Kapetan Thiago Silva je znova dvignil ligaški pokal. Foto: Reuters
Kapetan Thiago Silva je znova dvignil ligaški pokal. Foto: Reuters
Edinson Cavani je z dvema zadetkoma potopil Monaco. Foto: Reuters
Kylian Mbappe je veliki dragulj francoskega nogometa. Foto: Reuters

v Franciji razred zase, ligaški pokal je osvojil že peto leto zapored. V finalu v Bordeauxu Monaco ni imel možnosti (3:0). Kylian Mbappe je bil neustavljiv.

19-letni napadalec je v lanski sezoni Monacu zagotovil presenetljivi naslov francoskega prvaka, nato pa je poleti kot posojeni nogometaš postal član PSG-ja.

Na stadionu Matmut Atlantique je Mbappe že v 8. minuti svoji ekipi priigral najstrožjo kazen, potem ko ga je podrl Kamil Glik. Sodnik Clement Turpin, ki bo delil pravico tudi na svetovnem prvenstvu v Rusiji, je po posredovanju videosodnika pokazal na belo točko. Edinson Cavani je bil zanesljiv izvajalec. V 21. minuti je Mbappe sijajno zaposlil Angela di Mario, ki je matiral Danijela Subašića za 2:0.

Monaco je nato prevzel pobudo. Rony Lopes je v 35. minuti zadel vratnico. Dve minuti zatem je Radamel Falcao z glavo zatresel mrežo, a je Turpin s pomočjo videosodnika razveljavil zadetek zaradi prepovedanega položaja.

Tudi v drugem polčasu ekipa iz kneževine ni zadela. Končni izid je postavil Cavani po novi sijajni podaji Mbappeja pet minut pred koncem tekme. Paris SG je v obeh pokalnih tekmovanjih nanizal že neverjetnih 40 zmag!

Francoski ligaški pokal, finale, Bordeaux
PARIS SG - Monaco 3:0 (2:0)
Cavani 7./11-m, 85., Di Maria 21.

Paris SG: Trapp, Dani Alves, Thiago Silva, Kimpembe, Yuri Berchiche, Rabiot, Verratti (70./Lo Celso), Draxler (81./L. Diarra), Mbappe, di Maria (52./Pastore), Cavani.

Monaco: Subašić, Sidibe, Glik, Jemerson, Raggi, Fabinho, Tielemans (46./Jovetić), Rony Lopes (73./Diakhaby), Joao Moutinho (80./Ghezzal), Lemar, Falcao.

Sodnik: Clement Turpin