Roberto Mancini je bil v sredo brez dvoma osrednja osebnost v Italiji. Foto: EPA
Roberto Mancini je bil v sredo brez dvoma osrednja osebnost v Italiji. Foto: EPA
Massimo Moratti
Massimo Moratti bo še naprej sodeloval z Mancinijem. Foto: EPA

43-letni strokovnjak je po izpadu v osmini finala Lige prvakov - Angleži so na San Siru slavili z 1:0, skupno pa s 3:0 - dejal, da sta pred njim nedvomno zadnja dva meseca in pol na čelu Interja. V sredo popoldne pa je v pogovoru s predsednikom kluba Massimom Morattijem "zamenjal ploščo" in zdaj želi oddelati pogodbo do konca. Ta ga na Milano veže še štiri leta.

Mancini: Opravičujem se za nesporazum
"Nihče razen predsednika Morattija, naših navijačev in naše ekipe si ne more predstavljati, kako se počutiš, ko ne dosežeš cilja, za katerega si si zelo prizadeval. Upam, da vsi, ki živijo z nogometom, razumejo moje razočaranje po tekmi. Tedaj je govorilo srce Roberta Mancinija. Zahvaljujem se predsedniku Morattiju, da mi je vlil novih moči ter je razumel situacijo in mene. Opravičujem se za morebitni nesporazum, ki je ob tem nastal," je povedal Mancini.

Moratti, ki se je nameraval z Mancinijem sprva sestati šele v četrtek, je pojasnil, da mu je v kratkem pogovoru trener zaupal, da želi ostati še naprej v Interju in prihodnjo sezono osvojiti Ligo prvakov. Hkrati je dodal, da ne ve, zakaj je Mancini po tekmi odreagiral tako "burno" in napovedal slovo. Nekateri mediji namigujejo, da bi za to lahko bilo krivo tudi "flirtanje" Morattija s Josejem Mourinhom.

Buffon ostaja zvest stari dami
Italijanski reprezentančni vratar Gianluigi Buffon je podaljšal pogodbo z Juventusom do leta 2013. V Torinu bo ostal do 35. leta, kar verjetno pomeni, da bo priljubljeni Gigi kariero končal prav v najuspešnejšem italijanskem klubu, kateremu se je pridružil leta 2001 iz Parme. Takrat je stara dama zanj odštela rekordno odškodnino za vratarja - 52 milijonov evrov.

M. R.