Zoran Pavlovič uspešno vodi soigralce na igrišču, s katerimi zanesljivo vodi v državnem prvenstvu. Foto: www.nkmaribor.com/Drago Wernig
Zoran Pavlovič uspešno vodi soigralce na igrišču, s katerimi zanesljivo vodi v državnem prvenstvu. Foto: www.nkmaribor.com/Drago Wernig
Zoran Pavlovič

Ne delimo se na stare in mlade. V ekipi je dobro vzdušje. Hierarhija je jasna. Ve se, kdo v določenih situacijah govori in kdo mora biti tiho.

O mariborski slačilnici

Nisem konflikten, kot se je govorilo v času mojega igranja za Interblock. Je pa res, da vztrajam pri svojem, če vem, da imam prav. Krivico težko prenesem.

O svoji konfliktnosti.
Zlatko Zahovič in Darko Milanič
Dvojec Zlatko Zahovič-Darko Milanič je po mnenju kapetana najodgovornejši za preporod Maribora. Foto: www.nkmaribor.com
Klubski avtobus
Očitno bo novi klubski avtobus že drugo jesen dočakal krst v evropskih klubskih tekmovanjih. Foto: www.nkmaribor.com
Konec mariborskega niza

32-letni Velenjčan - nosil je drese Rudarja, zagrebškega Dinama, dunajske Austrie, Salzburga, Poltave (Ukrajina), Slovana Bratislava, Opave, Olimpije, Erfurta, Nafte, Interblocka - je na začetku letošnjega leta prišel v Maribor, kjer se je odlično znašel. Tudi zaradi prijateljev Darka Milaniča in Zlatka Zahoviča, ki v vlogi trenerja oziroma športnega kluba vlečeta glavne poteze pri gradnji "novega" Maribora. Vijoličasta barka pluje proti naslovu jesenskega prvaka, za prvo prvenstveno zvezdico po letu 2003 pa bo seveda treba še malo počakati. A obeti so zelo dobri ...


Maribor je v Novi Gorici deloval dokaj nemočno. Kakšna je vaša "diagnoza" s tribune, kjer ste zaradi kartonov spremljali tekmo?
Poznala se nam je odsotnost 5 standardnih igralcev, kar je normalno. Nemogoče je, da se ne bi. A porazi so sestavni del športa. Predtem smo bili 12 tekem neporaženi. Treba je analizirati srečanje, in če se bomo iz tega kaj naučili, je poraz lahko tudi pozitiven.

Ta poraz verjetno ni razlog za preplah. Še vedno ste trdno na 1. mestu in vse kaže, da boste tudi prezimili na vrhu, saj so do konca jesenskega dela le še trije krogi, od katerih boste dve tekmi odigrali doma. Prednost 5 točk bi morala zadostovati, kajne?
Prednost nas ne sme zavesti. Vse tri tekme bodo težke. Imeli smo srečo, da so v zadnjem krogu tudi neposredni konkurenti odigrali neodločeno, tako da smo izgubili malo. Sicer pa moramo nabirati točke, saj bo prvenstvo še dolgo.

Kakšna je vaša ocena Mariborovega izkupička v jesenskem delu? Ste morda presegli cilje in pričakovanja, ki ste si jih postavili pred začetkom sezone?
V prvenstvo smo šli tiho in mirno. Nihče ni pritiskal na nas z nekimi cilji. Imamo mlado ekipo, za katero so raznorazni pritiski veliko breme, česar se je zavedalo tudi vodstvo kluba. Prav ta neobremenjenost z izidom je bila ključ do uspeha. Moram poudariti, da smo doslej dosegli zelo dober rezultat. Imamo obetavno ekipo, delamo na tem, da se igralci stabilizirajo in pridobijo izkušnje, tako da bi bili čez leto, dve nosilci igre.

Uspehe dosegate s tako rekoč najmlajšo ekipo v prvenstvu. Vi ste z 32 leti njen najstarejši član. Kakšne nasvete delite 10 in več let mlajšim soigralcem?
Ne delimo se na stare in mlade. V ekipi je dobro vzdušje. Hierarhija je jasna. Ve se, kdo v določenih situacijah govori in kdo mora biti tiho. Sam po najboljših močeh poskušam 'držati slačilnico skupaj'. Fantje so delovni in spoštujejo moje izkušnje, tako da s tega vidika ni težav. Velik delež k dobrim razmeram prispevata tudi trener in športni direktor, ki sta veliki avtoriteti.

Bi koga iz mlade garde posebej izpostavili?
Imamo kar nekaj obetavnih igralcev z veliko talenta. A ta talent je treba nadgraditi s trdim delom. Izpostavil bi Armina Bačinoviča, ki ima pri 19 letih fenomenalen potencial. Igra na izjemno odgovornem položaju zadnjega veznega, kjer je pokazal izjemni tehnično in tekaško sposobnost, poleg tega ima dober udarec in pregled nad igro. Tu sta še Rene Mihelič, Dejan Školnik ...

Vaš odhod iz Interblocka v Maribor v začetku letošnjega leta je bil zadetek v polno, saj doživljate nekakšno drugo igralsko pomlad. Poleg številnih podaj ste dosegli še štiri gole. Razlogov za zadovoljstvo vam najbrž ne manjka?
Absolutno je bil prestop prava poteza, saj sem dobil nove izzive in motive. Marsikdo me je že odpisal, a je Zahovič verjel vame, znal je oceniti moje igralske in človeške sposobnosti. Dobro sem se pripravil. Vesel sem, da imamo tudi trenerja, ki daje neko zanesljivost, ki verjame vate in ki v določenih situacijah dopušča, da jih rešiš po svoje. Nisem konflikten, kot se je govorilo v času mojega igranja za Interblock. Je pa res, da vztrajam pri svojem, če vem, da imam prav. Krivico težko prenesem.

Z Darkom Milaničem in Zlatkom Zahovičem ste bili soigralci v zlatih časih reprezentančenega nogometa, zdaj pa tvorite trojček, ki uspešno krmari vijolično barko. Očitno ste dobro uigrani?
Na mojo srečo sem naletel na Zlatka, s katerim sem povezan že od prej. Poznanstvo - sploh s takima človekoma (Milaničem in Zahovičem, op. a.) - zagotovo pomaga, da daš od sebe več, kot bi sicer. Za zdaj nam gre dobro, upam, da bomo vzdržali čim dlje.

Če se ozremo še k vaši konkurenci. Ali ste presenečeni, da je vaš prvi zasledovalec Nafta?
Nisem. To je posledica dobrega kadrovanja. Že nekajkrat sem dejal, da so pred sezono pripeljali kvalitetne igralce. Sam sem igral v Lendavi, zato vem, da je vzdušje dobro, poleg tega imajo ambicioznega in sposobnega trenerja, enako pa velja tudi za upravo.

Zdi se, da bo tudi v spomladanskem delu večina kart na vaši strani. Homogeno in motivirano moštvo je iz tekme v tekmo izkušenejše. Poleg tega z moštvom diha tudi okolje. Ali vas lahko kaj ustavi na poti do naslova državnega prvaka, prvega po letu 2003?
Imamo perspektivno ekipo, najboljše navijače in stadion, skratka vse, kar je potrebno. Toda prvenstvo bo še dolgo. Vsaka ekipa je proti nam še dodatno motivirana, zato je vsakič treba dati svoj maksimum. A verjamem vase in v soigralce. Moramo biti pravi, pa ne bo težav. Sami sebi smo lahko največji nasprotnik.

Aleš Vozel

Ne delimo se na stare in mlade. V ekipi je dobro vzdušje. Hierarhija je jasna. Ve se, kdo v določenih situacijah govori in kdo mora biti tiho.

O mariborski slačilnici

Nisem konflikten, kot se je govorilo v času mojega igranja za Interblock. Je pa res, da vztrajam pri svojem, če vem, da imam prav. Krivico težko prenesem.

O svoji konfliktnosti.
Konec mariborskega niza