Slovenija je v septembrskem reprezentančnem oknu remizirala v Franciji (1:1) in premagala Ciper (2:0). Tio Cipot je bil strelec na obeh dvobojih. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija je v septembrskem reprezentančnem oknu remizirala v Franciji (1:1) in premagala Ciper (2:0). Tio Cipot je bil strelec na obeh dvobojih. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem polčasu je v 27. minuti po predložku Svita Sešlarja avtogol dosegel Nikolas Koucakos, v drugem delu pa je za povišanje vodstva zadel Cipot.

V Prekmurju je bilo vse v znamenju slovenskih nogometnih upov, ki so že v prvem polčasu izpeljali nekaj obetavnih akcij. Vodilni gol so dosegli v 27. minuti, po prostem strelu in ostrem predložku Sešlarja z desne strani je ciprski napadalec Koucakos nerodno izbil žogo in dosegel avtogol.

Slovenski nogometaši so tudi v nadaljevanju imeli vajeti igre v svojih nogah, v 43. minuti je z roba kazenskega prostora močno streljal Tio Cipot, a so Ciprčani v zadnjem trenutku blokirali njegov strel.

Lep uspeh mladih nogometašev

V začetku drugega polčasa so slovenski nogometaši z vsemi silami napadli ciprska vrata. Najprej je nevarno zagrozil Dino Kojić, po njegovem močnem strelu se je izkazal ciprski vratar Panagiotis Kiriakou. V 52. minuti je Enrik Ostrc z 10 metrov streljal prek vrat, dve minuti pozneje so gosti v zadnjem hipu blokirali strel Sešlarja.

Aćimovićevi izbranci v nadaljevanju tekme niso bili več tako napadalni, v končnici pa so ponovno pohodili stopalko za plin. V 79. minuti se je po strelu Cipota izkazal Kiriaku, štiri minute pozneje pa je napadalec iz Prekmurja po močnem strelu iz bližine povišal na 2:0 in dosegel svoj šesti gol v tem kvalifikacijskem ciklu.

Zadnjo tekmo v kvalifikacijah bo Slovenija odigrala 11. oktobra na gostovanju pri Avstriji.

Na EP 2025 na Slovaškem se uvrstijo zmagovalci devetih skupin in trije najboljši drugouvrščeni. Preostalih šest gre v dodatne kvalifikacije.

KVALIFIKACIJE ZA EP U-21
SKUPINA H

Murska Sobota:
SLOVENIJA – CIPER 2:0 (1:0)
Koucakos 27./ag, Cipot 84.

Slovenija: Turk, Ilenič, Ratnik, Ristić, Milić, Sešlar (77./Pišek), Zeljković, Ostrc (71./Jevšenak), Kojić (77./Brest), Gradišar (89./Flakus Bosilj), Cipot (89./Pečar).

FRANCIJA – BiH 2:0 (1:0)


Preostale tekme, 11. oktobra:
CIPER – FRANCIJA
AVSTRIJA – SLOVENIJA

15. oktobra:
FRANCIJA – AVSTRIJA
BiH – CIPER

Lestvica:                          
SLOVENIJA          7  5 1 1 12:6 16
FRANCIJA           6  4 1 1 18:4 13
AVSTRIJA           6  3 2 1  9:4 11
BiH                7  1 0 6  4:14 3
CIPER              6  0 2 3  4:19 2