Na Rujevici so gorele bakle. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Na Rujevici so gorele bakle. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Sorodna novica Sanchez: Ključno je bilo, da smo po zaostanku ohranili mirne živce

Večina zaradi poskusa vstopa na stadion s pirotehničnimi sredstvi, mamili ali maskirnimi sredstvi. Na Rujevici je bilo med skupno 6480 gledalci tudi 350 navijačev ljubljanske ekipe, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Policija je po tekmi pridržala 18 ljudi, med njimi več mladoletnikov, in sicer deset gostujočih in osem navijačev domače ekipe.

Večino pridržanih so ujeli pri poskusu vstopa na stadion s pirotehničnimi sredstvi, kot so rakete ali dimne bombe, z mamili in predmeti, primernimi za maskiranje obraza, z balaklavami ali šali.

Policija je vsem izrekla globo za prekršek, kazen pa čaka tudi enega od ljubljanskih navijačev, ki je v drugem polčasu na južni tribuni prižgal pirotehnično sredstvo. Poleg tega so neznanci med tekmo zažgali ali odvrgli več kosov pirotehnike, policisti pa nadaljujejo kriminalistično preiskavo za odkrivanje storilcev, še piše Hina.

Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij Konferenčne lige na Reki igrali neodločeno 1:1. Povratna tekma bo čez en teden v Ljubljani.