Skupaj z Mitjem Mörecom je CSKA okrepil tudi Latvijec Viktor Morozs. Foto: www.cska.bg
Skupaj z Mitjem Mörecom je CSKA okrepil tudi Latvijec Viktor Morozs. Foto: www.cska.bg

Prekmurec, vzgojen v Muri, je že zgodaj zapustil Slovenijo in se je med člane prebil pri graškem Sturmu, pri črno-belih je tudi dočakal reprezentančni debi. Potem je lani poleti odšel v Izrael k Herzliyji, s katero pa se ni obdržal v prvi ligi, zaradi česar je bil po koncu pretekle sezone prosti igralec.

CSKA ostal brez Evrope
Z 32-kratnimi bolgarskimi prvaki je Mörec podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. CSKA je ravno v teh mesecih preživel hudo finančno krizo, zaradi česar je celo ostal brez kvalifikacij za Ligo prvakov, a je z najnovejšo finančno injekcijo obdržal vsaj mesto v bolgarski prvi ligi.

Kek mu zaupa
Nekdanji kapetan mlade slovenske reprezentance, za katero je odigral 15 tekem in se z njo leta 2006 prebil do kvalifikacij za evropsko prvenstov, je pod selektorjem Matjažem Kekom postal stalni član "trigijev" in je doslej v dobrem letu zbral 10 reprezentančnih nastopov.

Prek Bolgarije se je na veliko sceno že uspelo prebiti enemu slovenskemu nogometašu - Milivoju Novakoviču, ki je igral za Litex iz Loveća. Kot najboljši strelec bolgarskega prvenstva je prestopil v Köln, katerega je z 21 goli letos spomladi popeljal v prvo nemško ligo.

T. G.