Mario Balotelli je v 90. minuti dobil rdeči karton in, kot kaže, na tako neposrečen način končal svojo zgodbo pri Manchester Cityju. Foto: EPA
Mario Balotelli je v 90. minuti dobil rdeči karton in, kot kaže, na tako neposrečen način končal svojo zgodbo pri Manchester Cityju. Foto: EPA

"Z njim ne bom več sodeloval, čeprav ga imam rad kot človeka. Žal mi je, Mario je fantastičen igralec, toda zapravlja svoj talent. Vedno, ko je na igrišču, imamo težave, vedno tvegamo, da bomo ostali brez igralca. Dobro, danes je bil izključen v zadnjih minutah, toda tudi takrat lahko dosežeš zadetek. Tako ne gre več. Moral bo spremeniti svoje vedenje. V letošnji sezoni ne bo več igral, verjetno pa ga bomo poleti prodali," je o svojem rojaku, ki ga pozna še iz časov pri Interju, povedal italijanski trener.

Rdeči karton bi moral dobiti že v 19. minuti
Balotelli bi moral biti na nedeljskem derbiju angleškega nogometnega prvenstva med Arsenalom in Manchester Cityjem (1:0) zaradi brutalnega štarta nad Alexom Songom izključen že v 19. minuti, toda rdeči karton je dobil šele v 90. minuti, potem ko mu je glavni sodnik Martin Atkinson zaradi nepotrebnega prekrška nad Bacaryjem Sagnajem pokazal drugi rumeni karton.

Verjetno je Premier liga že odločena, saj City šest tekem pred koncem za Manchester Unitedom zaostaja osem točk.

Nihče ga ne more ukrotiti
21-letni Balotelli je pri Interju "živciral" že Joseja Mourinha, ki je povedal, da se ga nikakor ne da ukrotiti. Mancini se kar strinja s to ugotovitvijo. Pred dnevi je izjavil, da z Balotellijem ne govori vsak dan, saj bi v tem primeru "potreboval psihologa".

Kljub temu Mancini ceni njegove igre: "Dosega pomembne zadetke. Ob zmagi nad Manchester Unitedom s 6:1 je dvakrat zadel, bil je tudi natančen z enajstmetrovke v zadnjih trenutkih tekme proti Tottenhamu."

Italijanski napadalec ganskega rodu je v letošnji sezoni za City na 29 tekmah dosegel 17 golov.