Diego Armando Maradona je nasledil Alfia Basileja, ki je odstopil prejšnji mesec po porazu v Čilu v kvalifikacijah za SP 2010. Foto: EPA
Diego Armando Maradona je nasledil Alfia Basileja, ki je odstopil prejšnji mesec po porazu v Čilu v kvalifikacijah za SP 2010. Foto: EPA

Prvo dejanje je že opravil, objavil je namreč seznam reprezentantov za prijateljsko tekmo proti Škotski 19. novembra v Glasgowu, kjer je - zanimivo - 2. junija 1979 dosegel svoj prvi zadetek v belo-modrem dresu. 48-letni Maradona je novico, da bo selektor, sicer oznanil že prejšnji torek, vendar uradne potrditve ni bilo.


Nekdanji ljubljenec navijačev po vsem svetu je tako uresničil življenjske sanje in bo sedel na klop reprezentance, za katero je bolj ali manj uspešno igral od leta 1977 do 1994. Vrhunec je doživel leta 1986, ko je postal svetovni prvak. Še lani je nekaj dni preživel v psihiatrični kliniki.

Generalni sekretar izbrane vrste bo nekdanji selektor Carlos Bilardo, pomočnika Maradone pa bosta Sergio Batista in Jose Luis Brown.

Seznam Maradone za tekmo proti Škotski:
Romero, Coloccini, De Michelis, Diaz, Heinze, Di Maria, Gago, Gonzalez, Gutierrez, Mascherano, Rodriguez, Jose Sosa, Agüero, Lopez, Tevez, Carrizo, Burdisso, Zanetti, Denis, Lavezzi.

Zadnja dva na spisku sta nogometaša Napolija, Lionela Messija pa na njem ni zaradi dogovora z Barcelono, ki je 21-letnika spustila na olimpijske igre v Pekingu. Nogometaši, ki igrajo v Argentini (Riquelme?), bodo v izbrano vrsto vpoklicani pozneje.

M. R.