Kaka je lani z Realom podpisal šestletno pogodbo. Foto: EPA
Kaka je lani z Realom podpisal šestletno pogodbo. Foto: EPA
Kaka in Ronaldinho
Za oba brazilska asa pri Milanu ni prostora. Foto: Reuters

"Ibra", ki je iz Barcelone prišel na enoletno posodo z možnostjo odkupa za 24 milijonov evrov, že dokazuje, da je izvršnemu direktorju Milana Adrianu Gallianiju uspela odlična poteza. Podobno naj bi zdaj v staro jato poskušal zvabiti še brazilskega asa (odkupna cena naj bi bila približno 30 milijonov evrov), v tem primeru pa bi rdeče-črne pozimi zapustil Ronaldinho, za katerim je lovke že stegnil Los Angeles Galaxy.

Izplačevanja mastnih denarcev vsem trem si pač pri sedemkratnih evropskih prvakih ne morejo privoščiti. Še več: Brazilca se skupaj na igrišču pravzaprav nikdar nista ujela tako, kot bi bilo glede na njune individualne sposobnosti mogoče pričakovati. Ronaldinhu naj bi Milan tako pri ponujeni novi dveletni pogodbi plačo znižal kar za 40 do 50 odstotkov. Zdaj prejema osem milijonov evrov na leto.

Mourinho bolj računa na Özila in di Mario
Kaka, ki trenutno še okreva po avgustovski operaciji levega kolena in so ga nedavno povezovali tudi z Milanovim tekmecem Interjem, je lani poleti v Real prišel za 68 milijonov evrov odškodnine, na sezono pa zasluži po devet milijonov evrov. Ker se v Španiji ni znašel in v Madridu lani ni blestel ter tudi pri navijačih ni posebej priljubljen, so govorice o njegovem odhodu vse glasnejše. Težko bo tudi našel mesto v načrtih Joseja Mourinha, ki je poleti v klub pripeljal Mesuta Özila in Angela di Mario.

Vsi navijači Milana kljub temu ne podpirajo vrnitve Kakaja na San Siro, kjer je med letoma 2003 in 2009 preživljal zvezdne trenutke, saj menijo, da je njegova kariera počasi že v zatonu. Alternativa za pred tremi leti najboljšega nogometaša na svetu naj bi bila Pedro Leon iz Reala in Paulo Ganso iz Santosa.