Matjaž Kek je bil v Mariboru zelo uspešen igralec, leta 2003 pa je bil državni prvak v vlogi trenerja. Zdaj je Kek selektor slovenske nogometne reprezentance. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Kek je bil v Mariboru zelo uspešen igralec, leta 2003 pa je bil državni prvak v vlogi trenerja. Zdaj je Kek selektor slovenske nogometne reprezentance. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Prašnikar
Bojan Prašnikar je bil z Mariborom štirikrat prvak, nazadnje leta 2002. V zadnjih dveh sezonah se je izkazal v Bundesligi na klopi Energie Cottbusa. Foto: Reuters
Na novinarski konferenci so bili na ogled tudi pokali, ki so jih osvojili mariborski nogometaši. Foto: MMC RTV SLO
Spomin na zlate čase Maribora

Na novinarski konferenci so bili Marijan Bloudek, Branko Horjak, Bojan Prašnikar, Matjaž Kek, Ivo Šušak (po telefonu) in seveda aktualni trener Darko Milanič, ki je z vijoličastimi v zadnji sezoni slavil osmi naslov državnih prvakov, novo sezono pa začel z dobljenim superpokalom.

"Imeli smo cilj, ki smo si ga zastavili in šli po tej poti. Danes je težje, ne moreš kar čez noč narediti ekipe, ki se bo lahko merila z najboljšimi klubi," je povedal Bojan Prašnikar, ki je bil pomemben del sanjskega uspeha, ko je ekipa v sezoni 1999/2000 igrala v Ligi prvakov.

Osrednja pozornost vseh je bila seveda namenjena prvi tekmi 2. predkroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti gruzijskemu Witu. Prva tekma bo v sredo ob 18. uri (prenos na TV Slovenija, reporter Urban Laurenčič) v Tbilisiju, povratna teden kasneje v Ljudskem vrtu. "Na takšnih tekmah se igra na rezultat. Maribor je dokazal, da to zna," meni Matjaž Kek.

Mariborčani bodo v Gruzijo odpotovali v torek zjutraj. O nasprotniku je zelo malo informacij. "Gremo po dobro izhodišče, ki bi nam prineslo upanje za napredovanje v naslednji krog," pravi Milanič, ki bo lahko računal tudi na Vita Pluta in Timoteja Dodleka, saj njuni poškodbi nista preveč resni.

Mnenja nekdanjih trenerjev pred obračunom z Witom:
Marijan Bloudek:
"Maribor je pred tekmo z Gruzijci dobro pripravljen, to so dokazali tudi proti Interblocku in menim, da bo se ekipa Maribora uvrstila v naslednji krog."

Branko Horjak: "Verjamem, da lahko iz Gruzije prinesejo dober rezultat, ki jim bo olajšal nalogo na domačem igrišču."

Bojan Prašnikar: "Tekma proti prvaku Gruzije je za Maribor izjemen izziv in bo pomenila zelo zahtevno nalogo. Ne smemo podcenjevati Gruzijcev, za dober rezultat bo potrebna maksimalna angažiranost."

Matjaž Kek: "Prepričan sem, da se bo Maribor uvrstil v naslednji krog. Adut je zagotovo ta prekrasen stadion z bučnimi navijači. Fantje so potrdili dobro telesno pripravljenost in so lahko optimisti."

Ivo Šušak: "Mariboru namenjam v tem dvoboju manjšo prednost, v skupnem seštevku bi lahko bil favorit. Domač teren je sicer prednost za Gruzijce, saj so zelo agresivni. S pomočjo publike bodo iskali premoč, da bi prišli do rezultata, ki jim omogoča možnosti za napredovanje. Če bo Maribor prestal ta uvodni pritisk, lahko v nadaljevanju vzpostavi ravnotežje in pride do svojih priložnosti."

Liga prvakov, 2. predkrog
Torek:

MAKEDONIJA SKOPJE - BATE BORISOV
PJUNIK EREVAN - DINAMO ZAGREB
STREYMUR (FRO) - APOEL NIKOZIJA
EKRANAS (LIT) - BAKU (AZR)
RHYL (WAL) - PARTIZAN BEOGRAD

Sreda:
WIT (GRUZIJA) - MARIBOR (ob 18.00/TV SLO 2)
VENTSPILS - F91 DUDELANGE (LUK)
INTER TURKU - ŠERIF TIRASPOL (MOL)
LEVSKI SOFIJA - SANT JULIA (AND)
MACCABI HAIFA - GLENTORAN BELFAST
TIRANA - STABAEK (NOR)
DEBRECEN - KALMAR (ŠVE)
KÖBENHAVN - MOGREN BUDVA
SALZBURG - BOHEMIANS DUBLIN
ZRINJSKI MOSTAR - SLOVAN BRATISLAVA
WISLA KRAKOV - LEVADIA TALLINN
HAFNARFJÖRDUR (ISL) - AKTOBE (KAZ)

Povratne tekme bodo 21. in 22. julija.

Spomin na zlate čase Maribora