Yossi Benayoun je bil veliki junak zmage Liverpoola na vročem gostovanju v Madridu. Foto: Reuters
Yossi Benayoun je bil veliki junak zmage Liverpoola na vročem gostovanju v Madridu. Foto: Reuters
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain je bil v 30. minuti v nedovoljenem položaju. Foto: Reuters
Pavel Nedved
Pavel Nedved bi v 94. minuti kmalu izenačil. Foto: EPA
Didier Drogba
Didier Drogba je znova tisti pravi. Foto: Reuters
Frank Ribery
Frank Ribery je takole povedel Bayern v vodstvo. Foto: Reuters
Giorgios Karagounis
Giorgios Karagounis je v 59. minuti zadel za vodstvo Panathinaikosa, 26 minut kasneje pa se je poškodoval. Foto: REUTERS

Na obeh najbolj zanimivih sredinih tekmah v Ligi prvakov so slavili Angleži. Liverpool je z 1:0 zmagal v Madridu, Chelsea z enakim izidom doma proti Juventusu.
Real je klonil v 82. minuti, ko je po prostem strelu Fabia Aurelia z desne strani kazenskega prostora z glavo zadel Yossi Benayoun. Kapetan Liverpoola Steven Gerrard je zadnje tri tedne okreval po poškodbi kite v podkolenskem zgibu, trener Rafa Benitez pa se je odločil, da z njim ne bo tvegal, in ga je na zelenico poslal šele v zadnjih minutah. V 30. minuti je sodnik upravičeno razveljavil zadetek Gonzala Higuaina z glavo, saj je bil v nedovoljenem položaju.

Precej bledi Real
Liverpool je tekmo začel s petimi Španci v prvi postavi (Real le s tremi) in dvakrat ogrel dlani Ikerja Casillasa. Sredi polčasa je močno streljal Fernando Torres, ob koncu pa je s svoje polovice igrišča španskega vratarja poskušal nevarno presenetiti Xabi Alonso, a je bil Casillas dovolj blizu vrat, da je žogo poslal čez prečko.

Drugi polčas je bil manj zanimiv kot prvi. Real je začel pritiskati, a si večjih priložnosti ni pripravil. Še najbližje zadetku je bil v 70. minuti Arjen Robben, ki je močno streljal od daleč, vendar se je izkazal Pepe Reina.

Drogbajev gol dovolj
V Londonu sta v napadu začela pričakovana dvojca: Didier Drogba-Nicolas Anelka in Alessandro Del Piero-Amauri. Drogba je v 12. minuti popeljal Chelsea v vodstvo po izjemni podaji Salomona Kalouja v "gnečo" na robu kazenskega prostora. Napadalec iz Slonokoščene obale je bil ob tem še dvakrat nevaren z glavo, žoga je za malo švignila prek oziroma mimo vrat.

Juventus je zapretil na polovici prvega polčasa, ko je Alessandro Del Piero lepo streljal z desne strani, še lepše pa je njegov strel ubranil Petr Čech. Po podaji Del Piera iz kota sta malenkost zamudila Amauri in Giorgio Chiellini in ostalo je pri vodstvu gostiteljev z 1:0. Drugi del prvega polčasa je bil mirnejši.

Drugi polčas je bil precej izenačen z nekaj priložnostmi na obeh straneh. Najprej sta od daleč poskušala Marco Marchionni in Anelka, ki je z močnim udarcem s 25 metrov skoraj "oplazil" desno vratnico, v sodnikovem podaljšku pa je bil zelo blizu izenačenju Pavel Nedved, a je z 20 metrov meril za las mimo leve vratnice. Žogi je ravno dovolj pot spremenil branilec Chelseaja Alex.

Petarda Bayerna
Bayern je Sporting premagal kar s 5:0. Portugalci so dobro začeli tekmo (po strelu Andersona Polge je Martin Demichelis žogo izbil z golove črte), vendar se je vse obrnilo v 42. minuti, ko je iz protinapada lepo zadel Frank Ribery. Francoz je pretekel pol igrišča, v drugem polčasu pa še enkrat zatresel mrežo z 11-metrovke. Pri dveh golih Luce Tonija se je izkazal kot podajalec.

Remi in poškodba Karagounisa
Četrti remi osmine finala se je zgodil na El Madrigalu, kjer je gostoval Panathinaikos. Slednji je kljub boljši igri Špancev povedel v 59. minuti z golom Giorgiosa Karagounisa, ki je zadel z razdalje. Le pet minut kasneje je na igrišče prišel Robert Pires, ki je v 67. minuti padel v kazenskem prostoru in Villarealu zagotovil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Giuseppe Rossi. Panathinaikos, ki ima pred povratnim srečanjem na stadionu OAKA izredno priložnost za napredovanje v četrtfinale, je v 85. minuti ostal brez strelca edinega zadetka, saj se je ta poškodoval.

Osmina finala, prve tekme:
REAL MADRID - LIVERPOOL 0:1 (0:0)
Benayoun 82.

CHELSEA - JUVENTUS 1:0 (1:0)
Drogba 12.

VILLARREAL - PANATHINAIKOS 1:1 (0:0)
Rossi 67./11-m; Karagounis 59.

SPORTING - BAYERN 0:5 (0:1)
Ribery 42., 63./11-m, Klose 57., Toni 84., 90.

Povratne tekme bodo 10. marca.

Odigrano v torek:
ATLETICO MADRID - PORTO 2:2 (2:1)
Maxi Rodriguez 3., Forlan 45.; Lisandro 22., 72.

LYON - BARCELONA 1:1 (1:0)
Juninho 7.; Henry 67.

ARSENAL - ROMA 1:0 (1:0)
van Persie 37./11-m

INTER - MANCHESTER UNITED 0:0

Povratne tekme bodo 11. marca.

M. R.