Cristiano Ronaldo je bil že na treningu v Manchestru v središču pozornosti. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je bil že na treningu v Manchestru v središču pozornosti. Foto: EPA
Ryan Giggs
Ryan Giggs je v dresu Manchester Uniteda debitiral marca 1991. Foto: EPA
Joel in Avram Glazer
Zadnji trening pred tekmo z Realom sta si ogledala tudi Joel in Avram Glazer, večinska lastnika rdečih vragov. Foto: EPA
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp je jezen na kritike, ki so se oglasili po pokalnem izpadu na Allianz Areni. Foto: EPA
Šahtar

V Manchestru se še dobro spominjajo četrtfinala pred desetimi leti, ko je Brazilec Ronaldo s hat-trickom na Old Traffordu popeljal Real v polfinale. Rdeči vragi so zmagali s 4:3, a Španci so napredovali s skupnim izidom 6:5.

Giggs do jubilejne tekme na veliki sceni
"To vsekakor ni bila tekma, ki bi se je z veseljem spominjal. Pred desetimi leti je Real zadel takoj na začetku povratne tekme. Upam, da se tokrat to ne bo zgodilo, a tudi v tem primeru imamo dovolj izkušenj, da lahko še vedno preobrnemo skupni izid v našo korist. Prepričan sem, da bo to znova izjemna tekma z veliko goli, saj bo na igrišču ogromno izvrstnih igralcev," je dejal veteran Ryan Giggs, ki bo v sredo odigral 1.000. tekmo v članski konkurenci. Trener Alex Ferguson ga v soboto proti Norwichu (4:0) ni poslal na igrišče, saj je želel, da jubilej zaznamuje na veliki sceni v torek zvečer.

Ferguson napoveduje lep sprejem za Ronalda
Na prvi tekmi v Madridu je Ronalda večji del srečanja zelo dobro pokrival Phil Jones, ki pa tokrat ne bo v postavi zaradi poškodbe. "Vsi govorijo samo o Ronaldu. Če se bomo osredotočili zgolj na njega, bo zadel kakšen drug igralec. Sploh ne vem, zakaj se govori o tekmi izpred desetih let. Pomembna je samo torkova tekma. Oba Ronalda se zelo razlikujeta. Debelejši Ronaldo je bil leta 2003 na vrhuncu kariere, bil je pravi napadalec. Cristiano je izjemen atlet, nikoli ne izpusti tekme, fizično je odlično pripravljen, nevaren je z obema nogama in tudi z glavo," je povedal Ferguson.

"Cristiano bo na začetku tekme lepo sprejet. Gledalci na Old Traffordu so vedno znali pozdraviti nekdanje junake, ki so blesteli v našem klubu," je poudaril Ferguson.

"Če zmagamo s 5:4, bomo napredovali v četrtfinale. Prepričan sem, da bodo padali goli, verjetno bosta zadeli obe ekipi. Napredovala bo ekipa, ki bo imela boljšo obrambo. Real je eno izmed najboljših moštev v Evropi v protinapadih. V odločilnih trenutkih potrebuješ izkušene igralce, zato bo Giggs zagotovo zaigral, morda bo vstopil s klopi," je še dodal strateg rdečih vragov.

Pepe: Tekma prihaja ob pravem času
Real po dveh zmagah na "el clasicu" (3:1 v pokalu in 2:1 v prvenstvu) poka od samozavesti. "Na zadnjih tekmah smo igrali zelo dobro, ujeli smo pravi ritem. Navdušili smo z igro proti Barceloni in vse skupaj se je zgodilo v pravem trenutku, saj je pred nami velik test v Manchesteru. Tekma prihaja ob pravem času," je pojasnil branilec Pepe.

Klopp: Ta sezona ni slaba
Na drugi torkovi tekmi se bosta na stadionu Westfalen v Dortmundu pomerila Borussia in Šahtar. Glavni sodnik bo Damir Skomina. Prva tekma v Donecku se je končala z remijem (2:2), zato so nemški prvaki veliki favoriti za napredovanje. V letošnji sezoni rumeno-črnim ne gre vse po načrtih. V sredo so v Münchnu izpadli iz nemškega pokala (0:1), v Bundesligi pa ima Bayern kar 17 točk naskoka.

"V zadnjih dneh sem že večkrat slišal, da se nam obeta izgubljena sezona, če izpademo še iz Lige prvakov. V prejšnjih dveh sezonah smo osvojili tri lovorike, a to ne pomeni, da mora biti vsaka sezona tako uspešna. Mislim, da letošnja sezona sploh ni tako slaba. Šahtar je zelo kakovostna ekipa, naš cilj pa je vsekakor četrtfinale. O zamujenih priložnostih v prvenstvu in pokalu ne razmišljamo," je dejal trener Jürgen Klopp.

Direktor Hans Joachim Watzke je v nedeljo že napovedal okrepitve za naslednjo sezono. Borussia je v zadnjih letih varčevala, z nastopi v Ligi prvakov se je nabralo kar nekaj denarja. V boju z Bayernom za prevlado v Nemčiji bodo v Porurju prisiljeni okrepiti ekipo.

Osmina finala, povratne tekme, torek ob 20.45:
MANCHESTER UNITED - REAL MADRID 1:1

Verjetni postavi:
Manchester United:
de Gea, Rafael da Silva, Ferdinand, Vidić, Evra, Carrick, Anderson, Valencia, Rooney, Kagava, van Persie.

Real Madrid: Diego Lopez, Arbeloa, Ramos, Varane, Fabio Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, di Maria, Özil, Ronaldo, Higuain.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)



BORUSSIA DORTMUND - ŠAHTAR 2:2


Verjetni postavi:
Borussia Dortmund:
Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Felipe Santana, Schmelzer, Gündogan, Kehl, Blaszczykowski, Götze, Reus, Lewandowski.

Šahtar Doneck: Pjatov, Srna, Kucher, Rakitski, Rat, Fernandinho, Hübschman, Alex Teixeira, Mkhitarjan, Taison, Luiz Adriano.

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)



Sreda ob 20.45:
JUVENTUS - CELTIC 3:0
PARIS SG - VALENCIA 2:1

Torek, 12. marca, ob 20.45:

BARCELONA - MILAN 0:2
SCHALKE - GALATASARAY 1:1

Sreda, 13. marca, ob 20.45:
BAYERN - ARSENAL 3:1
MALAGA - PORTO 0:1