Cristiano Ronaldo je dosegel vodilni zadetek za Real proti Milanu pred dvema tednoma. Portugalec je v sijajni formi, v Primeri division je dosegel že 11 golov. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je dosegel vodilni zadetek za Real proti Milanu pred dvema tednoma. Portugalec je v sijajni formi, v Primeri division je dosegel že 11 golov. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović se je hitro znašel pri Milanu. V Ligi prvakov je zabil tri gole. Foto: Reuters
Uli Hoeness in Louis van Gaal
Uli Hoeness in Louis van Gaal sta v zadnjih dneh prek medijev izmenjala nekaj ostih besed. V Romuniji sta zakopala bojno sekiro. Foto: EPA
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas ni odpotoval v Ukrajino. Foto: EPA
Ibrahimović pred derbijem z Realom

Pred dvema tednoma sta Cristiano Ronaldo in Mesut Özil v minuti potopila "Rossonere" (2:0), nov šok pa je prišel na sobotni klasiki Serie A, ko je Juventus z izjemno taktično predstavo odnesel poln izkupiček (1:2). "V Madridu smo igrali slabo, zaslužili smo si poraz. Proti Juventusu smo bili blizu remija. Nogomet velikokrat ni najbolj pošten, naredili smo temeljite analize in poiskali razloge za poraze na teh derbijih," je dejal trener sedemkratnih evropskih pravkov Massimiliano Allegri.

"Ibra" največji adut Allegrija
Ronaldinho naj bi se vrnil po poškodbi, a na žalost navijačev rdeče-črnih je le še bleda senca velemojstra, ki je blestel v dresu Barcelone in dobil tudi aplavz na odprti sceni na stadionu Santiago Bernabeu novembra 2005. Tudi Robinho in Alexandre Pato nista v pravi formi, edini adut tako ostaja Zlatan Ibrahimović. Šved je že zatresel mrežo Auxerra in Ajaxa, z glavo je bil natančen tudi proti Juventusu, a to ni zadostovalo niti za točko.

Mourinho bi bil zadovoljen že s točko, na igrišče pa misli poslati isto enajsterico kot pred dvema tednoma. "Zelo pomembno je, da osvojimo prvo mesto v skupini G, zato ne smemo izgubiti v Milanu. Zelo bodo motivirani, saj so gladko klonili v Madridu. To bo zelo težka tekma, a naši cilji so jasni," je dejal branilec Ricardo Carvalho.

Hoeness in van Gaal v Romuniji zgladila spore
Predsednik Bayerna Uli Hoeness je v nedeljski oddaji Sky 90 ostro kritiziral trenerja Louisa van Gaala, pred tekmo skupine E v Cluju pa sta oba skupaj s predsednikom upravnega odbora Karlom Heinzom Rummeniggejem in športnim direktorjem Christianom Nerlingerjem sedla za mizo. Po koncu pogovora sta si segla v roko in dejala, da so nesporazumi rešeni, oba pa bosta delala v dobro Bayerna.

Demichelis, Timoščuk in Gomez znova v prvi postavi
Nizozemski strateg je najprej presenečen sprejel kritiko: "V klubu sem šele leto in tri mesece, zato moram spoštovati mnenje Hoenessa. Nisem si mislil, da bo na televiziji govoril take stvari. Zelo sem razočaran, ker je predsednik v javnosti govoril take stvari o meni. Sem zelo komunikativen človek, nimam težav s pogovori na štiri oči. Tega zares ne bi bilo treba. Izbral je popolnoma neprimeren trenutek, saj je ogromno igralcev poškodovanih, imamo velike težave in res ne potrebujemo še dodatnih zdrah," je pred pogovorom dejal odločni trener iz Amsterdama.

Na zadnji tekmi Bundeslige proti Freiburgu (4:2) so zadeli Martin Demichelis, Anatolij Timoščuk in Mario Gomez, ki jih je trener pred sezono odpisal, v teh težkih trenutkih pa so priigrali izjemno pomembne točke. V Ligi prvakov so Bavarci tako rekoč že v osmini finala, s točko v Romuniji bi le še potrdili preboj med najboljših 16. Cluj nujno potrebuje tri točke, saj je v igri za drugo mesto.

Tudi Chelsea in Arsenal lovita osmino finala
Napredovanje si lahko zagotovita tudi Chelsea v skupini F in Arsenal v skupini H. Modri na Stamord Bridgeu gostijo Spartak, v Moskvi so zmagali z 2:0, tokrat pa imajo v mislih tudi nedeljski derbi z Liverpoolom na Anfieldu. Cesc Fabregas ima poškodovano kito v podkolenskem zgibu in ne bo nastopil za topničarje v Donecku. Španec sploh ni potoval v Ukrajino, medtem ko so vprašljivi nastopi Andreja Aršavina, Denilsona in Alexa Songa.

4. krog, sreda ob 20.45, skupina E:
BASEL - ROMA

CLUJ - BAYERN

Lestvica:                            
BAYERN 3 3 0 0 7:3 9
BASEL 3 1 0 2 5:5 3
CLUJ 3 1 0 2 5:6 3
ROMA 3 1 0 2 3:6 3






Skupina F:

CHELSEA - SPARTAK MOSKVA

ŽILINA - MARSEILLE

Lestvica:                             
CHELSEA 3 3 0 0 8:1 9
SPARTAK MOSKVA 3 2 0 1 4:2 6
MARSEILLE 3 1 0 2 1:3 3
ŽILINA 3 0 0 3 1:8 0


Skupina G:
MILAN - REAL MADRID

Verjetni postavi:
Milan:
Abbiati, Abate, Nesta, Papastathopoulos, Antonini, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Pato, Ibrahimović, Seedorf.
Real Madrid: Casillas, Ramos, Carvalho, Pepe, Marcelo, Khedira, Alonso, di Maria, Özil, Ronaldo, Higuain.

AUXERRE - AJAX

Lestvica:                            
REAL MADRID 3 3 0 0 5:0 9
MILAN 3 1 1 1 3:3 4
AJAX 3 1 1 1 3:4 4
AUXERRE 3 0 0 3 1:5 0

 

Skupina H:
PARTIZAN - BRAGA

ŠAHTAR - ARSENAL

Lestvica:                             
ARSENAL 3 3 0 0 14:2 9
ŠAHTAR 3 2 0 1 5:5 6
BRAGA 3 1 0 2 2:9 3
PARTIZAN 3 0 0 3 1:6 0
 
 
 
 
Ibrahimović pred derbijem z Realom