Leonardo je Inter vrnil v boj za naslov italijanskega prvaka. Zdaj ga čaka prva preizkušnja še v Ligi prvakov. Foto: EPA
Leonardo je Inter vrnil v boj za naslov italijanskega prvaka. Zdaj ga čaka prva preizkušnja še v Ligi prvakov. Foto: EPA
Bastian Schweinsteiger in Philipp Lahm
Nemška reprezentanta Bastian Schweinsteiger in Philipp Lahm sta prepričana, da bo tokrat Bayern zaigral precej bolje kot v lanskem finalu. Foto: EPA
Arjen Robben in Louis van Gaal
Arjen Robben v jesenskem delu ni odigral niti ene minute, težave Bayerna pa so se kopičile. Po vrnitvi nizozemskega virtuoza se je marsikaj spremenilo na bolje. Foto: Reuters
Andre-Pierre Gignac
Brez Gignaca bo imel Marseille še težje delo. Foto: Reuters

22. maja lani so Milančani pod vodstvom Joseja Mourinha po 45 letih znova osvojili evropski naslov. V Madridu je bil Milito nerešljiva uganka za Daniela van Buytna, ki tokrat zagotovo ne bo v obrambi Bayerna. Ribery je bil kaznovan zaradi rdečega karona na prvi polfinalni tekmi proti Lyonu. To se je nemškim prvakom zelo poznalo, Francoz je v spomladanskem delu Bundeslige dokazal, da je v navezi z Arjenom Robbnom neustavljiv.

Robben že odpisal nemški naslov
Lani sta bili ekipi v izjemni formi. Inter se je veselil trojne krone, Bayern pa je bil kljub finalnemu porazu lahko zadovoljen z dvema domačima naslovoma. V letošnji sezoni obema velikanoma ne gre vse po načrtih.

Varovanci Louisa van Gaala v Bundesligi zaostajajo kar 13 točk za dortmundsko Borussio. "Realno gledano nimamo več možnosti za prvo mesto v prvenstvu. V Ligi prvakov je še vse mogoče, saj se šele zdaj začenja zares," je pojasnil Robben, ki je precej bolj optimističen pred tekmo z Interjem: "Ti dve tekmi ne moramo primerjati z lanskim finalom. Obe ekipi imata precej drugačni zasedbi. Lani so oni čakali na naše napake, tokrat jih ne smemo narediti. V dveh tekmah se vse skupaj razpleta drugače."

Lucio se zaveda moči napada Bayerna
Inter je po odhodu Rafaela Beniteza precej boljši. Leonardo je s svojo napadalno taktiko preporodil ekipo, ki za velikim tekmecem Milanom v Serie A zaostaja še pet točk. Lucio zelo dobro pozna igralce Bayerna, z večino je bil tudi soigralec. "V lanskem finalu je bilo res malce čudno igrati proti mojim prijateljem, tokrat bo precej lažje. Upam, da bomo doma zmagali z dvema zadetkoma prednosti, potem bo v Münchnu precej lažje. V obrambi nas čaka težko delo. Robben in Ribery sta med najboljšimi igralci v Evropi, Mario Gomez pa je v sijajni formi."

Marseille ostal brez Gignaca
V drugem sredinem obračunu bo Manchester United veliki favorit proti Marseillu, ki ima velike težave s poškodbami. Pri francoskih prvakih bo manjkal odlični napadalec Andre-Pierre Gignac, ki si je v soboto proti St. Etiennu poškodoval dimlje. Tudi druga napadalca Brandao in Loic Remy imata velike težave s poškodbo gležnja. Trener Didier Deschamps računa, da bosta stisnila zobe na tako pomembni tekmi. "Na teh dveh tekmah ne rešujemo sezone. Najpomembneje je, da se prebijemo v Ligo prvakov tudi v naslednji sezoni. Zelo smo srečni, da smo med najboljših 16, saj nam to ne uspe vsako sezono," je dejal Deschamps.

"Ogledal sem si nekaj tekem Marseilla na stadionu Velodrome. Vzdušje je res izjemno. Ne bo nam lahko, a prepričan sem, da se bomo uvrstili v četrtfinale," je povedal trener Alex Ferguson, ki ni bil zadovoljen z zelo slabo igro proti Crawley Townu (1:0) v osmini finala Pokala FA. Manjkala bosta poškodovana Rio Ferdinand in Dži Sung Park. Še posebej motiviran bo Patrice Evra, ki je podaljšal pogodbo z rdečimi vragi do junija 2014.

Osmina finala, prve tekme, sreda ob 20.45:
INTER - BAYERN

Verjetni postavi:
Inter:
Julio Cesar, Maicon, Ranocchia, Lucio, Chivu, Zanetti, Cambiasso, Motta, Sneijder, Pandev, Eto'o.

Bayern: Kraft, Lahm, Badstuber, Timoščuk, Pranjić, Schweinsteiger, Robben, Ribery, Luiz Gustavo, Müller, Gomez.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)


MARSEILLE - MANCHESTER UNITED

Verjetni postavi:
Marseille:
Mandanda, Kabore, Diawara, Heinze, Taiwo, Lucho Gonzalez, Cisse, Cheyrou, Ayew, Remy, Brandao.

Manchester United: van der Sar, O'Shea, Vidić, Smalling, Evra, Fletcher, Scholes, Carrick, Nani, Rooney, Berbatov.

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)

Povratni tekmi bosta v sredo, 16. marca.

Danes ob 20.45:
LYON - REAL MADRID

KÖBENHAVN - CHELSEA

Povratni tekmi bosta v torek, 15. marca.

Že odigrano:
ROMA - ŠAHTAR 2:3 (1:3)
25.000; Rat 28./ag, Menez 61.; Jadson 29., Costa 35., Luiz Adriano 41.

ARSENAL - BARCELONA 2:1 (0:1)
60.355; van Persie 78., Aršavin 83.; Villa 26.

Povratni tekmi bosta v torek, 8. marca.

MILAN - TOTTENHAM 0:1 (0:0)
74.000; Crouch 80.

VALENCIA - SCHALKE 1:1 (1:0)
50.000; Soldado 17.; Raul 64.
RK: Schmitz 93./Schalke

Povratni tekmi bosta v sredo, 9. marca.