Pozdrav nogometašev Olimpije svojim navijačem po koncu tekme. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Pozdrav nogometašev Olimpije svojim navijačem po koncu tekme. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

Tudi navijaška skupina Green Dragons v svojevrstni kletki na delu stadiona, ki gleda proti morju, se ni pustila kar tako preglasiti veliko številčnejši Armadi. Na koncu so bili igralci in njihovi privrženci za trud poplačani z remijem, ki pušča pred povratnim dvobojem v Stožicah prihodnji četrtek ob 19.00 vse odprto.

"Zadovoljni smo s predstavo. Morali smo odigrati zelo dobro v obrambi. V prvem polčasu smo trpeli, saj je Rijeka zelo dobra ekipa in je izvajala pritisk, poleg tega se pozna, da okolje diha z nogometom. Niso nas pa presenetili, saj v primerjavi s prejšnjimi tekmami niso veliko menjali. V drugem polčasu smo igrali veliko bolje. Postavili smo se bolj kompaktno, si bolj pomagali v obrambi, hkrati pa smo si želeli ustvariti še kaj v napadu. Po prvem polčasu, ko smo zaostajali, smo morali ohraniti mirne živce. Naši mladi ekipi je to uspelo," je recept za podaljšanje niza neporaženosti v tej sezoni na že deset tekem opisal trener Olimpije Victor Sanchez.

Navijači so jim dali dodaten zagon

Potem ko je Franjo Ivanović z mojstrskim zadetkom za vodstvo gostiteljev v 33. miniti potrdil, zakaj je v dozdajšnjem delu sezone najboljši strelec Rijeke, so Ljubljančani pred 6.487 gledalci izenačili v 76. minuti z 11-metrovke. Po prekršku 20-letnega rezervista Gabriela Rukavine nad Jorgejem Silvo jo je zanesljivo izvedel Pedro Lucas.

V končnici so bili zeleno-beli celo blizu zmagi, a so sodniki gol rezervista Ivana Durdova z glavo razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Ob odmoru v preobrat niso verjeli niti stavničarji, saj je bila po prvem polčasu kvota na zmago Olimpija kar 15,00 ...

David Sualehe je imel nekaj težav z levo nogo, zato je po uvodnih 45 minutah ostal v slačilnici. Vstopil je Justas Lasickas, ki si je pred dvema dnevoma zlomil nos in je moral nastopiti z masko.

Pred novinarje je po koncu tekme stopil kapetan Marcel Ratnik: "V prvem polčasu smo bili malo v krču, Rijeka ima nekaj izvrstnih napadalcev. V drugem pa smo pokazali, kakšna ekipa smo. Stopili smo malo višje in šli bolje v presing. Imeli smo priložnosti tudi za zmago, a smo zadovoljni s tem izidom. Hvala vsem navijačem, ki so prišli na Reko, to nam je dalo dodatnega zagona."

Sorodna novica Olimpija z Reke z lepo popotnico

Ratnik: Samo igrati svojo igro

Ko si je Olimpija lani zagotovila nastop (najmanj) v Konferenčni ligi, je v Stožicah na dramatični povratni tekmi padel bolgarski prvak Ludogorec. Na prvi v gosteh je bilo tedaj ravno 1:1. Se bo zgodovina leto pozneje ponovila?

"Morali bomo dokončati delo. V četrtek nas čaka nov zahteven dvoboj, a v Ljubljani bomo imeli še večjo pomoč s tribun, pod pritiskom bodo oni. Nadaljevali bomo delo, da bi ostali na tej ravni. Radi imamo težke tekme, to je izziv za nas. Igralci bi radi naredili nekaj pomembnega. Potrudili se bomo, da bo tako. Danes je bila tekma izenačena, v posesti žoge je bilo 50:50. Obe ekipi sta na igrišču pustili vse, na obeh straneh je bilo nekaj priložnosti, lahko bi se zasukalo v eno ali drugo stran," je razmišljal Sanchez.

Ratnik pa je dodal: "Pomembno bo, da bomo igrali svojo igro. Če bo tako, se bomo gotovo uvrstili v skupinski del Konferenčne lige!"

Sorodna novica Olimpija na Kvarner po novo zmago, Rijeki nedeljska generalka dvignila samozavest

Na Rujevici tudi Delius in Barišić

Z vnovičnim prebojem v skupinski del tekmovanja bi Olimpija spisala res lepo poletno zgodbo, v katero je še pred mesecem dni verjel malokdo. Ta cilj pa si je zastavil predsednik kluba Adam Delius, ki si je v družbi direktorja Igorja Barišića in športnega direktorja Gorana Boromise v živo ogledal sosedski derbi na Rujevici. Je v to verjel Sanchez?

"Že vso kariero, tako igralsko kot trenersko, imam samo en cilj – zmagati. Ne oziram se na to, kako nas ocenjujejo in kaj nam napovedujejo drugi. Želim samo zmagovati in imeti zmagovalno miselnost," je poudaril.

Đalović: Evropa takšnih napak ne odpušča

Rijeki grozi, da bo še drugo leto zapored obstala na zadnji oviri pred Konferenčno ligo. Lani jo je ustavil Lille. Trener Radomir Đalović meni: "Fantje so odigrali odlično tekmo proti močnemu tekmecu, lahko bi zmagali. Manjkal je drugi zadetek. Z menjavami v drugem polčasu smo želeli izboljšati ekipo, načrt je bil vnesti svežino s Selahijem in biti nevarnejši z Rukavino. Fantje so se bojevali, toda če proti tekmecu te kakovosti ne dosežeš zadetka, te bo kaznoval. Evropa takšnih napak ne odpušča. Nikomur pa nič ne zamerim, ekipa je mlada. Čim prej moramo pozabiti na to tekmo in se pripraviti na naslednjo."