Steven Davis (desno) na povratni tekmi 3. predkroga Lige prvakov pred 14 dnevi v Malmöju, kjer je bil remi 1:1 po domačem porazu z 0:1 premalo za napredovanje Rangersov. Foto: EPA
Steven Davis (desno) na povratni tekmi 3. predkroga Lige prvakov pred 14 dnevi v Malmöju, kjer je bil remi 1:1 po domačem porazu z 0:1 premalo za napredovanje Rangersov. Foto: EPA

Severnoirski napadalec Steven Davis pričakuje težko tekmo in odlično vzdušje, ki ga je že dvakrat okusil ob gostovanju s svojo reprezentanco. Poudarja, da tekmeca nikakor ne bodo vzeli z levo roko: "Dorin Goian nam je povedal o lanskih tekmah Palerma proti Mariboru. Zavedamo se, da so dobra ekipa, in ne bomo jih podcenjevali." Romunski branilec je lani igral na Siciliji (proti vijoličastim sicer ni dobil priložnosti), poleti pa se je preselil na Otok.

Brez štirih branilcev
Zaradi poškodb in kazni bodo manjkali branilci David Weir, Kyle Bartley, Steven Whittaker in Saša Papac, vendar trener Ally McCoist zaradi tega ne prižiga alarma. Nasprotno, zadovoljen je z napredkom na zadnjih tekmah. Po treh odigranih srečanjih v škotskem prvenstvu so Rangersi na tretjem mestu.

Pravi, da so njegovi nogometaši v boljši formi, kot so bili pred tekmama proti Malmöju, ko je manjkalo predvsem prave čvrstosti. Zdaj imajo za sabo pet tekmovalnih in šest prijateljskih tekem. "Mislim, da smo bili na zadnjih tekmah veliko boljši kot na začetku sezone. Že na povratni tekmi proti Malmöju smo dolgo igrali zelo dobro. Postopoma se izboljšujemo, gremo v pravo smer."

McCoist: Maribor ima inteligentnega trenerja
Jasno je, da navijači od Rangersov zahtevajo uvrstitev v skupinski del Evropske lige. Škotski prvaki so v Maribor prispeli popoldne. McCoist je na novinarski konferenci dejal, da ima domača ekipa nekaj tehnično zelo nadarjenih igralcev in inteligentnega trenerja, ki dobro opravlja svoje delo. Tudi on se zaveda, da vijoličasti niso od muh, zlasti po tistem, kar je videl na posnetkih s tekem proti izraelskemu Maccabiju, pa tudi lanskih obračunov s Palermom.

"Menim, da bomo zmagovalca dobili šele po obeh odigranih tekmah. Mariborčani se bodo zagotovo želeli izkazati na domačem igrišču, za nas pa bo najpomembneje, da si na prvi tekmi pripravimo rezultat, s katerim bomo na drugi tekmi prišli do želenega cilja," je povedal McCoist.

Poskušali bodo igrati predvsem po tleh
Na vprašanje, ali bi bil zadovoljen z rezultatom 0:0, je odvrnil, da si na takih tekmah lahko vesel, če ne prejmeš zadetka, po drugi strani pa nogometaši trenirajo zato, da dosegajo gole. "Če sem povsem odkrit, bi s tem izidom bil hkrati zadovoljen in nezadovoljen," je dejal strateg škotskega moštva, a obenem zatrdil, da si gol vseeno želijo, saj imajo vsaj enega ali dva igralca, ki sta precej uspešna v nasprotnih napadih. Ob tem je napovedal, da bodo kljub škotski "staromodni" tradiciji dolgih podaj poskušali igrati predvsem po tleh.