Bodo Dinamovi navijači prihodnjič ravnali z bolj trezno glavo ali njihovih izgredov tudi visoke kazni ne morejo preprečiti? Foto: EPA
Bodo Dinamovi navijači prihodnjič ravnali z bolj trezno glavo ali njihovih izgredov tudi visoke kazni ne morejo preprečiti? Foto: EPA

Evropska nogometna zveza je po izgredih na tekmi Pokala Uefa med Udinesejem in Dinamom 3. decembra Zagrebčane kaznovala s 150.000 evri, a se je predsedniku disciplinske komisije, Avstrijcu Thomasu Partlu, kazen zdela preblaga, zato je komisija o njej odločala še enkrat.

Skupaj 100.000 evrov kazni
Sklep: Dinamo bo moral v blagajno Uefe plačati "le" 50.000 evrov, vendar bo moral poleg tega eno domačo tekmo odigrati pred praznimi tribunami, na dve gostujoči pa ne bodo smeli odpotovati njegovi navijači.

Kazen 50.000 evrov za izgrede na tekmah proti Tottenhamu in Spartaku iz Moskve ostaja nespremenjena. Če se bodo izgredi ponovili v naslednjih štirih letih, bo moral Dinamo pred praznimi tribunami odigrati še eno srečanje.

"Zelo boleče za vse prave ljubitelje nogometa"
"Zelo smo žalostni, ker bo odločitev prizadela vse navijače in ne samo majhen delež tistih, ki delajo izgrede. To je zelo boleče za vse prave ljubitelje nogometa in nogometaše, saj si lahko zamislite, kako je igrati pred praznimi tribunami na tekmah, ki morda lahko odločajo o uvrstitvi v Ligo prvakov," je povedal direktor Dinama Damir Vrbanović.

Predmete metali proti svojim nogometašem
Bad Blue Boysi so v Vidmu proti igrišču in celo svojim ljubljencem vrgli več bakel, vžigalnikov, kovancev in palic. Na Dinamovi tribuni se je zgodilo tudi nekaj pretepov, zaradi pirotehničnih pripomočkov je trojica morala poiskati zdravniško pomoč, eden pa je mrtvo pijan padel deset metrov globoko, a si je na srečo zlomil le nos in doživel manjši pretres možganov.

M. R.