Maradona je prepričan da je bil boljši selektor kot Batista. Foto: Reuters
Maradona je prepričan da je bil boljši selektor kot Batista. Foto: Reuters

Na letošnjem južnoameriškem prvenstvu so Argentinci dobili le eno tekmo, v četrfinalu jih je po enajstmetrovkah izločil Urugvaj.

"Če bi dobil le eno tekmo na Copi America, bi takoj odstopil. Na njegovem mestu bi se še nekaj časa skrival, hoditi po ulicah bi bilo zanj nevarno," je selektorju svetoval Maradona, ki je izrazil bojazen, da zvezdniki na čelu z Lionelom Messijem ne bodo hoteli več obleči reprezentančnega dresa: "Dobro vem, da so siti vsega in ne bi bil presenečen, da pod njegovim vodstvom ne bodo več hoteli igrati. Pri meni so bili 1000-odstotno bolj srečni."

Maradona je na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki z reprezentanco dobil štiri tekme, v četrtfinalu jih je s 4:0 premagala Nemčija.

Ne želi se vrniti na reprezentančno klop
"Predsednik zveze dela, kar hoče. A nikakor ne dojame, da ne dela nič dobrega. Do tega spoznanja mu lahko pomaga le Bog," je še dodal eden od najboljših nogometašev vseh časov, ki je zanikal, da se želi vrniti na reprezentančno klop: "Zdaj imam drugi posel. Treniram dubajsko moštvo Al Wasl, z njim želim biti najboljši".