Milan si bo zdaj skušal zagotoviti 4. mesto v Serie A, ki še vodi v dodatne kvalifikacije za naslednjo sezono Lige prvakov. Foto: EPA
Milan si bo zdaj skušal zagotoviti 4. mesto v Serie A, ki še vodi v dodatne kvalifikacije za naslednjo sezono Lige prvakov. Foto: EPA
Lionel Messi
Lionel Messi je igrišče zapustil v solzah, saj je dobro vedel, kaj ga je (spet) doletelo. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je v prvi sezoni (2003/2004) za rdeče vrage dosegel 6 zadetkov. Njegova bera je z vsakim letom večja: 9, 12, 23 in 30 (kolikor jih je dosegel do 5. marca letos). Foto: EPA
28-letni Brazilec Deivid je v Evropi igral po eno sezono za Bordeaux in Sporting. Foto: EPA

Italijani so v osmini finala Lige prvakov izpadli proti Arsenalu. Potem ko so si na prvi tekmi v gosteh priigrali ugodno izhodišče (0:0), so na San Siru doživeli veliko razočaranje. Mlada četa Arsena Wengerja je ob koncu tekme strla domači odpor in napredovala z 2:0.

Arsenal na sredini razorožil Italijene
Ključ na tekmi med mladostjo (Arsenal) in izkušnjami (zlobni jeziki bi trdili, da s starostjo - Milan) je najbolje opisal trener Milana Carlo Ancelotti: "Odlično so igrali na sredini igrišča, kjer so povsem razdrli našo igro, tako smo si priigrali le nekaj priložnosti." Čeprav Milan letos ne bo osvojil nobene lovorike (izpadel je iz pokala, v prvenstvu pa je le peti), se Ancelotti ne boji, da bi ga odpustili. "S to ekipo sem osvojil tako veliko lovorik, da se to ne bo zgodilo. Zdaj bomo sile usmerili v državno prvenstvo, kjer lovimo četrto mesto."

Wenger upa na dvig forme tudi na prvenstvu
Lahko topničarji pridejo vse do konca? Ancelotti meni, da lahko: "Na teh dveh tekmah so dokazali, da so dovolj kakovostni." Trener na nasprotni strani Arsene Wenger je bil previdnejši: "Ker gre za pokalno tekmovanje, je vse mogoče. Smo v četrtfinalu, zakaj pa ne bi šli do konca?" Hkrati je poudaril, da bo ta uspeh vrnil samozavest tudi na državnem prvenstvu, kjer je prednost pred prvim zasledovalcem Manchester Unitedom v dveh tednih splahnela s petih točk zgolj na eno samo.

Messi se je spet poškodoval
Čeprav se je Barcelona v dvoboju proti Celticu brez večjih težav prebila v četrtfinale, je glavna tema pogovorov nova poškodba Lionela Messija, ki si je sredi prvega polčasa poškodoval stegensko mišico leve noge, zaradi česar bo moral počivati šest tednov. 20-letni zvezdnik je že četrtič v svoji kratki karieri doživel povsem enako poškodbo. Zdravniki pravijo, da je razlog njegov način igre, ki temlji na eksplozivnosti in hitrih pospeških, za kar pa njegovo telo ni "najprimernejše".

Rijkaard neprestano pod pritiskom medijev
Njegova odsotnost se bo še kako poznala na vseh treh frontah, kjer se ponos Katalonije bojuje za končni uspeh. Španski mediji so pred dnevi prelili mnogo črnila, ker je trener Frank Rijkaard pri porazu proti Atleticu z 2:4 na klopi pustil mladega Argentinca, da bi preprečil morebitno poškodbo. "Trener ni želel poškodbe, pa ste ga kritizirali, boste zdaj kritizirali zdravnike, ker se je potem res poškodoval," se je nad mediji hudoval kapetan Carles Puyol.

Ronaldo dosegel že 30. zadetek v sezoni
Med osem je tudi Manchester United, ki je presenetljivo brez večjih težav izločil Lyon. Končni izid 2:1 tega ne potrjuje, a vragi so si na drugi tekmi pripravili ogromno priložnosti, zadeli pa le enkrat, pa še to bolj po spletu naključij. "Morali bi zadeti večkrat, ne pa da je možnost podaljška ves čas visela v zraku," je bil nezadovoljen trener Alex Ferguson, ki pa se je vseeno veselil dveh okroglih številk. "Vesel sem, da smo izenačili Juventusov rekord desetih zaporednih zmag v Ligi prvakov na domačem terenu. Rad pa bi pohvalil Cristiana Ronalda. Na 30. tekmi v sezoni je dosegel 30. zadetek, kar je za igralca sredine igrišča neverjeten dosežek."

Sevilla ni nadgradila slavja v Pokalu Uefa
Za največje presenečenje torkovih tekem je poskrbel Fenerbahče, ki je po streljanju enajstmetrovk izločil Sevillo. "Težko je, dve leti zapored smo šli v Evropi do konca (zmagi v Pokalu Uefa, op. a.), zdaj pa smo izpadli. Smo izjemno razočarani, a to ni neuspeh, saj se nam je uspelo prebiti iz skupine," je razmišljal vratar Seville Andres Palop. Turki slavijo tako Volkana Demirela, ki je ubranil tri 11-metrovke, kot napadalca Deivida, ki je oba zadetka dosegel ob prekinitvah.

S. J.