Sergio Agüero je v Premier ligi dosegel že 11 golov, v Ligi prvakov pa je zadel le proti Villarrealu doma. Foto: Reuters
Sergio Agüero je v Premier ligi dosegel že 11 golov, v Ligi prvakov pa je zadel le proti Villarrealu doma. Foto: Reuters
Ivica Olić
Ivica Olić ne dobi veliko priložnosti, v sredo pa naj bi začel v prvi postavi. Foto: EPA
Heiko Vogel
Trener Basla Heiko Vogel se zaveda, da proti Manchester Unitedu ne more veliko izgubiti. Nastop v Evropski ligi ima Basel zagotovljen, zmage nad favoriziranimi rdeči vragi pa ne zahteva nihče. Foto: EPA
Alexander Frei
Alexander Frei je na Old Traffordu dosegel dva zadetka. Foto: EPA

Prvo tekmo na Allianz Areni je Bayern dobil z dvema goloma Maria Gomeza z 2:0, City pa je klonil tudi v Neaplju in ima na tretjem mestu le sedem točk. Predsednik upravnega odbora pri Bayernu Karl-Heinz Rummenigge je večkrat ostro kritiziral politiko Cityja in njihovo zapravljanje denarja za igralce. Trener Roberto Mancini je že napovedal, da se bodo v sredo usedli za mizo in pogovorili s predstavniki 22-kratnih nemških prvakov.

Bayern brez vseh najboljših
"Mislim, da lahko premagamo Bayern, Villarreal pa lahko doma tudi odigra dobro tekmo proti Napoliju. Tudi ob morebitnem izpadu iz Lige prvakov se življenje nadaljuje, nato bomo skušali zmagati v Evropski ligi. Naredili smo napake na dveh gostovanjih in zdaj smo v položaju, ko ne odločamo sami o svoji usodi," je povedal Mancini. Napoli bi si z zmago nad Villarrealom zagotovil drugo mesto, prvo pa je že oddano Bayernu.

Bavarci so z mislimi že pri koncu jesenskega dela Bundeslige, kjer je na vrhu zelo izenačeno. V nedeljo čaka izbrance Juppa Heynckesa težka tekma v Stuttgartu. V Münchnu sta ostala Toni Kroos in Arjen Robben, ki ima gripo. Franck Ribery naj bi začel na klopi. V prvi postavi bodo začeli Ivica Olić, Diego Contento in Rafinha. Še posebej motiviran bo Jerome Boateng, ki je poleti prišel prav iz Cityja.

Hoeness bi rad izločil City
"Če izločimo Manchester City, bomo imeli v nadaljevanju Lige prvakov enega nevarnega tekmeca manj. V igri je tudi 800.000 evrov premije za zmago," je poudaril predsednik Uli Hoeness, ki se zelo veseli hitrega okrevanja Bastiana Schweinsteigerja. Režiser igre Bayerna naj bi zaigral že prihodnji petek, ko na Allianz Areno v zadnjem krogu jesenskega dela Bundeslige prihaja Köln.

Rdečim vragom zadostuje točka
Manchester United je v Premier ligi na drugem mestu, za Cityjem zaostaja pet točk, v Ligi prvakov pa v sredo ne sme izgubiti v Baslu. S točko bi se rdeči vragi prebili v osmino finala. Na petih tekmah so angleški prvaki zmagali le dvakrat nad odpisanim Otelul Galatijem. Basel je na Old Traffordu nadomestil zaostanek z 2:0 in bil celo pred senzacionalno zmago, v sodnikovem podaljšku pa je izenačil Ashley Young (3:3).

Konec septembra je bil na klopi švicarskih prvakov še Thorsten Fink, ki medtem že zelo uspešno vodi Hamburger SV v nemškem prvenstvu. Na klopi Basla zdaj sedi Heiko Vogel, nekdanji Finkov pomočnik, ki je dobil vseh šest srečanj v švicarski ligi.

Rooney išče strelsko formo
Wayne Rooney
ni zadel že na sedmih tekmah zapored, nazadnje je bil natančen z bele točke v Romuniji 18. oktobra. Še večja težava je poškodba gležnja Javierja Hernandeza, 23-letni Mehičan, ki je bil v odlični formi, bo z zelenic odsoten najmanj mesec dni. Kaznovan je Michael Carrick, zato bo začel Phil Jones, ki je odločil sobotno tekmo proti Aston Villi.

V skupini B bo o drugem mestu odločala tekma Lille - Trabzonspor, ob morebitnem remiju pa ima možnosti tudi CSKA iz Moskve, ki gostuje v Milanu. Inter si je že zagotovil prvo mesto.

Lyon mora visoko premagati Dinamo v Zagrebu in upati na visoko zmago madridskega Reala v Amsterdamu. Obe tekmi Ajaxa in Lyona sta se končali brez golov, zato bi v primeru enakega števila točk odločala skupna razlika v zadetkih, ki pa je močno na strani Nizozemcev.

6., zadnji krog, sreda ob 20.45, skupina A:
MANCHESTER CITY - BAYERN

Verjetni postavi:
Manchester City:
Hart, Richards, K, Toure, Kompany, Clichy, Y. Toure, Barry, Silva, Nasri, Džeko, Agüero.

Bayern: Neuer, Rafinha, Boateng, Badstuber, Contento, Luiz Gustavo, Timoščuk, Müller, Alaba, Olić, Gomez.

Sodnik: Stephane Lannoy

VILLARREAL - NAPOLI

Lestvica:                          
BAYERN *           5  4 1 0 11:4 13
NAPOLI             5  2 2 1  8:6  8
MANCHESTER CITY    5  2 1 2  7:6  7
VILLARREAL         5  0 0 5  2:12 0



Skupina B:
INTER - CSKA MOSKVA

LILLE - TRABZONSPOR

Lestvica:                          
INTER *            5  3 1 1  7:5 10
TRABZONSPOR        5  1 3 1  3:5  6
CSKA MOSKVA        5  1 2 2  7:7  5
LILLE              5  1 2 2  6:6  5

Skupina C:
BASEL - MANCHESTER UNITED

Verjetni postavi:
Basel:
Sommer, Steinhöfer, Abraham, Dragović, J. H. Park, Shaqiri, Cabral, Xhaka, F. Frei, Streller, A. Frei.

Manchester United: De Gea, Evra, Ferdinand, Vidić, Fabio, Nani, Jones, Fletcher, Young, D. S. Park, Rooney.

Sodnik: Björn Kuipers

BENFICA - OTELUL GALATI

Lestvica:                          
BENFICA *          5  2 3 0  7:4  9
MANCHESTER UNITED  5  2 3 0 10:6  9
BASEL              5  2 2 1  9:9  8
OTELUL GALATI      5  0 0 5  3:10 0



Skupina D:
DINAMO ZAGREB - LYON

AJAX - REAL MADRID

Lestvica:                          
REAL MADRID *      5  5 0 0 16:2 15
AJAX AMSTERDAM     5  2 2 1  6:3  8
LYON               5  1 2 2  2:6  5
DINAMO ZAGREB      5  0 0 5  2:15 0
          * - v osmini finala