Mahamadou Diarra se ni pretirano izkazal ob vrnitvi na Gerland. Foto: Reuters
Mahamadou Diarra se ni pretirano izkazal ob vrnitvi na Gerland. Foto: Reuters
Veselje Gilberta Silve
Veselje Gilberta Silve, ki je ob odsotnosti Thierryja Henryja kapetan topničarjev, ob uspešno izvedeni najstrožji kazni za vodstvo Arsenala proti HSV-ju z 1:0. Foto: Reuters
Louis Saha
Louis Saha je z dvema goloma dokazal, da je vreden mesta v konici napada rdečih vragov. Foto: Reuters
Molitev Porta
Zatekanje k božji pomoči ni pomagalo Portugalcem. Foto: Reuters
Navijači Steaue
Na tekmi v Kijevu so se navijači Steaue spopadli s policijo. Foto: Reuters

Francoski prvak je pokazal sijajno predstavo in le vratar Iker Casillas je preprečil, da bi se ponovilo lanskih 3:0. Najboljši obrambni igralec svetovnega prvenstva Fabio Cannavaro, ki je sicer praznoval 33. rojstni dan, si je podaril slabo darilo, saj je bil sokrivec pri obeh golih.

Paša za oči
Kreator igre domačih Juninho je izjemno podal do rojaka Freda, ki je s prefinjenim lobom matiral nemočnega vratarja Reala. Navdahnjeni Francozi so še naprej grozili prek razpoloženega Juninha in Sidneyja Govouja. V 31. minuti je slednji idealno zaposlil Tiaga, ki je povišal na 2:0.

V nadaljevanju je Florent Malouda zatresel še prečko. Po odmoru in menjavah so gostje iz španske prestolnice vzpostavili ravnovesje, a so bili premalo konkretni, da bi ukanili granitno Lyonovo obrambo.

Houllier blestel od sreče, Capello verjame v ekipo
"Igrali smo fantastično. Zmaga bi bila lahko še višja. Prvi polčas je bil brezhiben. Pokazali smo pravo samozavest in izkušnje, ki bodo v nadaljevanju prišle še kako prav," je od sreče blestel trener Lyona Gerrard Houllier. Fabio Capello je priznal premoč Lyona, vendar verjame v svoje moštvo: "V prvem polčasu so bili boljši tako tehnično kot fizično. Mi imamo pred nami še veliko dela. Samo verjeti je treba vase. Kmalu se bomo popravili."

Otoški derbi Angležem
Na drugi tekmi v skupini E je Steaua v vzhodnem derbiju šokirala Dinamo Kijev (1:4) v gosteh. Derbi v skupini C (3:2) je odločil veteran Ole Gunnar Solskjär z zadetkom v 47. minuti. Celtic je povedel z 0:1, nato pa je za rdeče vrage dvakrat zadel Louis Saha. Šunsuke Nakamura je še izenačil iz prostega strela za Škote, potem pa so Angleži povsem prevladali na igrišču in njihova zmaga bi bila lahko še izdatnejša, vendar je to preprečil Poljak Artur Boruc.

Gre tudi brez prvega strelca
Finalist lanske sezone Arsenal (skupina G) je tudi brez Thierryja Henryja z 1:2 zmagal v Hamburgu, pri čemer so Nemci zadetek dosegli šele v zadnjih trenutkih tekme.

Odločilni trenutek srečanja je nastopil že v 10. minuti, ko je vratar HSV-ja Sascha Kirschstein v svojem kazenskem prostoru zrušil Robin van Persieja in si za to prislužil rdeči karton. Drugi gol za topničarje je z izjemnim strelom z razdalje dosegel Tomaš Rosicky.

Rdeče-črni rutinirano
V skupini H Milan (3:0) ni imel težav z AEK-om, blestel je neuničljivi Pippo Inzaghi z golom. Nad njim je bil tudi storjen prekršek za enajstmetrovko. V drugem srečanju te skupine sta se v sosedskem dvoboju belgijski Anderlecht in severnofrancoski Lille razšla z remijem (1:1).

Jalovi portugalski napadi
Köbenhavn je pred danskim občinstvom uspešno debitiral v Ligi prvakov proti Benfici z remijem brez golov in bil celo bližje uspehu. Večni tekmec Benfice Porto je razočaral z igro proti ruskemu CSKA-ju (0:0).

Liga prvakov, sredine tekme

Skupina E:
DINAMO KIJEV - STEAUA 1:4 (1:3)
Rebrov 16.; Ghionea 3., Badea 24., Dica 43., 79.

LYON - REAL MADRID 2:0 (2:0)
Fred 11., Tiago 31.

Skupina F:
KÖBENHAVN - BENFICA 0:0

MANCHESTER UNITED - CELTIC 3:2 (2:2)
Saha 30./11-m, 40., Solskjär 47.; Venegoor of Hesselink 21., Nakamura 43.

Skupina G:
PORTO - CSKA MOSKVA 0:0 (0:0)

HAMBURGER SV - ARSENAL 1:2 (1:0)
Sanogo 90.; Gilberto 12./11-m, Rosicky 53.
Rdeči karton: Kirschstein (HSV) 10.

Skupina H:
MILAN - AEK ATENE 3:0 (2:0)
Inzaghi 17., Gourcuff 41., Kaka 76./11-m

ANDERLECHT - LILLE 1:1 (1:0)
Pareja 41.; Favergue 80.