Mariborčani so pred najpomembnejšo tekmo v sezoni. Ob uspehu bi si tudi finančno opomogli, saj bi v klubsko blagajno do konca sezone prejeli vsaj šest milijonov evrov. Foto: BoBo
Mariborčani so pred najpomembnejšo tekmo v sezoni. Ob uspehu bi si tudi finančno opomogli, saj bi v klubsko blagajno do konca sezone prejeli vsaj šest milijonov evrov. Foto: BoBo
Zlatko Zahovič in Darko Milanič
Zaradi kazni bo športni direktor Maribora Zlatko Zahovič očitno tekmo spremljal s tribun, ne pa s klopi. Foto: BoBo
Mariborčane na Islandiji čaka "tekma leta"

Mariborčani bodo v Hafnarfjördurju, pristaniškem mestu z 28.000 prebivalci na jugozahodu Islandije, branili prednost 1:0 s prve tekme v Ljudskem vrtu. Vložek je velik, saj bi vijoličasti ob napredovanju igrali najmanj v Evropski ligi. Pred tem pa bi imeli še možnost, da se prebijejo v Ligo prvakov.

Varovanci Darka Milaniča so zato odločeni, da na stadionu Kaplakriki, ki sprejeme 6.500 gledalcev (ima 3.000 sedišč), čim prej dosežejo zadetek, s katerim bi najbrž že odločili skupnega zmagovalca.

Milanič: Mi želimo voditi tekmo
"Zagotovo gremo na tekmo s ciljem, da jo zmagamo. Nasprotnika moramo prisiliti, da ne igra po njihovo, ampak po naše. Mi želimo voditi tekmo. Želja je velika, da dosežemo zadetek ali pa tudi več. Pričakujemo, da bodo domači delali več pritiska s predložki od daleč, z 'drugo' žogo, z metom žoge iz avta v kazenski prosotor. V Mariboru so bili nasprotniki deloma zadržani, tako da na domačem terenu pričakujem več tempa z njihove strani,"
je pred letom v 2.992 kilometrov oddaljeni Reykjavik dejal Milanič, ki se bo o začetni enajsterici odločil tik pred tekmo.

Bajde: Zadetek bo dovolj za napredovanje
Eden pomembnejših adutov vijoličastih bo tudi napadalec Grega Bajde, ki na začetku sezone kaže dobro formo. "V tekmo gremo z željo po zadetku, ki bi nam veliko pomenil. Po sami analizi smo pričakovali, da bodo Islandci že v Mariboru igrali bolj odprto, a so se odločili za branjenje. Pričakujemo, da bodo doma igrali bolj odprto. Z njihove strani pričakujem preskok igro. Moramo biti 100-odstotni v naših glavah. Moramo dobro odigrati v obrambi, nato pa realizirati naše priložnosti. Mislim, da bo en zadetek dovolj za napredovanje," meni Bajde.

Neuradno: Zahovič sedem mesecev na tribunah
Medtem pa so v javnosti zaokrožile govorice, da je Evropska nogometna zveza (Uefa) športnega direktorja Maribora Zlatka Zahoviča kaznovala s sedemmesečno prepovedjo opravljanja funkcije na evropskih tekmah. Vzrok kazni je Zahovičevo verbalno "obračunavanje" z latvijskim sodnikom Andrisom Treimanisom, ki naj bi domače na prvi tekmi oškodoval za enajstmetrovko. Kot poroča spletno Delo, se bodo v Mariboru na kazen pritožili.

Spletni prenos za 7,99 evra
Prenosa tekme ne bo. Edina možnost za ogled bo tako ob plačljivem spletnem prenosu na http://livesports.is. Opravljen bo s petimi kamerami za področje Islandije, a ga bo ob plačilu 7,99 evra mogoče spremljati na zgornji povezavi tudi v drugih državah.

LIGA PRVAKOV, 3. predkrog

PRVAKI, povratne tekme

Sreda ob 20.30:
HAFNARFJÖRDUR - MARIBOR 0:1

Sodnik: Peter Kralovič (Slovaška)

Torek ob 19.00:
ŠERIF TIRASPOL - QARABAG (AZR) 0:0

Sreda ob 19.00:

BATE BORISOV - SLAVIJA PRAGA 0:1
APOEL - VIITORUL CONSTANTA 0:1

Ob 20.00:

KÖBENHAVN - VARDAR 0:1

Ob 20.30:

LUDOGOREC - HAPOEL BER ŠEVA 0:2

Ob 20.45:

ROSENBORG - CELTIC 0:0
OLYMPIACOS - PARTIZAN 3:1
RIJEKA - SALZBURG 1:1
LEGIA VARŠAVA - ASTANA 1:3


NEPRVAKI, povratne tekme:
CSKA MOSKVA - AEK ATENE 2:0
VIKTORIA PLZEN - STEAUA 2:2
YOUNG BOYS - DINAMO KIJEV 1:3
AJAX - NICE 1:1
ISTANBUL B. - CLUB BRUGGE 3:3
Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.

Mariborčane na Islandiji čaka "tekma leta"