci govoric, da so trenerju Rafi Benitezu šteti dnevi na klopi Redsov. Slabi izidi v zadnjem času in zaostanek sedmih točk za Mancehster Unitedom, predvsem pa spor z lastniki kluba glede nove pogodbe naj bi Španca prisilili k odstopu. Benitez je po zmagi v Madridu zavrnil namigovanja angleških medijev: "Po tem fantastičnem večeru ne razmišljam o odstopu. Še naprej bom trdo delal in poskušal zmagovati. Z lastniki se bom pogovoril v prihodnosti. Prav danes se bodo z njimi sešli moji odvetniki."

Gerrard na povratni tekmi še adut več
"Prišli smo igrati na protinapade in garati v obrambi. Pohvalil bi vse igralce, saj so do popolnosti izpolnili moj taktični načrt," je po zmagi, ki jo je 82. prinesel Izraelec Yossi Benayoun, povedal Benitez. Uspeh je še toliko večji, saj so Redsi tekmo odigrali brez prvega zvezdnika Stevena Gerrarda, ki je po tritedenski odsotnosti zaradi poškodbe v igro vstopil v 88. minuti.

Liverpool s petimi Španci, Real le s tremi
Zanimivo je bilo pogledati tudi začetni postavi obeh klubov, saj je Benitez na igrišče poslal pet Špancev, Real pa le tri. Edina slaba novica za Liverpool je, da je Fernando Torres obnovil poškodbo gležnja in bo zagotovo izpustil vsaj sobotno tekmo proti Middlesboughu.

Ramos: Sposobni smo zmagati kjer koli
Trener Reala Juande Ramos je prepričan, da končni zmagovalec še ni odločen: "Glavna moč Liverpoola nocoj je bila obramba. Nič niso tvegali in si težko pripravljali priložnosti. Z izjemo ene, ko so zadeli. Pa še ta je bila iz prekinitve. Res je, imajo lepo prednost, toda Real je sposoben zmagati na katerem koli stadionu."

Hiddink nezadovoljen z igro Chelseaja
Novi trener Chelseaja Guus Hiddink kljub zmagi ni bil zadovoljen s predstavo svojega moštva: "Z izidom sem zadovoljen, z igro ne. Začeli smo sicer dobro, toda po golu smo se preveč povlekli nazaj. Razmak med obrambno vrsto in sredino je Juventus dobro izkoriščal. Bili so nevarni, mi pa smo postajali vse bolj nervozni. Kljub temu si niso pripravili čistih priložnosti."

Drogba in Anelka lahko igrata skupaj
"Bodimo pošteni. V zadnjem delu tekme smo zelo trpeli. Moramo se truditi, da vseskozi nadziramo igro. Prav to mi ni bilo všeč v končnici," je še dodal Hiddink, ki je tudi na drugi tekmi pod njegovim vodstvom v napadu združil Didierja Drogbaja in Nicolasa Anelko, kar je prejšnji trener Luiz Felipe Scolari vztrajno zavračal, češ da sta si igralca preveč podobna. Anelka je zadel v soboto, Drogba pa proti Juventusu.

Trenerja Juventusa Claudia Ranierija, ki je pred leti vodil Chelsea, so navijači sprejeli toplo. "Izjemno sem bil vesel aplavza. Navijači so pokazali, da me še niso pozabili," je občinstvo pohvali Ranieri, o tekmi pa povedal: "Že od začetka smo hoteli vsiliti visok tempo, toda Chelsea nam je to preprečil. Proti koncu smo jih dobro zaustavljali in tudi začeli napadati. Težko bo, vendar, če bi dobili še drugi gol, bi bilo še težje."

R. K.