Jose Mourinho se je po letu 2009 v Ligi prvakov spet ustavil v osmini finala. Foto: Reuters
Jose Mourinho se je po letu 2009 v Ligi prvakov spet ustavil v osmini finala. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović je bil prestrogo izključen po prekršku nad Oscarjem. Svoj dres je po tekmi podaril navdušenemu Brooklynu Beckhamu, najstarejšemu sinu Davida Beckhama. Foto: Reuters

Pogumna predstava Parižanov, ki so od 32. minute igrali brez prestrogo izključenega Zlatana Ibrahimovića, žanje hvale po vsej Evropi. "To je bila ena najboljših iger z desetimi igralci, kar sem jih videl," je na Twitterju zapisal Wayne Rooney. Podobnega mnenja so tudi drugi, ki v ospredje postavljajo psihično trdnost varovancev Laurenta Blanca. PSG je ob številčni inferiornosti dvakrat izenačil, in to v samem zaključku rednega dela oziroma podaljška, ko so jim vidno pojenjale moči.

Mourinho: Zanje je bilo vse enostavno
"PSG je napredoval zasluženo. Ko moštvo ne zna počistiti dveh podaj s kota in dobi dva gola, si ne zasluži napredovanja. Ekipa se ni znala spopasti s pritiskom ob številčni premoči, tudi stadion ni sprejel, da nadzorujemo tekmo, in je zahteval zmago. Zanje je bilo vse enostavno: 10 igralcev, obrambna postavitev, dve liniji s po štirimi igralci, dolge žoge za protinapade, čakanje na proste strele in kote. Psihološko niso imeli kaj za izgubiti. Bili so izkušeni, dobri in so si zaslužili," je povedal Mourinho.

"Nekateri posamezniki niso zdržali pritiska, preprosto nismo bili dovolj dobri. Ko iz dveh kotov prejmeš dva gola, je to pomanjkanje koncentracije in odgovornosti. Zaslužili smo si, da nas kaznujejo," je dejal Mourinho, ki se bo z igralci pogovoril po analizi. "Hočem izvedeti, zakaj smo izgubili na tako miren način, kaj so igralci čutili na zelenici, in potem narediti zaključek. Razočaran sem."

Ibrahimović okoli sebe videl 11 dojenčkov
Nizozemski sodnik Björn Kuipers se ni izkazal. Največjo napako je po mnenju večine naredil v 32. minuti, ko je po štartu Zlatana Ibrahimovića nad Oscarjem Švedu pokazal neposreden rdeči karton namesto rumenega. Veliko pri tem je imel tudi odziv nogometašev Chelseaja, saj je takoj po prekršku vseh deset igralcev skočilo proti sodniku. Ibrahimović je rdeči karton komentiral v svojem slogu: "Najhuje je bilo, ko so pritekli nogometaši Chelseaja. Počutil sem se, kot da bi imel okrog sebe 11 dojenčkov."

Mourinho se je po tekmi pogovarjal z Ibrahimovićem. "Zlatan je do mene vedno pošten. Priznal bi mi, če bi bil rdeč karton upravičen. Bil je zelo razočaran. Če prekršek ni bil tako hud, bi napako morali popraviti in mu dovoliti igranje v četrtfinalu," je povedal Mourinho, ki je tudi sam okrcal sodnika: "Nad Diegom Costo je bil storjen prekršek za enajstmetrovko. Izguba časa in denarja je, da imaš sodnika za goloma, ki ne počneta ničesar. Komolca Davida Luiza nisem videl, priznam. Uefa ga je razglasila za najboljšega igralca tekme, ne verjamem, da bi bilo tako, če bi res storil tak incident." Mourinho je s svojo ekipo izpadel v osmini Lige prvakov prvič po letu 2009, ko je Manchester United izločil Inter.

Blanc: Bili smo boljši v vseh pogledih
Laurent Blanc je na drugi strani razumljivo sijal od sreče. "To je le korak proti evropski smetani, katere del hočemo biti. O incidentih na tekmi ne bi govoril, obračuni na najvišji ravni so polni pritiskov in tenzij. To delata obe ekipi. Chelsea je imel pri tem velik delež. Njihov trener je pritiskal na sodnika že pred tekmo. To je del miselnih iger, vse je fer. Če izvzamemo sporne dejavnike, menim, da je bila moja ekipa boljša od Chelseaja v vseh pogledih," je sklenil Blanc. PSG bo igral v četrtfinalu tretjič zapored.