Raphael Varane je na prvi tekmi 30. januarja v Madridu zadel za 1:1, izjemno pa je nekajkrat zaustavil tudi Lionela Messija. Foto: EPA
Raphael Varane je na prvi tekmi 30. januarja v Madridu zadel za 1:1, izjemno pa je nekajkrat zaustavil tudi Lionela Messija. Foto: EPA
Jordi Roura in Jose Mourinho
Jordi Roura in Jose Mourinho se zavedata, da bo torkov obračun uvod v ključni mesec. Obe ekipi sta v dokaj neugodnem položaju tudi v osmini finala Lige prvakov. Foto: EPA

Prva tekma pred mesecem dni na stadionu Santiago Bernabeu se je končala z remijem (1:1), zato Real mora zadeti. V soboto ob 16.00 bo na sporedu še prvenstveni "el clasico", a ta tekma ne bo zelo pomembna, saj ima Barca že 16 točk naskoka pred večnimi tekmeci, do konca pa je le 13 krogov.
Morda najpomembnejša tekma sezone čaka Madridčane prihodnji torek, ko bodo na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov gostovali na Old Traffordu. Tudi z Manchester Unitedom si jim na domačem igrišču ni uspelo priboriti nobene prednosti (1:1).

Vračata se Xabi Alonso in Benzema
Jose Mourinho
je na novinarski konferenci pojasnil, da računa tudi na Xabija Alonsa in Karima Benzemaja, ki sta bila poškodovana. V soboto je portugalski strateg odpočil nosilce igre v La Coruni, a po uri igre je ob zaostanku z 0:1 v igro poslal Cristiana Ronalda, Mesuta Özila in Samija Khediro. Real je prišel do preobrata in zmage nad Deportivom (1:2).

Preveč napak Barce v obrambi
Barceloni že enajst tekem zapored ni uspelo mreže ohraniti nedotaknjene. "Preveč golov smo prejeli zaradi naših velikih napak. Pogovorili smo se o tem in pričakujem, da se to na naslednjih tekmah ne bo več ponovilo," je povedal Jordi Roura, ki opravlja delo glavnega trenerja med okrevanjem Tita Vilanove.

Fabregas poudaril, da se ni vredno braniti
"Tudi v napadu moramo izkoristiti priložnosti, na nekaj zadnjih tekmah smo bili neučinkoviti. Moramo zadeti, ne pa čakati v obrambi in čakati, da se bo nekaj zgodilo. Real je zelo nevaren, za preboj v finale bo treba odigrati naš najboljši nogomet," je dodal Cesc Fabregas, ki je zadel za vodstvo Barce na prvi tekmi. Izenačil je Raphael Varane devet minut pred koncem.

Torkova tekma bo že 224. "el clasico", Real ima 88 zmag, Barca eno manj, 48 tekem pa se je končalo z neodločenim izidom.

Španski kraljevi pokal, polfinale, povratni tekmi, torek ob 21.00:
BARCELONA - REAL MADRID 1:1

Sreda ob 22.00:
SEVILLA - ATLETICO MADRID 1:2

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku.