Maribor je lani v Evropski ligi že gostoval v Angliji. V Birminghamu je izgubil z 1:0. Je čas za prvo točko vijoličastih v Evropski ligi na gostovanjih? Foto: Reuters
Maribor je lani v Evropski ligi že gostoval v Angliji. V Birminghamu je izgubil z 1:0. Je čas za prvo točko vijoličastih v Evropski ligi na gostovanjih? Foto: Reuters
Viole
Po množičnem romanju mariborskih navijačev v Zagreb bodo imeli vijoličasti veliko podporo tudi na severu Londona. Skoraj 800 navijačev jih bo spodbujalo na južni tribuni White Hart Lanea, ki sprejme 36.230 gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Gareth Bale
Gareth Bale je največji zvezdnik Tottenhama. Gostovanje v Ljudskem vrtu je izpustil zaradi rojstva otroka. Foto: Reuters

Gostitelji so zadnjič trenirali že dopoldne v popolnoma novem trening centru, ki so ga odprli septembra. Londončani so v angleškem prvenstvu na šestem mestu, v zadnjem tednu so izpadli iz ligaškega pokala proti Norwichu in v Premier ligi doma izgubili proti Wiganu (0:1). Tudi v evropskih pokalih na domačem stadionu v zadnjem času ne blestijo, od sedmih tekem so dobili zgolj dve. "Moramo zmagati," pred srečanjem 4. kroga Evropske lige proti 10-kratnim slovenskim prvakom pravi trener Andre Villas Boas.

Prenos tekme boste lahko spremljali na TV Slovenija 2 in MMC-ju. Komentator bo Urban Laurenčič. Iz studia vas bo Saša Jerković pozdravil ob 20.30.

Potem ko v Mariboru ni igral, se bo tokrat vijoličastim zoperstavil tudi največji zvezdnik Spursov Gareth Bale. Težave s poškodbo ima Brazilec Sandro in ga, kot kaže, ne bo v moštvu, Jermain Defoe pa je prebolel virozo in bo najverjetneje edini napadalec. Že dalj časa so poškodovani Mousa Dembele, Benoit Assou-Ekotto, Younes Kaboul in Scott Parker.
Pri Štajercih, ki so se v angleški prestolnici namestili v sredo zgodaj popoldne, kaznovanih ni. Jovan Vidović je po izključitvi v Rimu odslužil kazen, doma je ostal samo Rajko Rep, ki po bolezni še ni v tekmovalnem ritmu.

Dinamike ne bo primanjkovalo
"Pričakujem veliko dela in drugačno podobo Tottenhama kot v Ljudskem vrtu. Želja je iti odločno v tekmo in ne izgubiti," meni vratar Jasmin Handanović. "Od prve minute bodo krenili v napad. Če bomo ta nalet zdržali in umirili igro, se lahko nadejamo pozitivnega izida. Točka bi bila velik uspeh. Naredili bomo vse, da ostanemo v igri za napredovanje," dodaja Aleš Mejač, ki je zaradi poškodbe izpustil sobotno tekmo proti Celju, a se je po okrevanju vseeno znašel na letalu za London.

"Tekma bo drugačna, kot je bila v Rimu proti Laziu. Imeli bomo manj časa za razmišljanje in za igranje v počasnejšem ritmu. Tam ga je bilo kar precej. Je pa pomembno, da bomo imeli zanesljivo podajo in posest žoge. Morali bomo iskati globino, tam žogo zadržati in prisiliti tekmece, da bodo daleč od gola. Sicer ne bo preskoka igre, kot smo ga vajeni s tekem proti otoškim ekipam, saj Tottenham goji igro kratkih podaj. Dinamike in hitrega igranja tokrat ne bo primanjkovalo," napoveduje trener Darko Milanič, ki bo v vezno vrsto tako kot običajno na gostujočih tekmah najbrž uvrstil Željka Filipovića, Dejan Mezga pa bo na priložnost čakal na klopi. Tottenham bo nevaren tudi iz protinapadov.
Sodil bo Finec Antti Munukka.
Evropska liga, 4. krog, četrtek ob 21.05

Skupina J:
TOTTENHAM - MARIBOR
(prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju)
Verjetni postavi:

Tottenham: Lloris; Walker, Dawson, Caulker, Naughton; Livermore, Falque, Huddlestone, Sigurdsson, Bale; Defoe.
Maribor: Handanović; Milec, Rajčević, Arghus, Mejač; Cvijanović, Filipović, Mertelj, Ibraimi; Tavares, Berić.

Sodnik: Antti Munukka (FIN)

LAZIO - PANATHINAIKOS

Lestvica:
LAZIO 3 1 2 0 2:1 5 MARIBOR 3 1 1 1 4:2 4 TOTTENHAM 3 0 3 0 2:2 3 PANATHINAIKOS 3 0 2 1 2:5 2
Mejač in Huddlestone pred tekmo Maribor - Tottenham
Mariborčani v Londonu navdani z optimizmom
Mejač in Huddlestone pred tekmo Maribor - Tottenham
Mariborčani v Londonu navdani z optimizmom