Maribor bi bil z zmago blizu naslovu jesenskega prvaka. Foto: MMC RTV SLO
Maribor bi bil z zmago blizu naslovu jesenskega prvaka. Foto: MMC RTV SLO
Damir Rob, trener Nafte
Nafta je na domačem igrišču osvojila kar 22 točk. Brez poraza na svoji zelenici se lahko pohvalita le še Maribor (20 točk) in Celje (16 točk). Foto: MMC RTV SLO

Zima trka na vrata in morda bo že v tem kolu nogometaše kje presenetil sneg.

Sobota, ob 13.30
NAFTA (2. na lestvici) : RUDAR (5. na lestvici)

Sedem zmag in en remi je na dozdajšnjih domačih tekmah v tej sezoni vknjižila Nafta. Tokrat bo Rudar poskušal postati prvi klub, ki bi zmagal v Lendavi. Ta naloga je vse prej kot lahka, saj bo imel domači trener Damir Rob na voljo vse igralce, med tednom pa sta strelsko formo dvignila Adilovič in Vaš. Pričakujemo lahko hud boj, saj Rudar na obisk prihaja z zvrhano mero samozavesti. Izbranci Marijana Pušnika so dobili zadnji dve tekmi in so prepričani, da so vse lepe stvari tri. Velenjčani so bili za Nafto vselej izredno neugoden nasprotnik.

Sobota, ob 15.00
MIK CM CELJE (3. na lestvici) : LUKA KOPER (10. na lestvici)
Pogled na lestvico nedvomno pripisuje vlogo favorita grofom, toda na zadnjih nekaj medsebojnih srečanjih Celjanov in Koprčanov so bili zadnji običajno uspešnejši. V taboru Celja so prepričani, da se tradicijo lahko zruši. Poleg tistih, ki so že dlje časa poškodovani, bo manjkal tudi kaznovani Biščan. Slaviša Stojanovič vseeno računa na tri točke, ki bi njegov klub obdržale pod vrhom prvenstvene lestvice. Na drugi strani se v enajsterico Kopra vrača Pahor in kanarčki bi do konca jesenskega dela na vsak način radi ujeli priključek k ostalim. Bodo pa morali končno začeti izrabljati priložnosti, ki si jih ustvarijo.

Sobota, ob 20.00
MARIBOR (1. na lestvici) : INTERBLOCK (7. na lestvici)
Središče dogajanja v tem krogu bo zagotovo Ljudski vrt, kjer se bosta pomerili ekipi iz Maribora in Ljubljane. Čeprav Interblock ni Olimpija, gre za tradicionalno rivalstvo med obema mestoma in pričakujemo lahko napeto vzdušje, upajmo pa, da brez izgredov. Oba kluba imata težave s poškodbami, bo pa Maribor močnejši, kot je bil ob porazu v Novi Gorici. V vijoličaste vrste se vrača kapetan Pavlovič, ki želi z zmago tlakovati pot do naslova jesenskega prvaka. Ljubljančani upajo, da bi se v zadnjih treh kolih še uspeli priključiti najboljšim, toda glede na trenutno formo in zdravstveni karton bo to težko izvedljivo.

Nedelja, ob 13.30
PRIMORJE (9. na lestvici) : HIT GORICA (4. na lestvici)
Severnoprimorski derbiji vselej dvignejo veliko prahu. Tudi tokratni ne bo izjema, saj gre za prestiž posebne vrste. Novi ajdovski trener Vjekoslav Lokica je prerodil anemično moštvo in Goričane čaka vse prej kot lahko delo. Ekipa Primoža Glihe je favorit, saj je v prejšnjem kolu povsem zasenčila vodilni Maribor. Toda … ali lahko mladi Goričani tudi tokrat igrajo na tako visoki ravni? Gliha opozarja, a bo pri njih nihanje prisotno še nekaj časa. Gre namreč za mlado in neizkušeno ekipo. Ne glede na vse bi lahko napadalni dvojec Velikonja in Mladen Kovačevič nagnil tehtnico na stran Gorice.

Nedelja, ob 17.00
DOMŽALE (6. na lestvici) : LABOD DRAVA (8. na lestvici)
Do konca jesenskega dela prvenstva so še trije krogi, Domžale pa bodo vse tekme igrali doma. To je lahko dodaten motiv za ekipo Vlada Badžima, ki se želi z morebitnimi devetimi točkami vrniti na vrh lestvice. Nemec, Zec in Perutovič v jesenskem delu več ne bodo igrali, bo pa Badžim lahko računal na Knezoviča. Prav ta Hrvat bi lahko bil zelo pomemben člen Domžal na srečanju z Dravo, ki se je znašla v hudi krizi. V bistvu oboji potrebujejo zmago kot žejni vodo. Ljubinku Druloviču se trenerski stolček že pošteno trese in morebiten poraz ob Kamniški Bistrici bi že lahko pomenil njegov odhod. Vsekakor bo to za oba kluba zelo težka tekma velikega pomena za prihodnost.

Urban Laurenčič