Mark Strajnar je dosegel edini mariborski zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Mark Strajnar je dosegel edini mariborski zadetek. Foto: www.alesfevzer.com

Dolgo je kazalo, da se bo Maribor z vročega gostovanja v Carigradu vrnil z le z golom zaostanka, toda favorizirani Fener je v sodnikovem dodatku še tretjič zadel in si priigral lepo prednost pred povratno tekmo, ki bo čez teden dni v Ljudskem vrtu. Turški velikan bo tedaj verjetno že močnejši tudi za Freda. Brazilec naj bi se v kratkem iz Manchester Uniteda preselil v Carigrad.

Gostitelji so imeli terensko premoč v prvem polčasu, toda vijoličasti so nudili tekmecu dostojen odpor. Edin Džeko je imel dve lepi priložnosti, a je bil obakrat na mestu Ažbe Jug, ki je dobil dvoboj z domačim kapetanom v 15. in 35. minuti. Vmes je nevarno poskusil Dušan Tadić, še ena zvezdniška okrepitev poletja, vendar je bil v bloku uspešen Luka Uskoković.

V zaključku prvega dela je Fener močno pritisnil. Lepo priložnost je zapravil slovenski reprezentant Miha Zajc, tik pred odhodom v garderobe pa je z roba kazenskega prostora streljal Ismal Yüksen, odbita žoga pa je za las zletela mimo vratnice.

Po 13 minutah nadaljevanja je domača vrsta le našla pot v mrežo Maribora. Iz kota je podal rezervist Sebastian Szymanski, Marcel Lorber je slabo pokril Rodriga Becaa, ki je visoko skočil in z glavo matiral Juga. Le štiri minute pozneje je moral znova žogo pobrati iz svoje mreže. Martin Milec je napravil napako. Slabo je podal, tako da je žogo izbil Szymanski, Tadić jo je poslal Zajcu, ta pa prepustil Szymanskiju, ki je prodrl po levi strani. Nato je natančno podal v sredino, kjer je za hrbet nepozorni gostujoči obrambi prišel Irfan Can Kahveci, ki je žogo le še potisnil v gol.

V 72. minuti je Maribor izpeljal lep protinapad. V zaključku je izvrstno v globino podal Josip Iličić. Po levi strani je pritekel Mark Strajnar, ki je bil hitrejši od Brighta Osayija-Samuela, žogo pa je nato spravil za hrbet Altaya Bayindirja. Zatem je bil dvakrat nevaren Michy Batshuayi, v sodnikovem dodatku pa je Fener dosegel še tretji gol. Aljaž Antolin je napravil prekršek v svojem kazenskem prostoru, enajstmetrovko pa je zanesljivo izvedel Tadić.

Krznar: Žal nam je, da ni ostalo pri 2:1

Konferenčna liga, 3. predkrog, prva tekma

FENERBAHČE – MARIBOR 3:1 (0:0)
33.015; Becao 59., Irfan Can 62., Tadić 93./11-m; Strajnar 72.

Fenerbahče: Bayindir, Kadioglu, Peres, Becao, Osayi-Samuel, Tadić, Yüksek, Zajc (67./Crespo), King (46./Szymanski), Kahveci (84./Kent), Džeko (67./Batshuayi).

Maribor: Jug, Uskoković, Pihler (56./Iličić), Watson, Urata (46./Strajnar), Milec, Repas (69./Antolin), Lorber, Brnić (69./Šoštarič Karič), Kolar (83./Žinič), Jakupović.

Sodnik: Robert Jones (Anglija)

Povratna tekma bo 17. avgusta ob 20.15.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

4. predkrog, prva tekma

Četrtek, 24. avgusta:
MARIBOR/FENERBAHČE – TWENTE/RIGA (prva tekma: 2:0)

Povratna tekma bo 31. avgusta.