Agim Ibraimi je imel v 64. minuti najlepšo priložnost Maribora za drugi zadetek. Po sijajni akciji se je sam znašel na desni strani, a zadel le zunanji del mreže.
Agim Ibraimi je imel v 64. minuti najlepšo priložnost Maribora za drugi zadetek. Po sijajni akciji se je sam znašel na desni strani, a zadel le zunanji del mreže. "Podobno je bilo že v soboto proti Olimpiji, ko je z golove črte izbil žogo Antonio Delamea. Mislil sem, da se bo tudi zdaj branilec premaknil tja, a sem se zmotil in žal nisem dosegel zadetka," je razložil Makedonec. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Berić
Robert Berić zadetka ni želel nikomur posebej posvetiti. Glede izmenjave dresov je povedal, da bo to naredil po tekmi v Londonu, nima pa posebnih želja. Prav tako se ne obremenjuje s svojo prihodnostjo, čeprav je iz dneva v dan slišati več govoric, da bo naslednji Mariborov "izvozni artikel". "Tu sem zadovoljen. Igram v Evropski ligi in dosegamo neverjetne izide. Kot otrok sem si želel igrati v Angliji ali Nemčiji, videli pa bomo, kam me bo popeljala prihodnost," pravi skromni napadalec. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Navijači Tottenhama v Ljudskem vrtu
"Bolje je neuspešno ciljati visoko kot uspešno ciljati nizko." Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Velika točka Maribora

Natančno devet let, en mesec in en dan je v četrtek minilo, odkar je slovenski nogomet doživel zadnji veliki trenutek proti angleškim klubom, ko se je Olimpija za Bežigradom prav tako z 1:1 razšla z Liverpoolom. Pravzaprav je bil do včeraj tudi edini, saj so se preostale štiri tekme končale s porazom slovenskih predstavnikov. Leta 1995 je Tottenham v Pokalu Intertoto v Velenju z 2:1 ugnal Rudar, Liverpool je bil na Anfieldu s 3:0 boljši od Olimpije, v lanski sezoni pa je Maribor dvakrat klonil proti Birminghamu (1:2 doma in 0:1 v gosteh).
Berić: Vso tekmo smo garali
Michael Owen
, Steven Gerrard, Jerzy Dudek in Vladimir Šmicer so se 24. septembra 2003 med drugim predstavili v Ljubljani ob gostovanju redsov. Ljudski vrt je bil resda prikrajšan za obisk kar nekaj zvezdnikov Tottenhama, a to nikakor ne zmanjšuje uspeha vijoličastih v 3. krogu Evropske lige v fantastičnem vzdušju, ki ga je pripravilo več kot 12.000 gledalcev.
Igrali so preudarno, več pozornosti kot po navadi so morali nameniti obrambi. Nič ni kazalo, da bi lahko povedli, a zgodilo se je ravno to. Robert Berić je v 42. minuti poskrbel za izbruh navdušenja na povsem polnih tribunah. "Zelo težka tekma je za nami. Zasluženo smo osvojili točko. Prigarali smo si jo, vso tekmo smo garali, in lahko smo zadovoljni," je poudaril in dodal: "Ne zgodi se ravno vsak dan, da dosežeš gol proti takšnemu klubu, zato ga ne bom pozabil tako zlahka. Vesel sem zadetka, treba pa je poudariti, da je Mezga naredil malo mojstrovino, meni pa ni bilo težko zadeti."
Težje mu je bilo igrati proti Laziu
Mladi Krčan je imel seveda težko delo z gostujočimi branilci, med katerimi izstopa Jan Vertonghen. "Videlo se je, da so branilci na malo višji ravni, toda tudi mi smo pokazali, da nismo slabi. Rekel bi tudi, da je bilo meni osebno težje igrati proti Laziu, saj so bili Italijani v obrambi bolj agresivni," je razmišljal Berić. Ob zadetku je ravno med Belgijcem in Kylom Naughtonom v mrežo potisnil žogo po izjemnem prodoru Dejana Mezge, ki je "osmešil" Toma Huddlestona.

V 77. minuti se je po protinapadu Aleksandra Rajčevića in podaji pred vrata mariborski napadalec znašel v novi lepi priložnosti, toda Beriću se je žoga čudno odbila in ni najbolje reagiral, nato pa je sodnik dosodil še nedovoljeni položaj. V končnici tekme je Mariboru uspelo zadržati pozitiven izid tudi zaradi bridkih izkušenj iz lanske sezone. "Kondicijsko smo dobro pripravljeni, bolje kot lani. Zdaj nas pred Londonom čaka še nekaj zahtevnih tekem v prvenstvu in pokalu, nato pa gremo v Anglijo, kjer bo Tottenham, ki smo ga podrobno preučili, gotovo igral drugače kot danes," je sklenil Berić.

Dodatna motivacija za naprej
Goran Cvijanović
je bolj natančno opisal, kaj je bil Mariborov recept za uspeh. "Vedeli smo, da so najbolj nevarni po krilih. Lepo smo podvajali igralce, zapirali prostor in jim onemogočali priložnosti. Dobro smo se postavili in mislim, da nam je odlično uspelo uresničiti naš načrt." Primorec je o primerjavi med Tottenhamom in Laziem dejal, da je zanj osebno angleško moštvo boljše, a hkrati pojasnil, da bo o moči obeh tekmecev lažje govoriti po povratnih tekmah, saj so vijoličasti proti Londončanom igrali doma, proti Rimljanom pa v gosteh. "Cvijo" upa, da bo Maribor do zadnjega kroga ostal v boju za napredovanje.

"Izid 1:1 je realen, točka pa je za nas še dodatna motivacija za naprej. Upajmo, da bomo tudi v Londonu iztržili pozitiven izid, le odigrati moramo tako kot doma. Že pred začetkom smo dejali, da ne smemo tako kot lani tekmovanja končati samo z eno točko. Naš cilj je biti prvi ali drugi v skupini," je bil odločen Ibraimi.
Prava filozofija
"Bolje je neuspešno ciljati visoko kot uspešno ciljati nizko," je misel nekdanjega nogometaša in legendarnega trenerja Tottenhama Billa Nicholsona (Spurse je leta 1963 popeljal do zmage v Pokalu pokalnih zmagovalcev, leta 1972 pa do slavja v Pokalu Uefa), ki smo jo lahko prebrali na enem izmed transparentov gostujočih navijačev v Ljudskem vrtu. Popolnoma v skladu s to filozofijo nastopa tudi Maribor, ki se ni zadovoljil z igranjem v težki skupini Evropske lige, ampak v njej zdaj išče priložnost še za nekaj več.

Velika točka Maribora