Ronaldinho je osrednja osebnost poletnega prestopnega roka. Foto: EPA
Ronaldinho je osrednja osebnost poletnega prestopnega roka. Foto: EPA

Španski mediji poročajo, da naj bi bili Angleži pripravljeni plačati kar 32 milijonov evrov. Milan je pred časom ponudil le polovico tega zneska. Italijanski časnik La Gazzetta dello Sport je v soboto poročal, da je brazilski čarovnik praktično že pred vrati San Sira.

Laporta je povsem drugačnega mnenja. "Ronaldinho in njegov agent (brat Roberto de Assis) se zavedata, da sta zanimanje pokazala dva kluba, trenutno se bolj nagibata na stran Manchester Cityja," je za katalonski radio poudaril predsednik Barce, ki je po dveh zelo slabih sezonah na udaru kritikov.

Odločitev bo znan do četrtka
V ponedeljek popoldan se je Ronaldinho s svojim bratom sestal z vodstvom Barcelone. "Zmenili smo se, da bomo prestop končali v dveh ali treh dneh. Doslej se z nobenim izmed dveh zainteresiranih klubov še ničesar nismo dokončno zmenili. Ronaldinho bo do dogovora treniral z našimi igralci," so zapisali na uradni spletni strani katalonskega velikana.

Zdaj je na potezi Milan
Že pred časom je novi trener Barce Pep Guardiola zatrdil, da na 28-letnega Brazilca ne računa več. Na današnjem testiranju na začetku sezone ni bil prisoten. V katalonsko prestolnico je že prišel podpredsednik Milana Adriano Galliani, vodstvo Milana bo moralo precej zvišati ponudbo, če želi nekdanjega najboljšega nogometaša sveta imeti v svojih vrstah.

A. G.