Roberto Mancini se je pod tekmi najbolj jezil nad sojenjem, ki ga 'sploh ni bilo.' Foto: Reuters
Roberto Mancini se je pod tekmi najbolj jezil nad sojenjem, ki ga 'sploh ni bilo.' Foto: Reuters
Mancini zapušča Inter

43-letni strokovnjak je odločitev sporočil, potem ko je njegov Inter v osmini finala Lige prvakov izgubil tudi povratno srečanje proti Liverpoolu. Angleži so na San Siru slavili z 1:0. "Čeprav imam po pogodbi še štiri leta, sta pred mano nedvomno zadnja dva meseca in pol na čelu Interja," je spregovoril Mancini.

Poraz proti Liverpoolu ni vplival na odločitev
"Odločitev sem že sporočil fantom in mislim, da je prav, da to povem tudi javno. To sem sklenil pred nekaj dnevi in ni v ničemer povezano z izpadom v Ligi prvakov," je še povedal nekdanji strateg Fiorentine in Lazia. Mancini je v Milano prišel julija 2004 in osvojil dva naslova italijanskega prvaka. V tej sezoni se še vedno poteguje za dvojno domačo krono.

Mancini: Sojenja sploh ni bilo
O tekmi proti Liverpoolu pa je dejal: "Nismo imeli večjih možnosti, saj smo imeli na obeh tekmah izključenega igralca. Na povratni tekmi sojenja sploh ni bilo. V prvem polčasu so igralci Liverpoola štirikrat od zadaj pokosili naše igralce, sodnikova piščalka pa je ostala nema."

Benitez: Zmagati v Ligi prvakov je lažje
Strateg Liverpoola Rafa Benitez je po tekmi novinarjem razlagal, zakaj je klub bolj uspešen v Evropi (v zadnjih treh sezonah je dvakrat igral v velikem finalu) kot pa v domačem prvenstvu, kjer naslova ni osvojil vse od daljnega leta 1990: "Lažje je igrati v Ligi prvakov, ker si skoncentriran le na dve tekmi, v Premier League pa imamo tri vrhunske ekipe, ki vedno igrajo odlično, sezona pa traja kar devet mesecev, zato je težko biti vedno v odlični formi."

Jamie Carragher je odigral svojo stoto tekmo v Ligi prvakov in s tem postal prvi igralec redsov, ki se ponaša s tem jubilejem.

S. J.

Mancini zapušča Inter