Nekdanji nogometni sodnik Radenko Mijatović vodi NZS od izvolitve leta 2016, ko je nasledil Aleksandra Čeferin, potem ko je postal predsednik Evropske nogometne zveze. Foto: www.alesfevzer.com
Nekdanji nogometni sodnik Radenko Mijatović vodi NZS od izvolitve leta 2016, ko je nasledil Aleksandra Čeferin, potem ko je postal predsednik Evropske nogometne zveze. Foto: www.alesfevzer.com

"Po vsem tem, kar smo delali in opravili v zadnjih dveh mandatih, ostaja še nekaj stvari, ki smo si jih zastavili. Sicer še razmišljam o kandidaturi, ampak nagibam se k temu, da jo vložim," je ob robu podpisa pokroviteljske pogodbe med NZS-jem in Pivovarno Laško Union o svojih načrtih dejal Radenko Mijatović.

Ob zvezi vodi še podjetje, besedo ima še družina

Rok za oddajo kandidatur je do 10. oktobra, kot je glede tega dejal Mijatović, kandidature še ni vložil, vendar jo pripravlja in jo namerava do roka oddati.

Kot je pojasnil, so predvsem osebni razlogi tisti, ki so razlog za tehtanje odločitve o ponovni kandidaturi. "S tem delom je povezanih veliko obveznosti, po drugi strani pa imam tudi odgovorno funkcijo v podjetju, kjer delam. Kombiniranje teh dveh nalog ni tako preprosto, v tem razmisleku pa je pomembna tudi družina, saj sem zaradi obveznosti pogosto zdoma."

Veliki projekt zveze – boj za SP 2026

Mijatović se nagiba, da znova kandidira za predsednika NZS-ja

Ob tem je dodal, da bi mu bilo v veliko čast, da bi lahko spremljal slovensko nogometno reprezentanco na naslednjem velikem tekmovanju. "To bi si vsekakor močno želel. Seveda ključno delo pri tem čaka selektorja, strokovni štab in igralce, ampak jaz se nadejam, da bo reprezentanca nadaljevala v sedanjem slogu in zelo bi bil vesel, če bi jo lahko spremljal na svetovnem prvenstvu," je dejal o želji, da bi Slovenija nastopala na SP-ju leta 2026 v ZDA, Kanadi in Mehiki.

Odpiranje oddanih kandidatur je predvideno za 14. oktober, skupščina pa bo na sporedu 10 dni pozneje. Ob tem se Mijatović ni želel spustiti v ugibanja, ali bo na skupščini imel protikandidata.

NZS je sicer za štiri leta podaljšala pokroviteljsko pogodbo s Pivovarno Laško Union, po kateri se imenuje pokalno tekmovanje. Pogodbo sta na dogodku v Ljubljani podpisala Mijatović in direktorica podjetja Marta Bulhak. Mijatović je sodelovanje s pivovarno, ki je pokrovitelj slovenskega nogometa že 27 let, označil za odlično.

Bo Mijatović še naprej na čelu NZS-ja?