Jose Mourinho vodi v Serie A, vendar so igre Interja daleč od vrhunskih. Foto: EPA
Jose Mourinho vodi v Serie A, vendar so igre Interja daleč od vrhunskih. Foto: EPA
Luiz Felipe Scolari si bo moral napredovanje v Ligi prvakov zagotoviti proti romunskemu Cluju. Foto: EPA

Čeprav si je Inter kljub porazu na San Siru proti Panathinaikosu (0:1) zagotovil napredovanje, je bil Mourinho kritičen do svojih igralcev, pa tudi sebe: "Zmaga Grkov je absolutno zaslužena. Nekateri bi lahko rekli, da so imeli srečo, toda s tem se ne strinjam. Po taki predstavi si ne zaslužimo napredovanja. Moramo biti jezni sami nase."

Mourinho začutil nezadovoljstvo navijačev
Interjeve igre so neprepričljive in čeprav črno-modri vodijo v Serie A se nekateri navijači že sprašujejo, zakaj je moral oditi Roberto Mancini. Mourinho je začutil, da idila z navijači počasi popušča, zato jih je pozval k potrpežljivosti: "Po veselju v soboto in zmagi nad Juventusom, so Interjevi navijači doživeli žalosten trenutek. Opravičujem se jim. Upam, da imajo nogometaši še nekaj kredita, za to kar so naredili v prejšnjih sezonah."

Quaresma izžvižgan
Na "piko" so navijači vzeli predvsem Ricarda Quaresmo, ki je po prihodu v Milano pokazal zelo malo. Portugalec je razočaral tudi v sredo, ko je v igro prišel s klopi. Žvižgov ni bilo moč umiriti. "Naredil je nekaj koristnih potez za moštvo, toda to ni dovolj," je bil kritičen tudi Mourinho, ki je še vedno prepričan, da gre lahko Inter do konca: "Za uspeh v Ligi prvakov moraš biti močen predvsem v tekmah na izpadanje."

"Prvi gol iz kota, odkar sem trener Chelseaja"
Chelsea je v Bordeauxu (1:1) zamudil priložnost, da si zagotovi napredovanje. "Prvič, od kar sem trener Chelseaja, smo prejeli zadetek iz kota. Jezen sem, saj takšnega gola ne bi smeli dobiti. Na treningih se posvečamo prav prekinitvam," je povedal Scolari.

Namesto prvega mesta boj za napredovanje
"Zdaj moramo premagati Cluj. Če bi misli, da to ni možno, bi že spakiral kovčke in odšel v Brazilijo. Imamo 75-odstotne možnosti, da premagamo Romune. Pred začetkom sem bil prepričan, da bomo prvi v skupini, zdaj pa moramo biti zadovoljni že z uvrstitvijo v osmino finala," je še dodal Scolari.

R. K.