Trener Barcelone Pep Guardiola na novinarski konferenci v Kazanu. Foto: Reuters
Trener Barcelone Pep Guardiola na novinarski konferenci v Kazanu. Foto: Reuters
Valencia
Trener Valencie Unai Emery in napadalec Juan Mata dobro razpoložena pričakujeta obračun z Manchester Unitedom. Foto: EPA
Manchester United
Manchester United med treningom na stadionu Mestalla. Foto: EPA
Diego Milito
Nastop Diega Milita je vprašljiv. Zamenjati ga utegne Goran Pandev. Foto: EPA

Barcelona je lani v dvoboju s Kazanom potegnila krajši konec, saj je osvojila le točko. Doma je šokantno izgubila z 2:1, v gosteh pa remizirala (0:0). "Lani so nam dali lekcijo. Upam, da smo se kaj naučili," pred gostovanjem v Rusiji pravi športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta.

Berdijev si želi, da bi Messi igral
V kadru za tekmo je tudi Lionel Messi, ki okreva po poškodbi. Argentinski virtuoz ne bo začel v prvi postavi, verjetno pa bo zaigral v nadaljevanju. Nastopa Messija se veseli tudi trener Rubina Kurban Berdijev. "Vedno se želiš preizkusiti proti najboljšim. Resnično bi ga rad videl igrati. Prepričan sem, da bi enako reklo tudi na tisoče navijačev Rubina."

Barcelona je v uvodnem krogu nadigrala Panathinaikos (5:1), medtem ko je Rubin klonil v Köbenhavnu (1:0).

"Netopirji" letijo visoko
Valencia je bila pred sezono zaradi finančnih težav prisiljena prodati Davida Villo in Davida Silvo, kljub temu pa se ji odhod zvezdnikov prav nič ne pozna. "Netopirji" namreč vodijo v španskem prvenstvu, medtem ko so v 1. krogu Lige prvakov nadigrali Bursaspor. Za ogrevanje pred Manchestrom je v španskem prvenstvu padel Sporting Gijon (2:0). "Res nam gre zelo dobro, a za zdaj nismo še ničesar osvojili. Še septembra ni konec, tako da nas čaka še zelo dolga pot do uresničitve naših ciljev. Ne smemo dopustiti, da bi nas kar koli vrglo iz tira," na realnih tleh ostaja vratar Cesar Sanchez.

Brez Rooneyja in Giggsa, a s Ferdinandom
Manchester United je v Španijo pripotoval brez Wayna Rooneyja, počival bo dva do tri tedne, in Ryana Giggsa, ki sta se poškodovala na zadnji prvenstveni tekmi v Boltonu, kjer so rdeči vragi le remizirali (2:2). Bi pa zato obrambo Angležev lahko okrepil Rio Ferdinand, ki se počasi vrača po poškodbi kolena. Varovanci Alexa Fergusona so na zadnjih 18 gostovanjih v Španiji zmagali le enkrat. "V Španiji je težko zmagati, to je jasno. A ravno težka gostovanja so tisto, kar dela to tekmovanje tako veliko. Valencia je v obrambi zelo močna, kljub temu pa upam, da bomo lahko igrali na naš način," je dejal Ferguson.

Jubilejna 150. tekma Interja med elito
Inter z mešanimi občutki pričakuje Werder, saj je izgubil derbi z Romo (1:0). Trenerju Rafaelu Benitezu nekaj skrbi povzroča poškodba (noga) Diega Milita. Negotov je tudi nastop Walterja Samuela, ki je zaradi udarca že izpustil derbi. Najbrž ga bo tudi tokrat zamenjal Ivan Cordoba. Modro-črni so Ligo prvakov začeli le z remijem v Enschedeju, enako kot Bremenčani, ki so nadoknadili zaostanek dveh golov proti Tottenhamu (2:2). Inter v najelitnejšem evropskem tekmovanju igra 150. tekmo in lovi 75. zmago.

LIGA PRVAKOV

2. KROG, sreda ob 20.45

Skupina A:
TOTTENHAM - TWENTE
INTER - WERDER

Lestvica:                            
INTER 1 0 1 0 2:2 1
TOTTENHAM 1 0 1 0 2:2 1
TWENTE 1 0 1 0 2:2 1
WERDER BREMEN 1 0 1 0 2:2 1



Skupina B:
SCHALKE - BENFICA
HAPOEL - LYON

Lestvica:                            
BENFICA 1 1 0 0 2:0 3
LYON 1 1 0 0 1:0 3
SCHALKE 1 0 0 1 0:1 0
HAPOEL 1 0 0 1 0:2 0


Skupina C:

VALENCIA - MANCHESTER UTD
GLASGOW RANGERS - BURSASPOR

Lestvica:                            
VALENCIA 1 1 0 0 4:0 3
GLASGOW RANGERS 1 0 1 0 0:0 1
MANCHESTER UNITED 1 0 1 0 0:0 1
BURSASPOR 1 0 0 1 0:4 0



Skupina D, ob 18.30:
RUBIN KAZAN - BARCELONA
Ob 20.45:
PANATHINAIKOS - KÖBENHAVN

Lestvica:                            
BARCELONA 1 1 0 0 5:1 3
KÖBENHAVN 1 1 0 0 1:0 3
RUBIN KAZAN 1 0 0 1 0:1 0
PANATHINAIKOS 1 0 0 1 1:5 0