Steven Gerrard je najprej zapravil enajstmetrovko, nato pa je odbito žogo le pospravil v mrežo Steva Mandande. Foto: EPA
Steven Gerrard je najprej zapravil enajstmetrovko, nato pa je odbito žogo le pospravil v mrežo Steva Mandande. Foto: EPA
Djibril Cisse in Jamie Carragher
Djibril Cisse je v igro vstopil v 2. polčasu, a razmerja sil na igrišču ni mogel spremeniti. Foto: EPA
Nogometaši Porta
Nogometaši Porta se veseliji zaslužene zmage nad Bešiktašom. Foto: Reuters
Gerald Asamoah
Takole je žoga končala v Rosenborgovi mreži po strelu Geralda Asamoahe. Foto: EPA
Vicente in Shaun Wright-Phillips
Valencia je eno slabših evropskih sezon končala na Stamford Bridgeu z remijem brez golov proti Chelseaju. Foto: EPA
Igralci Olympiacosa
Po sezoni 1998-99 Olympiacos ni znal priti do osmine finala. Tudi zato je bil njihov dosežek za navijače še toliko vrednejši. Foto: EPA

Redsi so namreč v zadnjem krogu skupine A na Velodromu dotolkli gostitelje s 0:4 in se po treh zaporednih zmagah le uvrstili v osmino finala. Večina dela je bilo opravljena po enajstih minutah. Najprej je Steven Gerrard izsilil enajstmetrovko v četrti minuti, ki jo je sam tudi izvedel. Steve Mandanda je ubranil njegov poskus, a se je žoga odbila naravnost v noge gostujočega kapetana, ki jo je pospravil v mrežo.

"El Ninjo" kot alpski smučar
V 11. minuti je Fernando Torres povišal na 2:0, potem ko je s pravim slalomom osmešil obrambo domačih in diagonalno zadel po tleh. Vseh upov Marseilla je bilo konec na začetku drugega polčasa, ko je napako pri izbijanju napravil Mandanda. To sta izkoristila podajalec Harry Kewell in strelec Dirk Kuyt. Gostitelje je v sodnikovem podaljšku zatrl še Ryan Babel. Slabi Marseille je imel terensko premoč (64:36), a zgolj zato, ker so mu gostje to dovolili. Streli na gol so bili kar 8:1 v korist Liverpoola.

Recber se je preveč ukvarjal s sodniki
Porto si je zagotovil prvo mesto v skupini s slavjem proti Bešiktašu (2:0). Odločila sta Lucho Gonzalez, ki je zadel, potem ko je turški vratar Rüstuja Recber neuspešno zahteval prepovedani položaj, in Ricardo Quaresma. Hitri Potugalec je rutinirano zaključil akcijo v drugem polčasu.

Schalke rešil nemško čast
V skupini B je Schalke kljub kaznovanim Ivanu Rakitiću, Mladenu Krstajiću in Jermainu Jonesu, ki so v nedeljo ponočevali v Duisburgu, v neposrednem obračunu za Top 16 gladko ugnal Rosenborg (3:1). "Knapi" bodo v osmini finala igrali prvič! Nemci so že po 19 minutah dosegli toliko golov kot na prejšnjih petih tekmah skupaj. Gerald Asamoah je s konico čevlja zadel po podaji Carlosa Grossmüllerja, Rafinha pa po akciji s Kevinom Kuranyim.

Kuranyi razrešil vse dvome še pred odmorom
Gostom je za prezimitev v Ligi prvakov zadostovala točka, ki so se ji približali v 23. minuti. Napako Heika Westermanna je izkoristil Kone. 13 minut zatem je Kuranyi odpravil dvome domačih navijačev, ki so v drugem polčasu uživali v brezskrbnih podajah svojih ljubljencev.

Robinhov šov v prvem polčasu na Bernabeuu
Podobno kot Schalke je v skupini C tudi madridski Real, ki je za gotovo osmino finala potreboval točko. Proti Laziu v prvem polčasu je naredil skorajda vse (3:1). Hitro sta zadela Julio Baptista v 13. minuti in Raul z glavo dve minuti kasneje. Pri obeh zadetkih je s podajama sodeloval Robinho, ki je še pred odmorom izkoristil sprehod Ruuda van Nistelroyja v gostujočem kazenskem prostoru.

Rocchi zapravil priložnost za 3:2
Rimljani so do zraka prišli šele v zadnjih desetih minutah. Goran Pandev je zadel po hitrem protinapadu, Tommaso Rocchi pa je v zaključku po roki Pepeja zapravil še strel z bele točke.

Olympiacos v osmini finala po devetih letih
Drugi potnik med najboljšmi 16 evropskimi ekipami iz skupine C je Olympiacos, prvič po devetih letih. Za zmago nad Werderjem (3:0) sta najbolj zaslužna Darko Kovačević in Ieroklis Stoltidis, ki je v 12. minuti po podaji Lomana LuaLue zadel z močnim strelom. Bremenčani so imeli svoje priložnosti, a je obramba na čelu z vratarjem Antonisom Nikopolidisem dobro delovala.

Odločilni trenutek za rdeče-bele je prišel v 70. minuti, ko je Kovačević z glavo zadel po podaji Anastasiosa Pantosa s kota. Štiri minute potem je z bližine domačo zmago potrdil še Stoltidis.

LIGA PRVAKOV, zadnji, 6. krog

Skupina A:
MARSEILLE - LIVERPOOL 0:4 (0:2)
Gerrard 4., Torres 11., Kuyt 48., Babel 91.

PORTO - BEŠIKTAŠ 2:0 (0:0)
Lucho Gonzalez 44., Quaresma 62.

Lestvica:                          
PORTO *            6  3 2 1  8:7 11
LIVERPOOL *        6  3 1 2 18:5 10
MARSEILLE          6  2 1 3  6:9  7
BEŠIKTAŠ           6  2 0 4  4:15 6

Skupina B:
CHELSEA - VALENCIA 0:0 (0:0)

SCHALKE - ROSENBORG 3:1 (3:1)
Asamoah 12., Rafinha 19., Kuranyi 36.; Kone 23.

Lestvica:                          
CHELSEA *          6  3 3 0  9:2 12
SCHALKE *          6  2 2 2  5:4  8
ROSENBORG          6  2 1 3  6:10 7
VALENCIA           6  1 2 3  2:6  5

Skupina C:
REAL MADRID - LAZIO 3:1 (3:0)
Baptista 13., Raul 15., Robinho 36.; Pandev 80.

OLYMPIACOS - WERDER 3:0 (1:0)
Stoltidis 12., 74., Kovačević 70.

Lestvica:                           
REAL MADRID *      6  3 2 1 13:9 11
OLYMPIACOS *       6  3 2 1 11:7  11
WERDER             6  2 0 4  8:13 6 
LAZIO              6  1 2 3  8:11 5 
                                    
        * - v osmini finala      

A. V./Ž. K.