Šunsuke Nakamura je bil tokrat usoden za varovance Alexa Fergusona, ki jih v nedeljo čaka veliki derbi angleškega prvenstva s Chelseajem. Foto: EPA
Šunsuke Nakamura je bil tokrat usoden za varovance Alexa Fergusona, ki jih v nedeljo čaka veliki derbi angleškega prvenstva s Chelseajem. Foto: EPA
Leo se je skupaj z navijači takole veselil vodilnega zadetka na Luzu. Foto: EPA
John Carew
John Carew je izkoristil priložnost in ob odsotnosti Freda ter Karema Benzeme povedel svojo ekipo v vodstvo v Madridu. Foto: EPA
Mahamadaou Diarra
Mahamadaou Diarra je gol proti svojemu nekdanjemu klubu dosegel z glavo. Foto: EPA
Emmanuel Eboue, Arsenal
Emmanuel Eboue je takole dosegel zadetek za topničarje. Foto: EPA
Lucho Gonzalez, Porto
Lucho Gonzalez se je takole veselil novega zadetka v Ligi prvakov. Foto: EPA
Valerij Gazajev
Valerij Gazajev je svojo ekipo vodil kljub smrti mlajšega brata, ki se je ponesrečil v sobotni prometni nesreči. Foto: EPA

Rdeči vragi so na Škotskem zaigrali v najmočnejši enajsterici, bili boljši nasprotnik, vendar se na Old Trafford vračajo sklonjenih glav. Za poraz z 1:0 je poskrbel Šunsuke Nakamura z mojstrskim prostim strelom s 30 metrov. Japonec je s prekinitve zadel že v prvem obračunu teh dveh ekip v Manchestru, a vseeno ni mogel preprečiti poraza (3:2).

Po sporno dosojeni enajstmetrovki ob koncu rednega dela, ko je Thomas Gravesen z roko posredoval v domačem kazenskem prostoru ob prostem strelu Cristiana Ronalda, je priložnost za izenačenje zapravil Louis Saha. Artur Boruc je odlično posredoval ob strelu francoskega reprezentanta in poslal svoje moštvo v osmino finala.

Van Nistelrooy zabil in zapravljal
Obranjen strel z bele točke so videli tudi gledalci na Santiagu Bernabeu, ko je priložnost za zmago Real Madrida proti Lyonu v skupini E zapravil Ruud van Nistelrooy. Nad nekdanjim napadalcem Manchester Uniteda je prekršek v kazenskem prostoru naredil Cris. Nizozemec je že prej izničil francosko vodstvo z 2:0, potem ko je po samostojni akciji sijajno zadel John Carew, vodstvo francoskih prvakov, ki so bili prepričljivo boljši že na prvi tekmi (2:0), pa je v 31. minuti po podaji Juninha s prostega strela povišal Florent Malouda.

Vrnitev kraljevega kluba je še v prvem polčasu napovedal Mahamadou Diarra po akciji s kota, van Nistelrooy pa je za točko žogo poslal v mrežo z enega metra.

Poraz za moštvo Milana ni bil usoden
Aek je pred domačimi gledalci ugnal rdeče-črne iz Milana z golom Julija Cesarja s prostega strela, a je četa Carla Ancelottija vseeno v osmini finala.

Eboue pomiril navijače na Emiratesu
V obračunu skupine G med Arsenalom in Hamburgom sta tehtnico na stran topničarjev ob koncu tekme nagnila Emmanuel Eboue in Julio Baptista. Za vodstvo razbremenjenih Nemcev, ki so bili že pred tekmo zanesljivo zadnjeuvrščena ekipa skupine, je zadel Rafael van der Vaart s strelom z razdalje. Izenačil je Robin van Persie, še prej pa je Aleksander Hleb zadel prečko.

Arsenal se bo moral brez Thierryja Henryja (kartoni) spopasti za prvo mesto v skupini s Portom.

Rusi brez rešitev za Porto
Ta je v gosteh prepričljivo ugnal CSKA. Rusi so bili pred domačimi gledalci povsem nadigrani, odločni Portugalci pa so povedli že v drugi minuti. Lisandro Lopez je z desne strani natančno podal v kazenski prostor, kjer je bil pri drugi vratnici najbolj zbran Ricardo Quaresma, ki je brez težav zadel. Novi ruski državni prvak je prejel šele prvi zadetek v letošnji Ligi prvakov, vključujoč obe kvalifikacijski tekmi!

Drugi gol je zabil Lucho Gonzalez z nizkim strelom z desno nogo. To je bil že tretji zadetek Argentinca na tekmovanju.

Ekipa Valerija Gazajeva je izpustila prvo priložnost za uvrstitev v osmino finala, kamor bi jih vodila morebitna zmaga. Tako pa je doživela prvi poraz v evropskem tekmovanju ter izgubila prvo mesto v skupini G. Gazajev je del krivde za poraz pripisal tudi temu, da je njegovo moštvo konec tedna doseglo zmago za nov naslov državnih prvakov v Vladivostoku, ki je 15.000 km oddaljen od Moskve.

Rusi so v dvoboju Lige prvakov z nekdanjimi evropskimi prvaki že potegnili kratko, ko je Porto pred dvema letoma v skupinskem delu v Moskvi slavil tesno z 1:0 in na koncu s točko prednosti osvojili drugo mesto v skupini H.

Liga prvakov, 5. krog
Skupina E
REAL MADRID - LYON 2:2 (1:2)
Diarra 39., van Nistelrooy 83.; Carew 11., Malouda 31.

STEAUA - DINAMO KIJEV 1:1 (0:1)
Dica 69.; Cernat 29.

Lestvica:                          
LYON *             5  4 1 0 11:2 13
REAL MADRID *      5  3 1 1 12:6 10
STEAUA             5  1 1 3  6:10 4
DINAMO KIJEV       5  0 1 4  3:14 1

Skupina F
BENFICA
- KÖBENHAVN 3:1 (3:0)
Leo 14., Miccoli 16., 37.; Ällback 89.

CELTIC - MANCHESTER UNITED 1:0 (0:0)
Nakamura 81.

Lestvica:                          
CELTIC *           5  3 0 2  7:6  9
MANCHESTER UNITED  5  3 0 2  7:4  9
BENFICA            5  2 1 2  6:5  7
KÖBENHAVN          5  1 1 3  2:7  4

Skupina G
CSKA MOSKVA - PORTO 0:2 (0:1)
Quaresma 2., L. Gonzalez 61.

ARSENAL - HAMBURGER SV 3:1 (0:1)
van Persie 52., Eboue 83., Baptista 88.; van der Vaart 4.

Lestvica:                          
PORTO              5  3 1 1  9:4 10
ARSENAL            5  3 1 1  7:3 10
CSKA MOSKVA        5  2 2 1  2:2  8
HAMBURGER SV       5  0 0 5  4:13 0

Skupina H
AEK ATENE
- MILAN 1:0 (1:0)
Cesar 32.

LILLE - ANDERLECHT 2:2 (1:1)
Odemwingie 28., Fauvergue 47; Mpenza 38., 48.
RK: van Damme 88./Anderlecht

Lestvica:                          
MILAN *            5  3 1 1  8:2 10
AEK ATENE          5  2 1 2  4:7  7
LILLE              5  1 3 1  6:5  6
ANDERLECHT         5  0 3 2  5:9  3
          * - v osmini finala