Daniel Sturridge (desno) je z dvema hitrima zadetkoma poskrbel za preobrat, nato je na sceno stopil Divock Origi, najprej zadel krstni zadetek za Liverpool, za nameček pa v nadaljevanju dosegel še hat-trick. Foto: Reuters
Daniel Sturridge (desno) je z dvema hitrima zadetkoma poskrbel za preobrat, nato je na sceno stopil Divock Origi, najprej zadel krstni zadetek za Liverpool, za nameček pa v nadaljevanju dosegel še hat-trick. Foto: Reuters
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp na začetku srečanja, ko so Liverpoolčani že v prvi minuti prejeli zadetek, ni bil zadovoljen z igro svojih varovancev. Foto: Reuters

Varovanci Jürgena Kloppa so sicer že po nekaj sekundah srečanja doživeli hladno prho, ko so gostitelji povedli, a so se hitro zbrali in do odmora izid obrnili sebi v korist. V nadaljevanju so pot v polfinale le še potrdili. To je bila najvišja zmaga Liverpoola nad Southamptonom po letu 1991, ko je na Anfieldu slavil s 7:1.

Sturridge v treh minutah poskrbel za preobrat
Liverpoolčani so tekmo na jugu Anglije sicer začeli zelo slabo, saj so že po 41 sekundah prejeli zadetek. Ryan Bertrand je v kazenski prostor poslal uporaben predložek, najvišje je skočil Sadio Mane in s strelom z glavo premagal nemočnega Adama Bogdana. S kančkom sreče bi gostitelji že nekaj trenutkov pozneje lahko povedli z 2:0, a je Victor Wanyama meril naravnost v Bogdanovo naročje. Nato so sledile Liverpoolove minute, ki so na krilih Daniela Sturridgea prinesle preobrat. Angleški napadalec, ki ima vseskozi težave s poškodbami, je najprej v 26. minuti rutinirano premagal Maartena Stekelenburga, nato je zgolj tri minute pozneje po predložku Emreja Cana z desne strani v teku sprožil za 1:2. Tik pred odmorom je na 1:3 povišal Divock Origi, ki je rahlo preusmeril Morenov strel z 18 metrov v gol.

V 73. minuti odjeknila petarda
V nadaljevanju so gostitelji želeli zaostanek zmanjšati, nekajkrat so resneje pritisnili na vrata Liverpoolčanov, ki pa jih niso resneje ogrozili. V 69. minuti je nato njihovo neučinkovitost kaznoval Origi, ki je z natančnim strelom pod prečko zadel za 1:4. Petarda je odjeknila pet minut pozneje, po Morenovem predložku je s strelom ob levi vratarjevi vratnici zadel Jordon Ibe. Rdeči z zadevanjem golov še niso končali, v 86. minuti je hat-trick s strelom z glavo po predložku z leve sklenil Origi.

Angleški ligaški pokal, četrtfinale:
Southampton - LIVERPOOL 1:6 (1:3)
Mane 1.; Sturridge 25., 29., Origi 45., 79., 86., Ibe 73.

Southampton: Stekelenburg, Soares (64./Ward-Prowse), van Dijk, Bertrand, Caulker, Classie (63./Long), Davis (77./Romeu), Mane, Wanyama, Tadić, Pelle.

Liverpool: Bogdan, Lovren, Moreno (77./Smith), Škrtel, Randall, Leiva, Can, Allen (74./Henderson), Sturridge (59./Ibe), Lallana, Origi.

Sodnik: Robert Madley


Torkove tekme:
MANCHESTER CITY - Hull City 4:1 (1:0)
Bony 12., Iheanacho 80., de Bruyne 82. 87.; Robertson 92.

Middlesbrough - EVERTON 0:2 (0:2)
Deulofeu 20., Lukaku 28.

STOKE CITY - Sheffield Wednesday 2:0 (1:0)
Afellay 30., Bardsley 75.


Polfinale, para:
EVERTON - MANCHESTER CITY
STOKE CITY - LIVERPOOL

Igrali se bosta po dve tekmi. Finale bo na Wembleyju 28. februarja.