Veselje kapetana Stevena Gerrada in Fernanda Torresa po edinem zadetku na nabito polnem San Siru, ki je zaman čakal na čudež. Foto: EPA
Veselje kapetana Stevena Gerrada in Fernanda Torresa po edinem zadetku na nabito polnem San Siru, ki je zaman čakal na čudež. Foto: EPA
Fernando Torres
Fernando Torres je z mojstrskim strelom v 64. minuti dokončno zapečatil usodo Interja. Foto: Reuters
Julio Cruz Zlatan Ibrahimović
Julio Cruz in Zlatan Ibrahimović sta imela na nogi zadetek, a tokrat ni bil njun večer. Foto: EPA
Nicolas Burdisso
Po rdečem kartonu za Nicolasa Burdissa je bilo konec upanja za črno-modre. Foto: Reuters
Rafael Benitez
Rafael Benitez je v kozji rog ugnal Roberta Mancinija. Foto: EPA

Trener Interja Roberta Mancini je imel veliko težav s postavitvijo obrambne vrste, saj je zaradi rdečega kartona na Anfieldu manjkal Marco Materazzi. Črno-modri so zapretili že v 9. minuti, ko je Julio Cruz z roba kazenskega prostora ogrel dlani Pepeja Reine. V 28. minuti je Esteban Cambiasso izgubil žogo v svojem kazenskem prostoru, Fernando Torres pa je s težkega kota z leve strani streljal naravnost v Julia Cesarja.

Cruz ni imel svojega dne
Po pol ure so si Milančani priigrali izjemno priložnost. Zlatan Ibrahimović je zaposlil Cruza, ki je z diagonalnim strelom z leve streljal kakšen meter mimo gola. Argentinec v sredini ni opazil povsem samega Dejana Stankovića. Dve minuti pred odmorom je Maicon lepo prodrl po desni strani, v sredini pa je Cruz s peto streljal naravnost v roke Reine.

Burdisso predčasno pod prho
Drugi del se je začel šokantno za Inter. V 50. minuti je sodnik Tom Henning Övrebö pokazal še drugi rumeni karton Nicolasu Burdissu, ki je s podplatom štartal na Lucasa Leiva. Burdisso slednjega sicer ni zadel, a Norvežan ga je kljub temu poslal pod tuš.

Torres potrdil odlično formo
V 57. minuti je Martin Škrtel podal naravnost na nogo Ibrahimoviću. Švedski napadalec je z desne strani z diagonalnim strelom streljal mimo vrat. Po uri igre je Steven Gerrard s prostega strela natančno meril pod prečko, a je bil Cesar na mestu. V 63. minuti se je zgodil odločilni trenutek. Fernando Torres je sprejel podajo Fabia Aurelia in s 15 metrov z obrata zadel v bližnji kot Cesarja ter pokopal vse upe Interja. Španski napadalec je tako potrdil sijajno strelsko formo zadnjih tednov. .

V četrtfinalu kar štirje angleški klubi
Do konca srečanja so Redsi rutinsko zadržali veliko prednost, Inter pa je drugo leto zapored izpadel v osmini finala (lani je bila boljša Valencia). Na veliki trenutek v najelitnejšem tekmovanju bo moral počakati vsaj še leto dni in morebitni "scudetto" bo kaj slaba tolažba na evropske travme, ki trajajo že 43 let. Na drugi strani je Rafael Benitez znova pokazal taktično prefinjenost v izločilnih bojih. Liverpool je postal četrto moštvo angleško moštvo med najboljšo osmerico.

Žreb četrtfinala in polfinala bo v petek ob 13.00 v Nyonu.

Osmina finala, povratna tekma:
Inter - LIVERPOOL 0:1 (0:0) 0:2
Torres 64.
RK: Burdisso 50./Inter

Izid prve tekme je v odebeljenem tisku.


Že odigrano:
BARCELONA
- Celtic 1:0 (1:0) 3:2
Xavi 3.

MANCHESTER UNITED - Lyon 1:0 (1:0) 1:1
Ronaldo 41.

Milan - ARSENAL 0:2 (0:0) 0:0
Fabregas 84., Adebayor 92.

Sevilla - FENERBAHČE * 5:5 (3:2) 2:3
Alves 5., Keita 9., Kanoute 41.; Deivid 20., 79.
11-m: Kanoute, Dragutinović; Vederson, Aurelio, Kežman.
* - po enajstmetrovkah

Porto - SCHALKE *2:4 (1:0) 0:1
Lisandro 86. RK: Fucile 82./Porto
11-m: Lucho Gonzalez; Rafinha, Rakitić, Altintop, Jones.
* - po enajstmetrovkah

Real Madrid - ROMA 1:2 (0:0) 1:2
Raul 75.; Taddei 73., Vučinić 92.
RK: Pepe 71./Real

CHELSEA - Olympiacos 3:0 (2:0) 0:0
Ballack 5., Lampard 25., Kalou 48.

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.
A. G.