Peter Crouch pozdravlja Tottenhamove navijače na razprodanem San Siru. Foto: EPA
Peter Crouch pozdravlja Tottenhamove navijače na razprodanem San Siru. Foto: EPA
Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso se je že med tekmo zapletel z Joejem Jordanom. Nadaljevanje je sledilo po koncu ... Foto: EPA
Vedran Ćorluka in Zlatan Ibrahimović
Zračni dvoboj Vedrana Ćorluke in Zlatana Ibrahimovića. Foto: Reuters
Clarence Seedorf
Clarencea Seedorfa (levo) je ob polčasu zamenjal Alexandre Pato. Foto: EPA
Mario Yepes
Tudi Mario Yepes je težko prenesel poraz. Foto: EPA
Raul
Raul je ob vrnitvi v Španijo dosegel 69. gol v evropskih tekmovanjih. Foto: EPA

Visokorasli napadalec je s strelom za desno vratnico Marca Amelie zaključil izjemno akcijo Aarona Lennona, ki je žogo prejel globoko na svoji polovici, nato pa z izjemnim šprintom, med katerim je preigral še Maria Yepesa, žogo pripeljal v domači kazenski prostor, kjer je sijajno podal do osamljenega Croucha, ki je nato hladnokrvno zaključil.

Poškodovanega Abbiatija zamenjal Amelia
Prvi polčas obračuna na deževnem San Siru ni postregel s kvalitetnim nogometom. V 19. minuti se je poškodoval prvi vratar Milana Christian Abbiati, tako da ga je zamenjal Amelia. Slednji je bil na edini preizkušnji v 42. minuti, ko je od daleč poskusil Rafael van der Vaart. Milan v 1. polčasu ni sprožil niti strela na vrata Heurelha Gomesa.

Gomes spravil v obup Yepesa
Rdeče-črni so v nadaljevanju močno pritisnili. Mario Yepes je v 49. minuti lepo streljal z glavo in bržkone že videl žogo v mreži, a se je z izjemno parado izkazal Gomes. Gomes je bil na pravem mestu tudi v 60. minuti, ko je znova ustavil strel Yepes z glavo. Malo pred tem je moral z igrišča Vedran Ćorluka, potem ko je nanj z obema nogama štartal Mathieu Flamini.

Gattuso želel še "tretji polčas"
Milan je neuspešno pritiskal za zadetek, medtem ko so Londončani čakali na priložnosti iz protinapadov. In jo v 80. minuti tudi dočakali. Domači so v zadnjih sekundah tekme uspeli zatresti mrežo, a je Zlatan Ibrahimović pred tem napravil prekršek nad Michaelom Dawsonom. Poraz je najslabše prenesel srboriti Gennaro Gattuso, ki je po koncu tekme želel obračunati s pomočnikom Tottenhamovega trenerja Joejem Jordanom. Člani obeh moštev so ga naposled le umirili ... Povratno tekmo bo zaradi rumenih kartonov spremljal le po televiziji.

Raul poskrbel za "prednost" Schalkeja
V drugi torkovi tekmi sta se Valencia in Schalke razšla z remijem (1:1). V glavnih vlogah sta bila nekdanja napadalca madridskega Reala. Roberto Soldado je v 17. minuti popeljal domače v vodstvo, potem ko je z neposredne bližine poslal žogo v mrežo po predložku Jeremyja Mathieuja z leve strani. "Netopirji" so imeli v nadaljevanju premoč, a niso uspeli še drugič zatresti mreže. Kazen je prišla v 64. minuti, ko si je Raul ob Davidu Navarru izboril prostor v kazenskem prostoru, nato pa zadel z diagonalnim strelom za levo vratnico Vicenteja Guaite.

OSMINA FINALA, prve tekme

MILAN - TOTTENHAM 0:1 (0:0)
74.000; Crouch 80.

Milan:
Abbiati (19./Amelia), Abate, Nesta, Antonini, Yepes , Gattuso , Thiago Silva, Flamini , Seedorf (46./Pato), Robinho, Ibrahimović.

Tottenham: Gomes, Čorluka (59./Woodgate), Dawson, Gallas, Assou-Ekotto, Lennon, Palacios, Sandro, Pienaar (70./Kranjčar), van der Vaart (62./Modrić), Crouch.
VALENCIA - SCHALKE 1:1 (1:0)
50.000; Soldado 17.; Raul 64.

Valencia: Guaita, Monteira, Navarro, Costa , Mathieu (79./Alba), Banega (68./Vicente), Topal, Tino Costa, Dominguez (68./Joaquin), Soldado, Aduriz.

Schalke: Neuer , Učida, Höwedes, Metzelder, Schmitz , Kluge, Matip , Farfan (79./Draxler), Jurado (83./Edu), Raul, Huntelaar (90./Junmin).
Povratni tekmi bosta v sredo, 9. marca.

Sreda ob 20.45:
ROMA - ŠAHTAR
ARSENAL - BARCELONA
Povratni tekmi bosta v torek, 8. marca.
Torek, 22. februarja, ob 20.45:

LYON - REAL MADRID
KÖBENHAVN - CHELSEA
Povratni tekmi bosta v sredo, 16. marca.

Sreda, 23. februarja, ob 20.45:
INTER - BAYERN
MARSEILLE - MANCHESTER UNITED
Povratni tekmi bosta v torek, 15. marca.